Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 878
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 11 687
Марчева, прясно зеле от онова острото. По-крехко и бързо се готви с него, но оставих да се самоизключи пък аз хукнах да крася света и сармите направили повечко загар
Joy Облизвам се. Никога не съм приготвяла сарми с прясно зеле. Огромен мой пропуск.
Да добавя от снощи, посред нощите се забавлявах много успешно...

Френска бутер- кифли с крем и стафиди -  MasterChef Bruno Albouze

Скрит текст:
[/spoiler]

а това ми е разточеното тесто шест пъти....да не си помислите, че ей така си го говоря и ползвам готово, не!! Точно като коприна е. Лоша е снимката, защото нямам достатъчно светлина
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 17:54 от marchеva14

# 691
  • София
  • Мнения: 15 449
Мариновано пилешко филе на фурна, с чесново-магданозено масло и пресен лук.Маслото не се вижда, защото се стопи.




Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 19:00 от Тайна

# 692
  • Мнения: 1 265
Аз минавам с рибката от снощните мезета. Гравлакс от сьомга.  http://pep-4o.blogspot.bg/2010/07/blog-post_02.html Обичам я тая риба, 'що не вирее заедно с шарана тук YumFlushedSmiling Imp


Пепи - предлагам бартер Scream Метваш шаранче, отвръщам на удара със сьомга Thinking

Много вкусни неща видях тук - запечени сърмички (точно по мой вкус); самса;  едни бутерки със стафиди!!; а това мариновано филе ще го сънувам май; сладко от мандарини и......какво ли още не.
Браво момичета. Sparkling Heart Аз съм в "кухненска отпуска" до понеделник - УРА!

На вас пожелавам прекрасна съботно-неделна почивка. 

# 693
  • Мнения: 11 719
Пак Пухкавата питка с масло и сирене, но в двойна доза Smile




Една от много вкусните ми торти - Шоколадово-ягодова торта


Не много успешните ми банички - Самса/самоса с яйца и сирене от този сайт - http://katelig.livejournal.com/22583.html







Бърза закуска



Пухкави сиренки



Мусака



Супа от агнешки чревца



Пудинг с манго, чия и киви

# 694
  • София
  • Мнения: 11 687
Успешни са, успешни, Merelenda! 
Момичета, тази самоса на мен не ми е ясна.  newsm78  Не мога да си я преведа от руски, не ми е ясно , нищо не разбирам. Отворих да я потърся и намерих много рецепти, по коя мога да работя, рецептата ми харесва, но дали да ползвам маргарин.. в руската има и двете , масло и маргарин, не съм по маргарина, но...ще го ползвам. Някоя добра душа да я има рецептата преведена...Благодаря!

# 695
  • Мнения: 7 704
Мариновани свински пържоли + картофени кюфтета
Агнес

# 696
  • Мнения: 22 867
Посред нощ да преглъщам Heart Eyes, ще ме накарате да видя как е хладилника! Simple Smile
Merelenda, страхотни са ти тестяните вкусотии, влизат в списъка, да видим кога ще сколасам да ги спретна! bouquet chef

Салатка от продълговат рапон, Simple Smile


боб, купен за смилянски, направо с нож и вилица да го ядеш,


пилешки сърца, приготвени от ММ,


тортичка,


Скрит текст:

още една тортичка, украсите на която се оказаха скрити BlushБялата торта я смотах за половин час, с тая си играх половин ден, та и повече........трябваше да снимам подредбата на украсата в купата преди да изсипя другата смес, ама карай, недоволни нямаше. Peace


