Задушени зеленчуци-как да си направя

  • 4 714
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 119
Здравейте кажете някоя рецепта за задушени зеленчуци моля  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 39 744
Обикновено задушени зеленчуци правя в йенска тенджера (с капак) в микрото.
Нарязвам зеленчуците, слагам подправки, сол, зехтин, вода (около 1 пръст от дъното на съда), разбърквам.
Около 10мин в микрото е достатъчно. Моркови по принцип стават по-бавно, понякога пускам зеленчуците за още 5мин.

http://rozali.com/recepta/10/753/ - Франция - Задушени зеленчуци
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=184 - Пюре от картофи и задушени зеленчуци
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=727 - Задушени зеленчуци с 3 вида месо в тенджера под налягане

# 2
  • София
  • Мнения: 2 530
Аз сипвам в тенджера един пръст вода, слагам в нея кошница за пържене на картофи, но пълна със зеленчуците и пускам котлона.Важното е зеленчуците да не опират във водата.Захлупвам с капака и след 15 мин имам задушени зеленчуци.Овкусяваш и готово.

# 3
# 4
  • Мнения: 2 700
Има кошници за готвене на пара, които струват около 15 лева. Ето ти линк, за да видиш как изглеждат.
http://www.atrakcion.com/catalog/index.php/cPath/22_71
Mисля, че се продават в магазините за домашни потреби.
Много са практични, защото се приспособяват към всякакъв вид тенджери.

# 5
  • Мнения: 27 524
Една приятелка вчера ме открехна на много вкусни такива - слагаш ги в тенджера с малко зехтин (или олио), с една чашка вода и един зеленчуков бульон. Задушаваш ги така под капак и като омекнат и станат почти готови им сипваш (и бъркаш) течна сметана. Става супер вкусно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт