За любители на салати

  • 95 549
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 753
Добре е да сложиш щипка сода бикарбонат като накиснеш нахута. После измиваш и вариш. При мен в тенджерата под налягане се вари за 40 минути.

# 481
  • София
  • Мнения: 1 832
Накисвам от вечерта до към 18,00 часа на другия ден. Измивам и варя докато омекне нахута. С водата от сварения нахут правих хляб и с нахутена мая, стана много ароматен и вкусен. Виждала съм, че от водата, в която е варен нахута при разбиване става, като белтъци разбити на сняг. Правят се целувки.

# 482
  • Мнения: 3 480
Благодаря ви, момичета. Ще го накисна и така ще го варя на другия ден в обикновена тенджера. Ако нещо изисква готвене в тенджера под налягане или слоукукър, предпочитам го готово - от магазин, в ресторант или на гости.
Стардъст, аз купувам готов хумус и много го обичаме, но искам да се пробвам всичко сама да приготвя. Но може и с нахут от консерва да пробвам също.

И аз купувам обикновено през седмицата, има различни вкусове, които харесваме (май само аз го ям), но понякога правя и вкъщи. Общо взето не готвя неща, които изискват много време и подготовка.
Иначе си взех мултикукър наскоро - спестява ми много време за някои неща, но не го ползвам ежедневно.
Телешкото става страхотно вътре.

# 483
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
В кауфланд пускат на промоция на много хубава цена понякога големи бурканчета с нахут.

# 484
  • Мнения: 13 191
Снощи правих салата от маруля с печено сирене и печени домати, тънко нарязани и наръсени с пармезан и чесън.

Специално за салатите си правя малинов оцет- затоплям домашен оцет, добавям шепа малини и оставям в хладилника за ден-два. Прецежда се и може да се ползва няколко месеца. Има страхотен аромат.
Правих си и оцет от нар като бяха намалили нара. Играчка си е.

# 485
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Аз в ябълков оцет слагам намачкани зрънца нар и става като оцет от нар.

# 486
  • Мнения: 3 421
Правих си и оцет от нар като бяха намалили нара. Играчка си е.
Може ли да споделиш подробности 😊

# 487
  • Бостън
  • Мнения: 13 525
Аз харесвам наровите редукции/меласи в комбинация с оцет балсамико! Не съм се сещала да сложа зърна нар в оцета, звучи ми страхотно, ще опитам, благодаря!

# 488
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 753
Уау,каква страхотна идея. Имам нарове в двора. Сега ще имам впредвид.

# 489
  • Мнения: 415
Здравейте, моят мъж прави една уникално вкусна салата- печени чушки-цели, ситно нарязан магданоз, оцет ,зехтин, 3-4 скилидки смачкан чесън и мед. Оставя се да престои поне 30 минутки, за да попият чушките от вкусовете. Пробвайте и ще се влюбите 😍 Дори като ходим на гости ни карат да носим от нея Simple Smile

# 490
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Здравейте, моят мъж прави една уникално вкусна салата- печени чушки-цели, ситно нарязан магданоз, оцет ,зехтин, 3-4 скилидки смачкан чесън и мед. Оставя се да престои поне 30 минутки, за да попият чушките от вкусовете. Пробвайте и ще се влюбите 😍 Дори като ходим на гости ни карат да носим от нея Simple Smile

# 491
  • Мнения: 9 664
Тези навити чушчици си ги представям вътре с мус от сирене ями, ями

# 492
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Тези навити чушчици си ги представям вътре с мус от сирене ями, ями

Те си имат вътре /понякога и върху тях/ прясно сирене. Simple Smile

# 493
  • Мнения: 9 664
Не съм го видяла в рецептата. Колко мед се слага горе-долу?

# 494
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Не съм го видяла в рецептата. Колко мед се слага горе-долу?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_8656.html
Ако скилидките чесън са много люти можете да увеличите количеството мед. Оцетът също, но това е въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт