За холестерола и специално триглицеридите. Пак глупости сте писали.
Триглицеридите не се увеличават от мазна храна, а от В. Тези захари, които организмът не може да преработи, поради ИР, се натрупват в черния дроб, превръщат се в мазнини и го омазняват. Също се трупат като мазнини по тялото в областта на корема.
С уточнението, че под мазна храна разбирам естествени мазнини, чисти. Не става дума за рафинирани или не дай си Боже хидрогенирани.
Идеята е да се спрат тези, които са чисти въглехидрати - тестени, картофи, ориз, всички сладкиши и захарни, също да се ограничат млечните и плодовете.
Аз за тая глупост да се хвана. Вече повече от две години (август 2015та) съм на НВ-ВМД и не само не слабея, а холестеролът и триглицеридите скочиха много. От тия изредените в последното изречение консумирам прясно мляко колкото за половин капучино. Шоколадът ми е едиственото сладко и е 99%, много рядко 85%.
Чета същите статии като теб, DeVa®. Просто не вярвам на 100%, че машинките ни тиктакат еднакво.