Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 639
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 265
Оооох, от кого по-напред да си взема?! Но ще си открадна толумби и еклери най-напред, че много ги обичам. После кисело зеле с глиганско, една супичка, телешко по Бургундски - а от всичко друго по хапчица в шкафа ще си скрия Close

Аз днес пак правих KFC за приятели на сина (за съжаление в Норге Я няма тази верига и......май ще отварям "дюкян" за това пиле) Flushed


* За мен - салата броколи (на пара) и каквото има в хладилника за дояждане (че сина го няма)

# 436
  • Мнения: 282
Скрит текст:
     

Наистина са вкусни тези патладжани. Благодаря! Не е нещо невиждано, обикновена леща, но синът го обича и млечна супа, която и двамата обичаме. 

# 437
  • София
  • Мнения: 11 665
Днес имаше:
Пълнени "Канелони с рикота и бейби спанак" - MasterChef J. Mielle


след това "Поширани круши Хубавата Елена", Coou with a Smile - е уникални са, но аз сложих още подправки, докато се сваряваха и се получиха невероятни. Благодаря за тази рецепта.  bouquet


И една турска рецепта за  "Домашни бисквити с пълнеж от ябълка и дюля". - Easy Turkish Recipes

Утре ще го мисля.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 23:32 от marchеva14

# 438
  • Мнения: 2 266
Може ли рецептата за млечната супа?

# 439
  • София
  • Мнения: 15 434
Кюфтета.

Паниран патладжан, но ме домързя да счукам ситно галетата.

# 440
  • Мнения: 282
Може ли рецептата за млечната супа?

Заповядай. Малко на око е. В олио запържваш кус-кус или арпа и слагаш студена вода - около  1ч.ч или малко повече, и оставяш да заври и да набъбне кускуса, почти до готовност. Прибавяш 1-2 бульона. Прибавяш пр. мляко и оставяш да заври до готовност на кускуса. Като поизстине отгоре поръсвам с чубрица. Преди да поднеса пък поръсвам с  щ. червен пипер. / При мен е около, (но малко по малко) 1/2 пак. арпа, 2 бульона, около 1,800 мляко, 2 ч.ч вода./ Ако обичате с месо, преди да сложиш пр. мляко, може да добавиш сварено, надробено пил. месо. Надявам се, че съм успяла да обясня.

# 441
  • Мнения: 2 266
Да,чудесно си обяснила.Благодаря.

# 442
  • Плевен
  • Мнения: 584

Много красиви и вкусни ястия сте показали!
Това са едни флейки от свински бут, само с лук и доматено пюре.

# 443
  • Мнения: 7 246
Шпикован св.врат,маринован в марината от буркан с краставички

Ориз с праз и маслини

# 444
  • Мнения: 39 041
denyil , малко повече за технологията на мариноване ще напишеш ли? Много е апетитно.

# 445
  • Мнения: 13 999
Лодки, чието тесто си омесих аз.





Сладкиш с крем




Да покажа и вечерята. Ориз с яйца.



Свинско в сладко-кисел сос (с ананас).

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 19:44 от Dara888

# 446
  • Мнения: 11 701
Пухкава питка с масло и сирене


В компания на наденичка и салата

# 447
  • Мнения: 7 246
denyil , малко повече за технологията на мариноване ще напишеш ли? Много е апетитно.
Нищо особено не е-възможно най-мързеливото мариноване:всякакво месо(цяло парче или на хапки)заливам с марината от буркана с мариновани краставички. Стои завито с прозрачно фолио съда в хладилника цяла нощ и на сутринта си е променило цвета(да не се чудиш защо е белезникаво,а не червено)и действам както съм решила да го готвя.Това е супер сложната рецепта Joy

# 448
  • Мнения: 39 041
Благодаря. Ще го пробвам скоро.

# 449
  • София
  • Мнения: 11 665
Пухкава питка с масло и сирене
......................
Търся ти рецептата, как да не я търся, като толкова добре изглеждат,  но нищо не ми излиза, къде е , благодаря ти!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт