Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 645
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 17 934
Моля за рецептата на магическите картофи, благодаря предварително.
Аз пък за пиле Капрезе и бързата торта. Що ли ми трябваше да се навирам тук 😉

# 46
  • Мнения: 7 696
elle.n - панирана пържола така и не се научих да правя Flushed Можеш ли да кажеш как правиш тази вкуснотия? Месото печеш до готовност или....

При мен свинското беше много изтънено, ако не разполагаш с оформени шницелчета може леко да начукаш ... овкусявам със сол , черен пипер и магданоз и после брашно, яйце, галета и хоп в тигана със загрята мазнина ... идеално за супер бърза вечеря Simple Smile

# 47
  • Мнения: 7 696
Двойно шоколадов кекс с орехи
Свински хапки + пюре от картофи, моркови и крема сирене

# 48
  • София
  • Мнения: 11 665
Ааааууу... жестоки сте!
sem, това свинско филе е разкошно. Как го приготви?? Дай рецепта.

Девойки, прекрасни, така, когато някоя добра душа поиска рецепта, пък мен ме е хванала липсата, че вземете я пуснете, де...аз не се сърдя, няма такова нещо при мен. Това не са мои рецепти, повтарям, мои, а са свалени от някъде си и съм се опитвала къде сполучливо, къде несполучливо нещо да приготвя по различно.
Моля за рецептата на магическите картофи, благодаря предварително.
Аз пък за пиле Капрезе и бързата торта. Що ли ми трябваше да се навирам тук 😉

Е, сега това приказка ли е... ми ... ние какво ще правим ако вас ви няма, примерно... Simple Smile
Пускам и на картофите, ама пък са убиец тези картофи, ама им трябва масълце, нали и на онова зашеметяващо пиле.

Картофите
http://recepti.gotvach.bg/r-79063-Магически_картофи_на_фурна?p=2
Пилето
http://recepti.gotvach.bg/r-79058-Пилешки_гърди_стил_Калабрезе
ако има проблеми с линковете ми пишете отново или някоя добра душа да ми помогне.

Сега, Тайна е за бой!!  Wink  Благодаря ти!!!!  Hug Онези фантастични Круфини (Cruffins), които пусна бяха спретнати днес, след като се прибрах. Бързо станаха, лесни са, удобни са за работа, тестото не е тежко , а спокойно се измесва с ръка. Измесих го точно 10 мин , както е посочено в рецептата и го зарязах да си се оправя само. Тези от вас които ще ги пробват, а задължително трябва да се пробват, защото са уникалните..., какви са, кроасанче, маслена кифличка ли са, не знам точно, но са разкошни,  но  лентата която се разточва трябва да е дълга около 60 см., даже точно си е 60 см. Тестото се разточва като хартийка. Прозрачно става, но не се къса, защото е силно еластично.  Измерила съм го, аз така обичам, всичко да ми е ясно. (извинявай те , ако досаждам, но аз за рецепти съм Мара подробната.) Ще се приготвят отново. Не можеш да се спреш. Изядох едно, ама искам още.....няма повече, че.. Mr. Green
Ето ги, моля, вземете си... Heart Eyes Черпя! Имам и защо да черпя. Освен това приготвих и онази зашеметяваща Шарлота с пресни горски плодове. Така трябваше. Ще я пусна отново да я видите и да я одобрите, ама утре, че сега се охлажда,  с различна панделка ще е този път. Ще я подаря на един много  обичан от мен човек, ама много обичан, не е Марчев, да не си помислите нещо.... Wink
Скрит текст:




Скрит текст:
.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 23:35 от marchеva14

# 49
  • Мнения: 7 246
Мога само да кажа"Уау"-уникално прекрасни!

# 50
  • Плевен
  • Мнения: 584
Момичета, знаете ли как преглъщам по тези круфини в късните часове?
Прекрасни сте! Kiss
От мен само една салатка:

# 51
  • София
  • Мнения: 15 434
Марчева, аз днес седях, седях, ама все те ми в главата и станах и замесих пак.Но днес ги точих на машинката.Пак се изядоха бързо.Този път не чаках всичкото време за втасване, а след 15 минути ги сложих във фурната( в студена) и пуснах фурната да се пекат.Те си бухваха докато се загрява.

