Имам ужасно много яйца...

  • 23 774
  • 27
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 18 679
Свеки ми донесе цяла кора, а точно предния ден си бях купила 20 Rolling EyesТа сега хладилникът ми е пълен с яйца ooooh!В тия жеги...не знам колко могат да изкарат.Молбата ми е за идеи за разни неща с повечко яйца - най-вече сладкиш някакъв/торта, крем и т.н./, защото манджите в тая жега нещо не ги уважаваме много-много - от десет дни сме кажи-речи само на салати и плодове.И не знам сега какво да ги правя тия кокоши творения SadЕ, ако измислите някоя лека лятна вкуснотийка, няма да откажа Mr. GreenСтига да е с много яйца Joy
Чакам... Praynig

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 4 575
Замрази ги във фризера за Великден  Laughing Laughing Laughing

аз лично много обичам миш-маш, но пък с 50 яйца  newsm78, лека-полека с подобни бърканици ще свършат

# 2
  • Мнения: 9 107
омлети, огретени, по панагюрски, на салати, бъркани с нищо и бъркани с бекон/колбас, сладкиши, крем-карамел. Не се плаши, аз обикновено 40 оформям на седмица  Embarassed

# 3
  • София
  • Мнения: 35 935
Скоро бяха пуснали една торта с 18 яйца, май  newsm78
Много ми хареса - но трябваха много яйца
Иначе крем Брюле, кремкарамел...

# 4
  • София
  • Мнения: 974
Скоро бяха пуснали една торта с 18 яйца, май  newsm78
Много ми хареса - но трябваха много яйца
Иначе крем Брюле, кремкарамел...

Тази ли имаш предвид торта с пияни вишни
Много е хубава, и смятам скоро пак да я спретна, докато все още има вишни Hug

# 5
# 6
  • София
  • Мнения: 35 935
Скоро бяха пуснали една торта с 18 яйца, май  newsm78
Много ми хареса - но трябваха много яйца
Иначе крем Брюле, кремкарамел...

Тази ли имаш предвид торта с пияни вишни
Много е хубава, и смятам скоро пак да я спретна, докато все още има вишни Hug

Точно тази , благодаря ти - търсих я доста  време, но непомнех точно името и .
  bouquet

# 7
  • София
  • Мнения: 18 679
Тортата с пияни вишни е невероятна наистина!За съжаление тук нямам условия да я направя SadТия яйца....

# 8
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Определено съм за крем карамел, мммммм  Laughing
Можеш да направиш и тортата с кроасани, която се залива с крем карамел.

# 9
  • Мнения: 300
Аз ти предлагам да направиш тарта "Шарлота". Прави се с яичен крем и желатин и няма тестени блатове.

# 10
  • София
  • Мнения: 18 679
Аз ти предлагам да направиш тарта "Шарлота". Прави се с яичен крем и желатин и няма тестени блатове.
Да беше дала и рецептата  bouquetАз Шарлота казвам на козунаци/кроасани поляти с крем карамел.Обаче торта Шарлота не ми е ясна нещо Rolling Eyes

# 11
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
торти, крем карамел

# 12
  • Мнения: 2 818
Направи много миш-маш и го замрази на порции за студени времена Peace
Иначе за сладкиш се сещам за агнеси/агнеса, но сега не мога да пусна рецепта, а и сигурно има тук  Rolling Eyes Hug

# 13
# 14
  • Мнения: 901
Шарлота

500 г праскови или ябълки
400 мл прясно мляко
3 яйца
100 г захар
0,2 г  ванилия
150 г бишкоти
30 г масло за ябълките
20 г масло за тавата
150 г плодов  сироп


. Прасковите се изчистват от костилкитеи се нарязват на малки парчета.
. Обелените и изчистените от семенната част ябълки се нарязват на филийки и се задушават в маслото и малко захар.
. На дъното и по стените на намазаната с масло форма се подреждат бишкотите.
. В затопленото мляко се прибавят захарта, яйцата и ванилията.
. Добре се разбиват.
. Формата се напълва с последователни редове от прасковите( ябълките) и бишкотите.
. Върху тях се изсипва приготвената смес от яйцата и млякото.
. Шарлотата се пече на вода баня.
. При поднасянето се полива с плодовия сироп.

Общи условия

Активация на акаунт