Нарязвам филето на съвсем тънки пържоли,поръсвам ги с Вегета(или някаква смес от подправки по собствен избор) и ги оставям да поседят половин час така.
Вземам една пържола и върху нея слагам най-напред бекон или тънка ивица от някакво пушено месо за аромат,след това няколко дълги и тънки ивици кисели краставички,пушено сирене или кашкавал,евентуално гъби,след това още веднъж бекон и отгоре покривам с друга пилешка пържола,така че да се получи нещо като сандвич.
"Зашивам" от всички страни с клечки за зъби,и слагам да се пържи на средна температура.Обръщам от другата страна,чак след като се зачерви.През това време нарязвам на много ситно малко червена чушка и слагам и нея да се пържи при пилешкото.
Когато е почти готово заливам със сметана за готвене и покривам с капак за 2-3 минути.
Половинката по принцип не е почитател на пилешкото,освен свинско месо друго не признава,ама тоя път си облиза пръстите Каза,че доста успешно съм го заблудила с тия парченца бекон бътре