Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7
3 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-133 от 133 отговора

Осло - Норвегия

Мнения: 649

Ежедневните ни кулинарни вдъхновения
 - снимки и коментари!





"Тема за всеки, който иска да покаже, разкаже и коментира.
Нека да имаме свободата да покажем ежедневното ни меню в снимки и коментари.
Да можем свободно да изкажеме мнението си за видяното - да похвалиме, да критикуваме, да попитаме.
Моля само за едно - нека няма злобнички подмятания и хапливи забележки! "




СТАРИ ТЕМИ
1 , 2 ,3,4,5,6

Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
                     МОМИЧЕТА, ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМА И НОВА СЕДМИЦА Flowers Bouquet

Да се "разпиша", че от известно време никаква ме няма. Ето и нещичко от последните дни.
* Пица - и пак да кажа, че в тази тава с дупките става съвсем като в пицариите


* пиле със сирена в сметанов сос

Скрит текст :
* кюфтета от тиквички


* и пак пиле - на фурна със зеленчуци


* един измислен на бързо десерт - бишкоти заляти с домашен крем

 
Цитирай

Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Мнения: 11 589
Smile Благодаря за темата! Smile
цяла седмица се забавлявах с моето и комшийските деца и всеки ден се измисляше по нещо: кюфтета от тиквички, пържен тиквен цвят, вълча баница, баница със сирене, яйца и манголд.... Smile
последното "забавление" беше около 30 кг лютеница Smile Smile

снимки прави детето Smile ще видя дали мога да ги намеря
Цитирай


Мнения: 3 133
 Сем, благодаря и аз за новата тема Heart
От мен Пиле по провансалски в българска вариация без маслинки

Цитирай

plovdiv

Мнения: 299
st. Dobri откъде взимате тиквен цвят,искам да го пробвам?
Цитирай


Мнения: 846
И тази тема започва вкусно и красиво-за всички вдъхновители bouquet
От мен една интересна яхнийка
камби,моркови,лук,домати,гъби и стафиди-доста приятно на вкус(от сп.К.Ж.)
Цитирай

София

Мнения: 633
Благодаря за новата тема, Sem!

Спагетки от мен- да не ви загубя

Цитирай

София-Младост

Мнения: 11 401
Опитвам НВ-ВМХ, затова отново нещо месно...Кюфтенца капрезе
Цитирай

Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Мнения: 11 589
st. Dobri откъде взимате тиквен цвят,искам да го пробвам?

набрах от градината Smile
става с цвят от тикви и тиквички
Цитирай


Мнения: 418
Благодаря за новата тема,Сем  bouquet.Включвам се и следя с интерес, черпя идеи и вдъхновение.
Цитирай


Мнения: 5 546
Благодаря за темата, Сем! Аз готвих пилешка супа, кекс с банани и прясно зеле със свинско, но не ми се занимаваше със снимки (телефонът все не ми беше под ръка). В събота правих и ориз със зеленчуци, но пак не снимах, та слагам стара снимка (да не съм само коментар).

Цитирай


Мнения: 10 005

sem22Hug bouquet

Да се запиша във вкусната темичка с част от закуската - принцеси, лучник и нещо, без което не мога - хубаво кафе! Smile

Цитирай

София

Мнения: 4 637
Благодаря, записах се!  bouquet
една плодова пица

« Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 13:18 от marchеva14 »
Цитирай

Русе

Мнения: 5 568
Благодаря за новата тема!  Hug  bouquet

В предната какви неща видях... Crazy  Crazy  Love

От мен импровизиран Пататник
Цитирай

сред люляците

Мнения: 695
Сем, благодаря за новата тема!  Hug


"Мъчих" се през изминалата седмица с чушки и домати  Mr. Green

и сътворих това:

Мързелив доматен сос за паста и пица http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_10.html



И салата от мариновани чушки и патладжани http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_7.html



