Пилешко вретено?

  • 23 322
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 7 097
Как се прави пилешко вретено? Имам в наличност пилешки гърди - дали са подходящи за целта?  newsm78

# 1
  • Мнения: 9 092
Как се прави пилешко вретено? Имам в наличност пилешки гърди - дали са подходящи за целта?  newsm78


оу, много е подходящо даже!!!

ей тук е моето вретено, плънка можеш да си правиш по избор и според каквото имаш в наличност.
Можеш да го изпържиш - като панираш; овалваш в нещо хрупкаво - сусам, корн, картофени ляспи, а можеш и да го запечеш във фурна, в сос от домати или сос бешамел - много варианти има. 

# 2
  • Вече на село
  • Мнения: 569
В момента в къщи това е хитът, но не точно вретено, а пилешки пържоли пълнени. За целта купувам пилешки гърди и ги разделям наполовина. Начуквам ги леко, защото месото е по-деликатно и ги мариновам за 1-2 часа в соев сос, пикантина, чер пипер или каквото ти си решиш. В чиния слагам едната част на гърдичките, отгоре бекон, кашкавал, захлупвам с другата част, панирам в брашно, яйце, галета /галета със сусам/ и пържа. След това прецеждам мазнинката и в нея запържвам брашно една с. л., наливам само вода /възможни са варианти с вино например/ и внимавам за гъстотата, все пак това ще е сосът, овкусявам с пикантина. За гарнитура ориз с гъбки, който оформям на топка със специална лъжица. Последния път, когато посрещах гости, един от тях каза, че няма място от салати, а след като опита, ушите му заплющяха smile3532

# 3
# 4
  • Мнения: 431
В момента в къщи това е хитът, но не точно вретено, а пилешки пържоли пълнени. За целта купувам пилешки гърди и ги разделям наполовина. Начуквам ги леко, защото месото е по-деликатно и ги мариновам за 1-2 часа в соев сос, пикантина, чер пипер или каквото ти си решиш. В чиния слагам едната част на гърдичките, отгоре бекон, кашкавал, захлупвам с другата част, панирам в брашно, яйце, галета /галета със сусам/ и пържа. След това прецеждам мазнинката и в нея запържвам брашно една с. л., наливам само вода /възможни са варианти с вино например/ и внимавам за гъстотата, все пак това ще е сосът, овкусявам с пикантина. За гарнитура ориз с гъбки, който оформям на топка със специална лъжица. Последния път, когато посрещах гости, един от тях каза, че няма място от салати, а след като опита, ушите му заплющяха smile3532
Мммм това звучи много вкусно , непременно ще се пробва Naughty.

# 5
  • Мнения: 119
Аз пилешките гърди ги правя на ролца, като плънката ми е от тиквичка и морков нарязани на пръчици с дължината на месото или пък от спанак и сирене, и двете стават мноого сполучливи.  Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 7 097
Благодаря ви, момичета, супер сте!

Общи условия

Активация на акаунт