Скрит текст:

# 52
  • София
  • Мнения: 11 665
Марчева, аз днес седях, седях, ама все те ми в главата и станах и замесих пак.Но днес ги точих на машинката.Пак се изядоха бързо.Този път не чаках всичкото време за втасване, а след 15 минути ги сложих във фурната( в студена) и пуснах фурната да се пекат.Те си бухваха докато се загрява.
..................................
Чудни, чудесия са!! Браво, Тайна!   chef Ама при теб количеството ми се струва, че е двойно, а...а   ???   Simple Smile Казваш с машината ги разточи, ми...ще се пробвам, ама да ти кажа изобщо не е трудно разточване то им. Тестото е силно подходящо, еластично и не се къса. Ще се правят отново... мда.

Момичета, знаете ли как преглъщам по тези круфини в късните часове?
Прекрасни сте! Kiss
.............................
Нали, нали, благодарим!!! Не , не знаем как преглъщаш, но ще разберем в следващите дни вероятно когато ги спретнеш.  Simple Smile

Тайна, аз ги пуснах там където публикувам, но не съм посочила твоето име/ник, а този от оригн. клип на LudaEasyCook, нали не се сърдиш, нещо ако не съм по правилата давай да оправям нещата.  Peace

# 53
  • София
  • Мнения: 15 434
12 броя стават с това количество продукти.За машината добавих още малко брашно, за да може да върви през машинката.И лентите станаха двойно по-дълги.А за името, не съм ги измислила аз, от нея съм гледала.Тя ми е първоизточника, та няма за какво да се цупя.

# 54
  • Мнения: 8 163
Къри (червена леща, небелени картофчета, царевица) със сотирана бакла



Геврече с веган сирене крема, домат и зелена салата



Веган омлет с аспержи, домати, леко сотиран чесън, краставица и чорбаджийска чушка

# 55
  • София
  • Мнения: 3 448
Вие сте невероятни вдъхновители! Heart Eyes
Най- после се спретнах да направя апетитното руло от тиквички (благодаря на Пепчо за споделената рецепта)



Много вкусно, но си е голяма занимавка.
Фея, поизгубила се беше  Simple Smile

# 56
  • София
  • Мнения: 4 680
Вие сте невероятни вдъхновители! Heart Eyes
Най- после се спретнах да направя апетитното руло от тиквички (благодаря на Пепчо за споделената рецепта)



Много вкусно, но си е голяма занимавка.
Фея, поизгубила се беше  Simple Smile
На това руло съм му се наканила сигурно от 2 месеца поне ..... и все да го направя и все отлагам !А що се отнася до пеп4о —видя ли рецепта от нея спокойно я подминавам но с цел да си я прочета по късно на спокойствие !ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ЧЕТА !невероятни неща има в блога й !

# 57
  • София
  • Мнения: 5 461
Какво означава "веган омлет"?

# 58
  • Мнения: 1 265
Марчева - Хммм, нямам идея дали "точно такова" руло ще намериш в София. Норвежко е?! Nerd Flushed - ще ти пратя по куриер едничко.
*А сега сериозно - ако намериш отнякъде филе , но от тези дето са във мрежичка и ?! да е цял къс, а не нарязано и увито в мрежа, за да не се разпада. Ама и обяснение ти дадох -хихи. След това като го измиеш,  както си е в мрежата слагаш в дълбок съд и го заливаш със смес от:  2лт вода+ 3сл сол+1сл захар разбити в блендера - за да поеме и въздух. Можеш да добавиш и малко Табаско за пикантност. Забравяш в хладилника за 12 ч. Не се бой от солта - никак не е солено.
Изваждаш, подсушаваш и мажеш със смес от:  червен пипер, соев сос, олио, сол, майорана, риган, черен пипер, по мъъничко куркума и гарам масала (ако имаш) и чесън на прах. Количество по вкус
Слагаш с водичка в глинен или стъклен съд - задължително с капак и във студена фурна. Включваш на 220*, като заври намаляваш на 180-170* и забравяш за 1,5 - 2 часа. След 2 часа провери за готовност. Вода аз сложих 2 ч.ч но досипвах. А после със сока, направих сос Грейв.

Едно лимоново-ванилено-ромово парфе от мен. Да се почерпят тези, които имат празник днес.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт