Бурекас-соленки

  • 1 498
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 052
Ето и рецептата:

2 1/2 ч. ч. брашно
2 супени лъжици масло
1 к. ч. олио (зехтин)
4 супени лъжици кисело мляко (може и повече, до достигане на еластичност на тестото)
1/2 малка лъжичка сода за хляб
сол на вкус
жълтък за намазване
сусам

За плънката:

1 вариант

яйце и сирене

2 вариант

1 патладжан-опечен и обелен, смачкан на пюре и сирене

3 вариант

картофи и сирене + 1 яйце за спойка

Брашното се смесва с олиото и маслото докато не стане на трохи. Киселото мляко се смесва със содата и се прибавя към брашното. Добавя се сол, горе-долу от половин до цяла малка лъжичка. Замесва се еластично тесто, от което се правят малки топчета като с дланите ги спескваме за да станат плоски. В едната страна слагаме от плънката, и затваряме. От горе се намазват с жълтък, и се поръсват със сусам. Пече се на 180 градуса до като не станат златисти. Около 15 мин. при мен.
Аз използвам кухненски комбайн и цялата процедура ми отнема най-много 30 мин. - с печенето  Joy

# 1
  • Мнения: 732
Рецептата ми прилича на тази на мързеливките, които ние много обичаме. Така, че ще ги пробвам задължително. На снимката изглеждат много вкусно. Благодаря за рецептата  bouquet

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Моята свекърва ги прави, стават много вкусни Wink.

# 3
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Впечатлиха ме тези соленки. В събота ще правим освещаване на новото ни жилище и смятам да направя такива соленки по повода и то с различни плънки.

# 4
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Отчитам се! Тъкмо ги направих тези соленки и наистина стават невероятно бързо, освен това са мнооооого вкусни. Аз направих плънка от сирене, кашкавал и яйце, добавих вътре и малко чер пипер и ароматни подправки, розмарин, риган, мащерка. Не знам как ще ги опазим до утре за гостите.  chef  chef  chef

# 5
  • Мнения: 1 052
Много ме радваш, да знаеш Party

Общи условия

Активация на акаунт