Продукти:
За палачинките:
150 гр. Царевично брашно
50 гр. Брашно тип 500
2 яйца
2 с.л. олио
Щипка сол

Това се забърква както си се прави тесто за палачинки. Изпържват се – излизат около 12-15, зависи колко дебели ги направите, но по-хубаво става с по-тънки.

За плънката:
½ кг. Кайма
1 малка консерва домати (ок. 400 гр)
1 червена чушка (аз предпочитам печена)
1 голям или 2 малки моркова (това е подобрение от мен)
3 скилидки чесън
Кимион, лют червен пипер, евентуално съвсем малко сол, чер. пипер + каквито подправки ви хрумнат. Аз добавям чубрица.

Около 100 гр. кашкавал

Запържват се накълцания на ситно лук, наситно чушка (може и без нея), настърганите моркови докато лукът стане прозрачен. Добавя се каймата и се дозапържва докато каймата е готова. Добавят се накълцаните домати и подправките. Оставя се да поизври течността.
След това хващате и пълните всяка палачинка със смес, завивате на руло, редите в тавичка и ръсите с настърган кашкавал. Мяткате във фурната за десетина минути, докато се поразтопи кашкавалът.

Гаранция, че ще ви хареса, особено със зелена салатка иии винце примерно chef