соленки


и познайте от един път чий рожден ден празнувахме тая вечер?! Simple Smile

# 697
  • София
  • Мнения: 15 449
На Рекс?Нека да ви радва още много години!

# 698
  • Мнения: 22 867
На Рекс?Нека да ви радва още много години!

Аха! Simple Smile 13 годинки направи. Благодаря ти! bouquet

# 699
  • Мнения: 11 719
Марчева, Лабрекс, благодаря Simple Smile
Лабрекс, кучо ли има рожден ден? Smile С тия кокали той ще да е Smiley
Първата ти торта с бишкоти ли е? Обичам торти с бишкоти.
Марчева, аз си превеждам с гугъл преводач, ако не разбирам някои неща. Като сложиш целия текст се схваща идеята.
Специално за тия банички, ползвах само тестото, а за пълнеж сирене и яйце.
Има най-различни варианти в интернет, за пържена самса, за печена на фурна, с кори за баница най-често правят и е лесно. На тази както пише е с многослойно тесто, но не бутер с мая. Просто много слоеве разделени с мазнина.
Виж рецептата за Руски сиренки, които пуснах по-назад, същото е, с разлика яйце в тестото.
В тази рецепта по която правих, омесих тестото от вода, сол и брашно. Оставих го да се отпуска 1 час в купа, не 3 часа, и не съм го премесвала на всеки час и да го чакам после. Идеята на упражнението е да станело по-еластично. Хубаво е да се ползва брашно с повече съдържание на глутен. Аз обикновено ползвам за Баница, но в случая ползвах друго, което се теглеше идеално.
После се разточва върху поръсен с брашно плот на много фина кора, да прозира, или може да се разтегли с ръце, да стане фино като кора за щрудел. Намазва се равномерно с двата вида мазнина. Аз ползвах кокосова и масло и отчитам кокосовата за грешка. Следващия път ще си сложа маргарина.
След като се намаже се навива на руло, като целта е да се навива без да влиза въздух в рулото.
Рулото се поставя в поръсена тавичка с брашно и то също да е набрашнено и престоява в хладилника 1 нощ. Аз правих баничките след 2 часа. Не съм чакала цяла нощ.
След което се разрязва на еднакви части - вижда се на снимки долу-горе големина.
Поставят се върху плота вертикално. Горната част на тестото се защипва с пръсти (и това се вижда на снимките), след което се притиска и леко разстила, да стане кръгче, като се внимава да не се развалят слоевете, ама това упражнение не виждам как се получава, да не се сплеска много. В средата се слага пълнеж и се вижда също как се сгъва на триъгълник.
Баничките се намазват с жълтък и сметана или с каквото решиш и се пекат в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

# 700
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 409
          Привет девойки и тук-там младежи,   wavey wavey wavey

                   госпожица Ая 
                 
     
Скрит текст:

      поздравява РЕКС с празника му и му желае още
      много години да радва мама Лабрекс и фамилия


               

  и да не кажете, че само заради празника на Рекси влизам тук, нееееее,
  следя ви упорито.......Не очаквайте да ви сразя със снимки,
  толкова с GSM-а, че апаратчето даде фира.... Mr. Green
  Ето нещо от мен.

         импровизация на тема овчарски пай

               

         бутерки с локум и със сирене

 

        и плодова пита

             

     Честит празник на всички, които празнуват днес. Да ви е живо име!

      smile3525    newsm47     smile3503     smile3525

     

# 701
  • Плевен
  • Мнения: 584
Лабрекс, честит рожден ден на Рекс и от мен! Прекрасни неща си приготвила.
С какъв крем е бялата тортичка?

# 702
  • Мнения: 11 719
Моята закуска стана за обяд.
Комбинирани вити банички

# 703
  • София
  • Мнения: 15 449
Първи опит - първа издънка.Опитах да направя сладкиш Агнеса, никога не бях правила, колкото и да беше популярен преди.Всичко беше добре, докато не реших,че ми трябва фурната за пилешкото месо и вдигнах тавичката със сладкиша под горния реотан.Веднага замириса на опърлено, но нямаше връщане назад.Важното е,че любителите на сладко го харесаха много и така, опърлен, и се омете за отрицателно време.
Скрит текст:
Единия любител на сладко даже е на зеленчуков ден и на глас се самоубеждаваше, че сладкиша е зеленчук:)




# 704
  • Мнения: 22 867
Merelenda,  tutulina,  Zarzamora, благодарности от мен и Рекс! Много сте мили! bouquet Hug bouquet

tutulina, да намачкаш и нацелуваш госпожицата от батьо Рекс! Heart Eyes Simple Smile

Zarzamora, тортичката е една от много харесваните вкъщи, в същото време страшно бърза за правене. Отдавна я правя, рецептата взех от Аелис. Правя я в тортена форма с диам. 25 см, използвам цял пакет бишкоти от тези, дето вътре са 4 отделни опаковчици, не знам като бройка колко са, стигат ми за три реда. Слагам две кисели млека обикновено, понякога добавям и заквасена сметана, изобщо много на око я карам. Сок и кора от един голям лимон, подслаждам на вкус млечната смес, слагам ванилия в нея, редя и парченца банан между слоевете бишкоти. Понякога ръся лекичко бишкотите с кафе, но не много, защото те поемат от млякото и да не се разкашкат. Не че не се яде и такава торта, но не се реже на хубави парчета, което хич не е кусур. Украсата отгоре също както дойде, може и само с настърган шоколад или даже без нищо. Като я направя вечер преди лягане, на другия ден е разкош. Heart Eyes Докато писах можеше да спретна една! Simple Smile

Днес пътешествахме с Рексун, току-що се прибрахме, чудесно беше! Peace

Тайне, нищо му няма на сладкиша ти, с малко по-силен загар е само! Иначе изглежда  Heart Eyes Heart Eyes Хич нямаше да ми е трудно да го взема и аз за зеленчук, пропуска ли се такова нещо!? Simple Smile

Merelenda пак си с тестени изкушения! Heart Eyes bouquet chef

tutulinа, нищо им няма на снимките Сичко се види! Ако почерпиш с локумени бутерки........може и парченце от плодовата пита! Heart Eyes bouquet chef

Общи условия

Активация на акаунт