Освен това Кюфтета по чирпански, запечени този път



и едни бързи кюфтенца от пилешко месо


Цитирай


Мнения: 7 800
Чудя се защо никой не пише, а то имало нова тема. Благодаря Smile
Нямам снимки, обаче снимката на ilrai78 със салатата от чушки, моркови и патладжани, ми пълни душата. Ако остане време, ще направя и нея.
Цитирай

plovdiv

Мнения: 299
Цитат
набрах от градината Simple Smile
става с цвят от тикви и тиквички
Яснооо,благодаря ти.
Цитирай


Мнения: 716
Сем, благодаря и аз за новата тема  Love

Рулца от тиквички с кайма

Цитирай


Мнения: 442
Панирани свински пържоли + картофи с бешамел
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Да се запиша, че съм постнала в старата тема и се чудя защо не ми излиза новата.Чак сега видях,че съм била в старата. Embarassed
Цитирай


Мнения: 10 372
Страхотна тема, записвам се и аз, а вече е по- лесно качването на снимки, така, че ще се включа с удоволствие. Може ли рецепта за рулцата от тиквички? /ако е позволено публикуването на рецепти в темата, още не съм наясно/
Цитирай


Мнения: 846
Миш-маш за обяд(замъгли ми телефона...)
Цитирай

Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Мнения: 541
Страхотна тема, записвам се и аз, а вече е по- лесно качването на снимки, така, че ще се включа с удоволствие. Може ли рецепта за рулцата от тиквички? /ако е позволено публикуването на рецепти в темата, още не съм наясно/
raja_nikol   ето рецептата
http://deliciouskit.blogspot.bg/search?q=%D0%A0%D1%83%D0%BB%D1%8 … D0%B9%D0%BC%D0%B0+
Цитирай

Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Мнения: 11 589
патладжан с олио и сол (без чесън Smile )

мързеливи, т.е. енергоспестяващи тиквички Smile  Smile Smile

бистра пилешка супа с италиански спагети вместо фиде Smile


да се чувства изобилието Smile
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Днес си играх с едни крафини, нещо между кроасан и мъфини.Времето за втасване ми дойде в повече и малко превтасаха, но пак са вкусни.Като за първи опит не им слагах нищо.



https://youtu.be/5pRBsFbmUUw
« Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 16:25 от Тайна »
Цитирай

София/Испания

Мнения: 617
Много красиви /и вкусни със сигурност/!Браво Тайна!

Цитирай

София

Мнения: 8 553
Много красиви /и вкусни със сигурност/!Браво Тайна!
Благодаря!Наистина са с вкус на кроасани, само вида където не им докарах.
Цитирай


Мнения: 10 372
Тайна, усещам, че това ще е любимата рецепта на щерките, късмет, че точно днес открих темата 😃
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Тайна, усещам, че това ще е любимата рецепта на щерките, късмет, че точно днес открих темата 😃
raja_nikol, леко пипкава е, но си заслужава времето.
Цитирай


Мнения: 442
Пилешки бутчета с грейпфрут и яйчена салата
Цитирай


Мнения: 5 546
Може ли рецептата за бутчетата с грейпфрут?
Цитирай


Мнения: 442
Може ли рецептата за бутчетата с грейпфрут?
Заповядай Smile
https://www.bonapeti.bg/recepti/pileshki-butcheta-s-greypfrut-/#
Цитирай


Мнения: 846
Пилешки пържолки от бут,по-различни пържени картофки,сух таратор(така му казвахме преди сто години)-млечна салата или снежанка..

Мини тортичка с пудинг и бисквитки с лимец и черен шоколад

Цитирай

София

Мнения: 4 637
Днес си играх с едни крафини, нещо между кроасан и мъфини.Времето за втасване ми дойде в повече и малко превтасаха, но пак са вкусни.Като за първи опит не им слагах нищо.
...........................................................

