Картофен огретен по Тиролски

  • 2 113
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 978
Ето една рецепта и от мен Wink

Картофен огретен по Тиролски

1 кг картофи
1 ч.ч. прясно мляко или сметана (аз го правя със сметана)
1/2 пакетче прясно масло
3-4 с.л настъргано сирене
4-5 яйца
настърган кашкавал, червен пипер, сол, магданоз (или чубрица), галета

Обелените картофи се варят в малко вода до разваряване, прецеждат се и се стриват.
Прибавят се половината от маслото, сиренето и сметаната. Сместа се разбърква добре и се изсипва в кръгла тавичка, обилно намазана с масло и наръсена с галета, и се заглажда.

На повърхността и със супена лъжица се правят вдлъбнатини (броя им зависи от яйцата), в които се слага малко разтопено масло и се чуква по едно яйце.
Яйцата се поръсват с щипка сол и щипка червен пипер. Ястието се слага в умерена фурна.

Като побелее белтъкът на яйцата, ястието се изважда от фурната и се наръсва с настърганият кашкавал и чубрицата или магданоза.

Поднася се топло с айрян или салатка според сезона.

Да ви е сладко!  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 6 794
Звучи много добре, ще взема да го спретна тия дни. Laughing

# 2
  • София
  • Мнения: 35 919
Много хубава идея , за диетата ми. Wink Като махна разбира се сметаната и намаля доста маслото..
Много ти благодаря.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт