Нишесте в странство?

  • 946
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 373
Я кажете, мили момичета дето сте в СТРАНСВО, що е "нишесте"  и по-скоро под какво наименование и като какъв продукт да го търсим по чужбина. Ами избягвам всичките рецепти дето ги пишете с нишесте, защото не знам как да го намеря пустото му във Франция? Thinking

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
ORIGINAL CORNFLOUR, ИЛИ PLAIN CORNFLOUR.
Тук го използват за сгъстяване на сосове при готвене на манджи.Правих крем на малкия и е като нишесте.

# 2
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Cornstarch is a fine, powdery flour ground from the endosperm, or white heart, of the corn kernel. Lacking gluten, it is used as a neutral-flavored thickening agent in such preparations as sauces and fillings and to give baked goods a delicate texture. It is also known as cornflour.

В Канада на кутиите пише Cornstarch, като нишестето може освен царевично да е пшенично(wheat starch), оризово(rice starch), каквото си поискаш ... Много го ползвам за сосове и кремове.

# 3
  • Мнения: 373
Тук продават нещо, което се казва "Майцена" и е нещо като много фино царевично брашно , продават го за сгъстяване на сосове или с него се замества 1/3 от брашното в сладкишите и така стават по-пухкави. Идея обаче нямам дали това е като нишесте  newsm78. Някой няма ли във Франция да помага с кулинарния речник? Confused

# 4
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Тук също му казват "корнфлауер".

Тук продават нещо, което се казва "Майцена" и е нещо като много фино царевично брашно , продават го за сгъстяване на сосове или с него се замества 1/3 от брашното в сладкишите и така стават по-пухкави. Идея обаче нямам дали това е като нишесте  newsm78. Някой няма ли във Франция да помага с кулинарния речник? Confused

Това вероятно е царевично нишесте.

Общи условия

Активация на акаунт