Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 674
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 7 247
Пеп-4о,при теб няма нещо,което да съм пробвала и да не ни е харесало bouquetДнес малко промених,че нямах точните продукти се оказа,а бях си наумила(сложих автентично люто индийско чили на прах и вместо куркума-къри),надявам се довечера чиниите да са празни Heart Eyes

# 676
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 932
искам да се оплача Sad Sad
заложих това сладко и ... 

горчи ужасно. половината мандарини са се спихнали като спукани топки.
не е от рецептата, на пробата станаха супер.
Sad Sad яд ме е

# 677
  • София
  • Мнения: 11 666
искам да се оплача Sad Sad
заложих това сладко и ... 

горчи ужасно. половината мандарини са се спихнали като спукани топки.
не е от рецептата, на пробата станаха супер.
Sad Sad яд ме е
Това е моята рецепта, тя не е моя , а на Мария Митева,  защо така се е получило. newsm78.. миналата година го правих, отне ми много време.. Още имам от него. 

# 678
  • Мнения: 7 247
Сигурно от самите мандарини...били са кофти,случвало ми се е.

# 679
  • Мнения: 7 696
Пиле с картофи по китайски

# 680
  • Мнения: 11 701
Тайне, оная мацка писала, че може и да се тегли тестото май, но то ако се разтегли, за да може маслото хубаво и на много фино да ги разслои слоевете, то после нали се точи и пак се набива. Аз поразтеглих малко, но заложих повече на точеното. И моите една идея бяха по-твърди, ама днес мъжа ми като си претопли една и каза, че станали мекички много.
Чудя се дали не трябва като се направят и да се оставят да поседят пак, да се отпусне тестото, а не веднага да се пекат.
Защото, колкото и фино да е разточено, намазано и навито, то после пак се разточва и оформя. Бяха много меки при сглобяването, ама май и после трябва да се остави тестото си мисля, да се отпусне за 30 минути.
Има и други рецепти, по-лесни. Аз се спрях на тези, заради външния вид, който не докарах.
Иначе не знам дали видя тези: http://vkusenden.blogspot.bg/2014/10/blog-post_25.html
Реално е почти същото. И тези бяха леко твърди, но по-меки от самосата.

# 681
  • DE
  • Мнения: 971
Зелеви сарми

# 682
  • София
  • Мнения: 15 435
Merelenda тези от линка изглеждат много вкусни.За коя мацка говориш?Аз гледах клипчета в ютуб, първо се спрях на едно , с малко по-друг вид и начин на оформяне, но не ми се получи нищо(залепваше ми тестото) и затова разточих всички топки, намазах всяка с масло, наложих една върху друга корите, навих на руло и от него рязах пънчета, които разточвах, та моите не са само по един начин, а смес от няколко начина.  Joy.Мисля си с мая дали ще стане по-меко.

https://www.youtube.com/watch?v=pp3TPLt4sNM&t=3s

# 683
  • Мнения: 11 701
Хич ме няма, ей! Аз забравих, че само писах, че съм правила, но не съм пускала рецепти. Satisfied
Заблудена птица съм.
Аз гледах тук: http://katelig.livejournal.com/22583.html
Това, което ти си пуснала, съм правила. Видях ги от Веси Казакова. Правих ги с кори за баница и особено с тия фините за сладкиши се получават чудесни на вид. Лятото особено са идеални за бърза закуска и правих много често, но не знаех, че и на тях така им казват. Мисля че и Веси ги беше писала -банички и аз не съм търсила инфо. Има ги споделени от турската кухня с готови кори за баница. Пробвай така, ще ти се получат с красива форма.
В блога който пуснах, оформлението е съвсем различно.

А за маята си помислих и аз, но тогава не знам дали ще се разлистят така. По-скоро ще станат като тестена закуска и няма да се виждат пластовете.

# 684
  • София
  • Мнения: 15 435
Скрит текст:
Хич ме няма, ей! Аз забравих, че само писах, че съм правила, но не съм пускала рецепти. Satisfied
Заблудена птица съм.
Аз гледах тук: http://katelig.livejournal.com/22583.html
Това, което ти си пуснала, съм правила. Видях ги от Веси Казакова. Правих ги с кори за баница и особено с тия фините за сладкиши се получават чудесни на вид. Лятото особено са идеални за бърза закуска и правих много често, но не знаех, че и на тях така им казват. Мисля че и Веси ги беше писала -банички и аз не съм търсила инфо. Има ги споделени от турската кухня с готови кори за баница. Пробвай така, ще ти се получат с красива форма.
В блога който пуснах, оформлението е съвсем различно.

А за маята си помислих и аз, но тогава не знам дали ще се разлистят така. По-скоро ще станат като тестена закуска и няма да се виждат пластовете.
Крафините са с мая и пак се мажат с масло, разделят се пластовете и стават по-мекички от самсата.Ама те се пълнят след печене, у нас се изяждат и не пълнени.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 20:56 от Тайна

# 685
  • Мнения: 11 701
Значи може да опиташ и с мая Simple Smile
Аз пак ще се пробвам с точенето. Smiley

# 686
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 932
искам да се оплача Sad Sad
заложих това сладко и ... 

горчи ужасно. половината мандарини са се спихнали като спукани топки.
не е от рецептата, на пробата станаха супер.
Sad Sad яд ме е
Това е моята рецепта, тя не е моя , а на Мария Митева,  защо така се е получило. newsm78.. миналата година го правих, отне ми много време.. Още имам от него. 
н

не е от рецептата със сигурност.
кой знае с какво са третирани мандарините Sad мислих си, че като са в сезон са по-добри, а то...

# 687
  • Плевен
  • Мнения: 584


Това е една питка с кашкавал и сирене в тестото.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 06:52 от Zarzamora

# 688
  • София
  • Мнения: 11 666
Ох...ще умрЪ от кеф.  Ако ми кажеш, че са и с кис. зеле няма да спя тази нощ.  Точно така ги обичам, запечени

От мен
Бутер кифли с пълнеж от крема-сирене и малиново сладко, мързелива работа



Картофени гнезда с телешка кайма - Максут Ашкар


Торта/сладкиш с круши на тиган - Бруно Албузе - може и с ябълки, лесна работа е.


Счупих си електр. кантарче,  Sad как успях така успешно да го хвърля на земята.... поръчах , ама тези мои пръсти, точно като топка излетя... Banghead

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 23:26 от marchеva14

# 689
  • DE
  • Мнения: 971
Марчева, прясно зеле от онова острото. По-крехко и бързо се готви с него, но оставих да се самоизключи пък аз хукнах да крася света и сармите направили повечко загар

Общи условия

Активация на акаунт