как да сготвя патица?

  • 2 724
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 23
Привет,мами,как готвите патешко?на мен ми се върти нещо сас зеле,но никога не сам правила.Моля ви споделете вашите рецепти.

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 10:42 от POSH

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 23 639
Ами аз по нова година я готвя с кисело зеле. В този сезон..... патицата си е тлъсто и тежко месо - аз лично бих я сготвила без нищо само печена на фурна. Слагаш животното на скарата във фурната, под скарата слагаш дълбоката тава на фурната да капе мазното в нея и печеш 3 часа на 150 грд, като ти се види горе-долу готова я допичаш още час на 200грд. От накрая от време на време вадиш и поливаш със мазното от тавата да става коричка.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 6 927
В ресторанти редовно си поръчвам патешко с портокали и лек сметанов сос. Страхотно е!
Много фин вкус и по-интересно от зелето, ако ще го предлагаш на гости.

# 3
  • Мнения: 5 475
Ето една италианска рецепта
Продукти:около 500 гр.патешко месо нарязано на парчета, 1/4 чаена лъжичка черен пипер, 1 супена лъжица риган, 2 чаени лъжици босилек, 1/3 чаша  горчица, 1/2 чаша пармезан, 1/2 чаша десертно вино

Начин на приготвяне:
Поръсваш месото от двете страни с черен пипер, риган и босилек.
Слагаш го в широк тиган с малко мазнина.
Запържвашпо 10 минути от всяка страна, така че да остане леко сочни, без да ги препържваш.
След това се нареждат в тава.
Смесваш горчицата, пармезана и десертното вино.
С тази смес намазваш отгоре парчетата месо.
Печеш във фурна на 220 градуса за 25 -30 мин.

# 4
  • Мнения: 23
много ви благодаря ,и трите рецепти ми зву4ат примамливо,но днес реших да я изпека във фурната,следващите пъти ще пробвам и другите две рецепти.

# 5
  • София
  • Мнения: 896
Май е късно вече за тази патица, но с портокали става страшно вкусна.
Слагаш я като за печене, но слагаш и портокалов сок от 2-3 портокала. Отгоре нареждаш нарязани на кръгчета портокали. Соса става страхотен. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт