Въпрос за оризовата каша ...

  • 396
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 598
Оле да ви кажа обърках се тук, толкова много теми особено пък като отворих и най-често обсъжданите теми във форума  Shocked http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.msg1302083#msg1302083. Но след цял час ровене не можах да открия отговор на въпроса си:

Може ли да се приготви домашна оризова каша, като се свари примерно една лъжица ориз с три лъжици вода (както по принцип си се вари ориза)?
След това смятам евентуално да прибавя към сварения ориз - малко пюренце от тиквички и морков, или тиква, защото това, че ориза запича поне успях да го прочета на поне 100 места.  И после да намачкам добре или да пасирам. Някой давал ли е подобна храна на бебчо? И ако има някъде линк, който не съм видяла моля дайде да вида за какво става въпрос. Това там за смилането на ориза и за печенето на фурна го четох, нооо изглежда прекалено усложнено при положение, че мога просто да го сваря за 2-3минути.

Мерси предварително     chef

# 1
  • Мнения: 422
Нямам представа дали може да се приготви така оризова каша ,аз взех готова на Хип.Но бих те посъветвала да изчакаш поне още месец и нещо преди да започнеш да захранваш.Твърде рано е,захранването се препоръчва да стане след 6-я месец,като бебето дотогава трябва да бъде изключително кърмено на поискване или ако майката не кърми поради някаква причина да е на АМ.Можеш да започнеш най-рано след 5-я месец ако все пак желаеш да захраниш по-рано.Все пак ти решаваш Peace

# 2
  • Мнения: 47 972
свареният и пасиран ориз става много глетав,като лепило Sick
от диетичния щанд можеш да вземеш оризово брашно,или да си приготвиш сама-измитият ориз се изсушава на слаба фурна и се смила
можеш и да си купиш безмлечна каша ориз на милупа(без захар),или на нестле или друга

Общи условия

Активация на акаунт