Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 751 отговора


Мнения: 2 559
Добре дошли в новата тема SmileНека имаме много кулинарно вдъхновение и да приготвяме вкусни ястия !
Цитирай


Мнения: 1 040
Благодаря, Лейди. Само си редактирай поста, че не излиза като линк, а като текст Smile

Днес сме болни с малката и ще си останем вкъщи. Менюто ще е картофи на фурна с праз и печена наденица.
Цитирай


Мнения: 4 757
аз пък недоумявам какво ще е у нас довечера. Една кайма имам, и си мисля за супа топчета, но предвид факта, че у нас сме аз + 4 от мъжки пол, супата от топчета е крайно недостатъчна.
Цитирай

в кукувиче гнездо

Мнения: 1 769
Довечера ще правя боб яхния и овчарска салата.
Цитирай


Мнения: 2 559
Уж го редактирах,на мен ми излиза като линк,дано да е ок .
Закуска-мързелива баница със стар хляб във форма за мъфини,боза
Вечеря-чушки бюрек+млечен чеснов сос,пържени кюфтета,домашна лютеница,картофена и шопска салата
Цитирай


Мнения: 4 757
колко време ги готвите тези неща - чушки, кюфтаци, 2 салати ... аз една супа едвам ще спрена ;-(
сигурно съм много бавна
;-(
Цитирай


Мнения: 1 567
Боб със зеле и печени свински ребра. Щерката си идва и това си пожела, че в чужбина, където живее,
няма кисело зеле. По същата причина днес-утре ще правя и сарми. След малко слагам ребрата да се пекат и междувременно ще спретна набързо и един сладкиш с ябълки.
Цитирай


Мнения: 4 130
колко време ги готвите тези неща - чушки, кюфтаци, 2 салати ... аз една супа едвам ще спрена ;-(
сигурно съм много бавна
;-(

   Спокойно. И аз, когато готвя, ми отнема много време. Явно съм много бавна. Дори готвенето ме изморява доста, но като трябва да се готви, се прави.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 351
Цитат

Спанак с лук, яйца и сирене у нас.


Може ли подробности за начина на приготвяне.В последно много ми се яде спанак.
За днес у нас-мусака.

miglenaj, задушавам (в тенджера на котлон) лука със зехтин за 3-4 мин, после добавям нарязания спанак, задушавам още 10-15 мин., добавям яйцата и с енергично бъркане ястието се готви още около 5 мин.
Изключвам котлона, добавям натрошеното сирене и разбърквам съвсем леко - ние обичаме сиренцето да се усеща.... След 5 мин. е готово за сервиране. Peace
Цитирай


Мнения: 4 130
Цитат

Спанак с лук, яйца и сирене у нас.


Може ли подробности за начина на приготвяне.В последно много ми се яде спанак.
За днес у нас-мусака.

miglenaj, задушавам (в тенджера на котлон) лука със зехтин за 3-4 мин, после добавям нарязания спанак, задушавам още 10-15 мин., добавям яйцата и с енергично бъркане ястието се готви още около 5 мин.
Изключвам котлона, добавям натрошеното сирене и разбърквам съвсем леко - ние обичаме сиренцето да се усеща.... След 5 мин. е готово за сервиране. Peace

   Не бланширате предварително спанака, нали? Интересна рецепта. Ще я запиша и ще си я приготвя.
Цитирай

на последния етаж

Мнения: 5 134
Снощи гювечета. Тази вечер - гъбена крем супа и мусака.
Цитирай


Мнения: 356
Вчера: Леща. Картофи на фурна.
Днес: Яхния с пиле. Мусака.
Цитирай

В. Търново

Мнения: 4 521
Да се мушна тук, че се заседях вкъщи и ми свършват идеите за готвене.
 bouquet
Вчера- свински пържоли на грил тигана, салата кисело зеле. И дояждах зрял боб яхния.
Днес- супа воденички, свински уши за мезе и пак от боба.
Цитирай

Под звездите

Мнения: 709
Вчера зелена салата и пържени картофи със сирене.
Днес телешко варено и пица.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 351
Цитат

Спанак с лук, яйца и сирене у нас.


Може ли подробности за начина на приготвяне.В последно много ми се яде спанак.
За днес у нас-мусака.

miglenaj, задушавам (в тенджера на котлон) лука със зехтин за 3-4 мин, после добавям нарязания спанак, задушавам още 10-15 мин., добавям яйцата и с енергично бъркане ястието се готви още около 5 мин.
Изключвам котлона, добавям натрошеното сирене и разбърквам съвсем леко - ние обичаме сиренцето да се усеща.... След 5 мин. е готово за сервиране. Peace

   Не бланширате предварително спанака, нали? Интересна рецепта. Ще я запиша и ще си я приготвя.
Не, не го бланширам. Направо го задушавам.

Една скобка да отворя само - Моята майка го правеше така в къщи като бяхме малки с брат ми - казвахме му "зеленко"  Wink
Понякога тази смес я ползваше като плънка за баница, а друг път просто си я мажехме върху препечена филийка като зеленчуков пастет...
Сега и децата ми хапват същите неща....  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 751 отговора