Въпросче за желирана сметана?

  • 1 598
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 091
Може ли някой да ми каже, дали ако се изсипе желатин в сметаната преди да се разбие на сняг и след това се украси торта с нея, дали след като престои в хладилника фигурките ще се запазят по-добре?
Четох в едно списание такава идея( аз винаги украсявам само със сметана) и ми стана интересно дали някой е пробвал подобно нещо?

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 514
Ще се запазят. Аз съм слагала желатин в сметаната и стяга добре.
Даже веднъж сложих в сметана за пълнеж и оставих от нея за намазване отгоре. Голям зор после докато намажа тортата, защото сметаната стегна.

# 2
  • Мнения: 25 551
Сметана + желатин = парфе

# 3
  • Мнения: 5 475
По този повод си спомних един лек и бърз десерт.
 В течна сметана ,съвсем леко подгрята се слага размития желатин и захар.Изсипва се в купички,отгоре се слагат плодове по желание(да покрият !)..аз съм пробвала с ягоди,малини...мисля обаче,че с боровинки е най-приятно,зашото те са киселки.Накрая се поставя във фризер да замръзне.   chef

# 4
  • Мнения: 7 091
Благодаря ви много момичета!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт