Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 147 138
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 15 458
Тайне,от бяло месо или от обезкостено бутче ги правиш?Само свински шницели правя,та затуй питам,а и стандартно-брашно,яйце,галета. bouquetБлагодаря!
Дени, от бялото месо са.Всяка "пеперудка"(едни цели пилешки гърди) разделям на две, всяка половинка разтварям от средата  настрани с остър нож, покривам с фолио за съхраняване и изтънявам с плоската/ гладката, страна на чукче за месо.Сол, пипер, по няколко капки лимонов сок и натам стандартното.

# 406
# 407
  • Мнения: 7 278
Тайне,от бяло месо или от обезкостено бутче ги правиш?Само свински шницели правя,та затуй питам,а и стандартно-брашно,яйце,галета. bouquetБлагодаря!
Дени, от бялото месо са.Всяка "пеперудка"(едни цели пилешки гърди) разделям на две, всяка половинка разтварям от средата  настрани с остър нож, покривам с фолио за съхраняване и изтънявам с плоската/ гладката, страна на чукче за месо.Сол, пипер, по няколко капки лимонов сок и натам стандартното.
Благодаря ти!Така си и помислих,че е,но за всеки случай да попитам...само лим.сок ме изненада,но сигурно смисъла му е за крехко и вкусно bouquet
Днес само поредния чийз щракнах(другото е от вчера -бобеца),после към него ще снимам дом.хамбургери като станат за вечеря.
Дописвам

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 20:51 от denyil

# 408
  • USA
  • Мнения: 2 146
Може ли рецепта за супата☺
Заповядай chef
https://www.youtube.com/watch?v=lCmAvdvRC3U

Днес- тай пилешко със зеленчуци и шоколадово руло:



# 409
  • Плевен
  • Мнения: 584
Момичета, да ви покажа една среднощна пица, която вече е история. Навик ми стана вече да готвя по нощите....





Спагетите и шоколадовото руло са чудесни! Yum

# 410
  • Мнения: 2 266
SkyBlue,може ли рецептата на пилешкото със зеленчуци и на рулото?Благодаря предварително.

# 411
  • Мнения: 4 275
Телешко варено

# 412
  • DE
  • Мнения: 971
На нашата маса имаше гъбена супа и телешко по бургундски



# 413
  • Мнения: 11 730
Цвети, отново благодаря!  Blush Радвам се, че ви харесват.

От мен Свински гърди в сос от тъмна бира и бекон
Болна съм още, ама готвя. Туй то да си жена, ей!  Laughing

# 414
  • Мнения: 6 622
На нашата маса имаше гъбена супа и телешко по бургундски




Може ли рецептата за телешкото?

# 415
  • Мнения: 7 706
Свински филенца с медено - горчичен сос + салата с кус кус
Толумбички


# 416
  • DE
  • Мнения: 971

Може ли рецептата за телешкото?
Разбира се, Boeuf Bourguignon

# 417
  • София
  • Мнения: 11 700
За днес беше , постен бял/зелен фасул, не е интересно и няма снимка. Как се нарича този фасул, белия, не знам. Бял фасул казвам на стар боб, а този не знам.

"Триъгълни кифли с тиква" - joyofbaking
Много приятно кифле за закуска с чаша кафе. Отгоре е хрупкаво, а отвътре е с мека и силно ароматна текстура, от подправките.



Скрит текст:
[/spoiler]

# 418
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Много бърза, проста и вкусна, нискокалорична супичка, само от 1 картоф, 1 тиквичка, две малки кутийки соеви кълнове, стрък пресен лук , сол, черен пипер и накрая , като е готова, лъжичка масло.Водата е колкото почти да ги покрие зеленчуците, но не съвсем.Ври 15-20 минути и готово.



Иначе ще повтарям пилешките шницели,че много ги харесаха и тиква се пече.
Може ли да ми кажеш колко грама са горе долу клъновете? Тук няма в консерва, а само пресни. Мисля да я направя тази супичка, дали ще се получи с пресни клънове?

# 419
  • София
  • Мнения: 15 458
diana lobodova,и аз с пресни я правих, две малки кутийки по 100 грама.Аз само за мен уж я направих, мислех,че другите няма да я ядат, а едвам се доредих да я опитам. Днес дъщерята донесе още две кутийки, пак да им направя. Laughing По вида и не личи колко вкусна е всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт