Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 632
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • Мнения: 7 696
Паста с кайма и моцарела на фурна

# 62
# 63
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 473
Гюзлеми

# 64
  • Мнения: 9 092

На това руло съм му се наканила сигурно от 2 месеца поне ..... и все да го направя и все отлагам !А що се отнася до пеп4о —видя ли рецепта от нея спокойно я подминавам но с цел да си я прочета по късно на спокойствие !ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ЧЕТА !невероятни неща има в блога й !

изобщо не отлагай. Дори препоръчвам да ги спретнеш заедно с крем супата от тиквички, която е фаворит у нас това лято, дори девойчето ни, което не яде супи от тази яде всеки път. Hug
AnyHr, първия път е по-бавно, защото нямаш опит. Втория път става лесно  Laughing личен опит.
Сем, бих се почерпила и на живо  Wink  с такъв десерт! Баничка не оставих, но чушчица може да си вземеш  Laughing

пълнени и пържени с яйце и сирене http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_27.html


пълнени с кайма и ориз



супа с мЕсо



и ориз с месо

# 65
  • София
  • Мнения: 11 665
sem, почерпих се веднага от това лимоново-ванилено-ромово сладкишче. Не мога да откажа.  Heart Eyes  Убедена съм, че този сладкиш е повече от прекрасен, лоша ти е снимката  ...няма блясък,  и ако ми пуснеш рецептата, ама да няма чаши в нея, веднага ще бъде спретнат в най-близко време. За свинското филе така и предполагах, че е купено готово сурово и вече вкъщи се приготвя. Така съм виждала в Германия и направо съм завиждала за фантастичното им месо което се предлага. Въпреки това, аз записах, ще се помъча да го направя, хубаво парче , пътно ми трябва и зная къде ще отида за такова. Няма да го изпусна. Имам абсолютно всички подправки.  Благодаря!!
Казах ,че ще спретна онази фантастична Шарлота за онзи мой много любим човек и я спретнах . Днес я подарих. Панделката вече е в червено, не е само в синьо,  така че бъдете убедени, че съм я приготвяла отново, не е старата снимка.
Ето я

Последна редакция: чт, 14 сеп 2017, 23:40 от marchеva14

# 66
  • Мнения: 1 265
Добро утро на всички. Едно Coffee от мен с баничка със сиренце за закуска


пеп-4о - вземам си чушчица с каймичка и оризче, че отдавна ми се яде - а синковеца пък нИще
Фея - къде се изгуби? липсваш ни
иланг-иланг - и ти подстрекателко с това гьозлеми... виж каква стана тя? Накара ме да правя баница по нощите Nerd
Марчева - мноого съжалявам но.....никак не мога да ти дам рецептата за това чудесно парфе Close И то не защото не искам, а защото нямам възможност. Сухата смес е готова (подарък от едни гости). Само подложката правиш от бисквити с масло; а сместа се изсипва в течна сметана и мляко и се разбива. Наистина е великолепно.
Добре че ще има за още един път.

# 67
  • Мнения: 9 092
Направи си баничка все пак нали Simple Smile


Крем супа от тиквички топла-топла Simple Smile  от тази сутрин
http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_8.html?m=0

# 68
  • София
  • Мнения: 4 680
Направи си баничка все пак нали Simple Smile


Крем супа от тиквички топла-топла Simple Smile  от тази сутрин
http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_8.html?m=0


На крутоните слагаш ли мазнина като ги печеш ?!

# 69
  • Мнения: 9 092
Да.  Зехтин, риган, черв пипер, сол

# 70
  • София-Младост
  • Мнения: 23 270
Имам домашни сушени плодове, кайсии, сливи, ябълки...и известно количество сушени домати. Как да ги съхраня...имам предвид в кутия на тъмно, или в хартиен плик? Доматите знам...в зехтин+подправки, но понеже и такива имам отделно...да ги оставя тези така, но има съмнение, че може да мухлясат

# 71
  • Мнения: 1 265
Имам домашни сушени плодове, кайсии, сливи, ябълки...и известно количество сушени домати. Как да ги съхраня...имам предвид в кутия на тъмно, или в хартиен плик? Доматите знам...в зехтин+подправки, но понеже и такива имам отделно...да ги оставя тези така, но има съмнение, че може да мухлясат

Едно време като работех в Африка (с Червения кръст) -  са донасяли сушени плодове в метални купии - херметически затворени. Много пъти с изтекъл срок на годност и то от няколко месеца ?!......но при отварянето им сушените плодове вътре си бяха ОК. Мисля си, че ако ги сложиш в метална кутия, отгоре алуминиево фолио което да излиза и отвън и отгоре притиснеш с капачка ще се запазят. п.п. само да кажа, че при нас тук продават ядки в такива кутии - метално фолио и в/у него пластмасова капачка, но не на винт)

Пепи - спретнах я баницата и то по нощите; добре че имах кори?! То тя иланг-иланг е за бой Thinking

за днес менюто е
* късчета свинско месо със зеленчуци в сладко-кисел сос и ориз по таджикски (разновидноста е, че тук има шафран и зеле)



* свинско с кисело зеле - по препоръка на пеп-4о - сготвено и старателно консервирано още през м. Март (остана ни миналата зима)


Успешен ден момичета! А на мамите с ученици - честит първи учебен ден! С пожелание за търпение и здрави нерви Ill

# 72
  • София
  • Мнения: 4 680

Пилешкото с картофки ,чушки .... под формата на супа за да има и за малчо ☺

# 73
  • Мнения: 7 696
Варена царевица
Палачинки
Пиле с гъби и сметана


# 74
  • София
  • Мнения: 11 665
sem, разкошен ориз, така го обичам, да си броя зърната из чинията.  chef
За този десерт, лимонов, така и предполагах, че е с готова смес. Жалко наистина, бях му се зарекла че ще го спретна. Обичам такива едни лимонови...
Какви ги свърших днес
Една оригинална Фокача -  The Real Deal - Bruno Albouze, той е един изключителен MasterChef, много му е високо нивото и съответно и много трудни са му рецептите, но тази е елементарна и затова се реших. Силно я препоръчвам, но ако имате време, защото това е наистина оригиналната италианска рецепта за Фокача,  и ѝ трябва време за втасването , а то е три или четири пъти по 45 мин. Освен това съм и ползвала брашно Семола освен бялото брашно и кашерна сол, така както е посочено в рецептата. Просто днес от 14 ч след като се прибрах се занимавам само с моите си нещица.
Кашер сол може и да не се ползва, да се добави нормалната готварска, но добавката от брашното Семола ... би трябвало, защото точно така  тестото на Фокачата става силно гладко и еластично и най-вече си запазва формата при печени и не се подува като питката. Това е силно характерно за една добра Фокача.
Показвам:

за достоверност показвам и кашерната сол която съм ползвала, да не си помислите, че ей така си ги приказвам. Тя е на люспи.
Скрит текст:

а ето го и самото гладко и еластично тесто
Скрит текст:

а докато чаках 100 пъти това да втасва и да се премята отново и отново набързо замесих една
Шоколадова Бабка", фръц та пляс... Simple Smile




И двете рецепти са силно елементарни, може да се работят и с миксер и да се измесят с ръце.

elle.n бих искала нещо да те посъветвам, ако разрешиш наистина, не е с лошо, напротив, но ако не искаш ме отсвири, на ЛС. Обади се.  Hug



Общи условия

Активация на акаунт