Ти ме уби с тези круфини.  Wink Не мога да не ги приготвя и защо винаги до момента ги прескачах.. не знам. Изгледах всичко. Кажи ми, моля ти се, как ги разточи т. е.  с точилката или с машината, за да зная как да процедирам и да ми е по-лесно. Кое ще ми е сложно, завиването им. Там нещо не ми е ясно, а го изгледах три пъти. Нещо се мотка из ръцете на фльонга  newsm78 ... ще го пробвам.  Тестото мисля да го замеся в миксера, ще го пусна да си се измесва за 10 мин, а после ще го пробвам в ръката си за да го преценя как е. Дали ще стане.?
Цитирай


Мнения: 5 362
Да се запиша, че съм постнала в старата тема и се чудя защо не ми излиза новата.Чак сега видях,че съм била в старата. Embarassed

пък аз се чудя защо няма публикации в темата Smile
Сем Fork And KnifeShaved IceTropical Drink благодаря!

От предните дни свинско филе с гъбен сос http://pep-4o.blogspot.bg/2017/09/blog-post.html  два пъти



баница с одрински кори, директно от Одрин Smile



и тази вечер тази вечер   печени патладжани с доматен сос http://pep-4o.blogspot.bg/2012/07/blog-post_20.html
Цитирай

София

Мнения: 8 553
marchеva14, на ръка си месих и си точих, с мъничка, дървена, детска  точилчица.Дъщерята я беше купила на внука за трудово.И лентите не станаха с  гладки краища, като в клипа, но това не е проблем при навиването. Оформянето не ми се получи точно същото, но пак станаха вкусни.Завиваш така, че да се получи розичка, която се събира в чашката.Моето тесто много бързо бухваше и не трябваше да чакам всичкото време за втасване. Ако ги бях сложила не в гореща, а в студена фурна и да бях включила постепенно да се загрява, мисля, че щяха да станат супер, без да превтасат.

Скрит текст :




Цитирай

София

Мнения: 4 637
Благодаря ти!!!!  bouquet  Много добре си изглеждат, чудни са!!  chef
Имам форма за мъфини и точно в тях ще ги направя.
marchеva14, на ръка си месих и си точих, с мъничка, дървена, детска  точилчица.Дъщерята я беше купила на внука за трудово..................................
35 35 Ще ме умориш.  Wink Ако не беше толкова късно веднага щях да ги започна, нищо и утре е ден. След работа съм на брашното .   Smile Пак отивам да гледам, да се науча.  Wink
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Благодаря ти!!!!  bouquet  Много добре си изглеждат, чудни са!!  chef
Имам форма за мъфини и точно в тях ще ги направя.
marchеva14, на ръка си месих и си точих, с мъничка, дървена, детска  точилчица.Дъщерята я беше купила на внука за трудово..................................
35 35 Ще ме умориш.  Wink Ако не беше толкова късно веднага щях да ги започна, нищо и утре е ден. След работа съм на брашното .   Smile Пак отивам да гледам, да се науча.  Wink

Изисква си време за втасване, не става много бързо, но пък става много вкусно. А как ухае на маслоо!
Цитирай

София

Мнения: 4 637
Да добавя и едни "Сочни пържени кюфтета" - Сия Рибагина + магическите картофи с билки на фурна. Това беше вечерята ни. Елементарно , но беше хубаво.
Цитирай

София

Мнения: 8 535
Не видях рецептата за крафините на Тайна. Може ли линк към нея, моля
Цитирай

Gotham City

Мнения: 1 214
и тази вечер тази вечер   печени патладжани с доматен сос http://pep-4o.blogspot.bg/2012/07/blog-post_20.html
Супер, точно това ще си сготвя днес! Flowers Tomato
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Не видях рецептата за крафините на Тайна. Може ли линк към нея, моля
Под снимката е, линк към клипче,  в което е обяснено и показано всичко.. Peace
Още едно клипче.
https://youtu.be/3FewXciRDMQ
Цитирай


Мнения: 10 005

Крафинките са много хубаво нещо, и тях ще трябва да си направя. Ей, ама големи подстрекателки сте, не ми стига  marchеva14 bouquet с пилето капрезе (ядохме го с картофено пюре по желание на малчовците), ами и Тайна bouquet сега с крафинки. Ммм, много си ги обичам! Love Аз ги правя по тая рецепта, но не си откривам снимките в радикал.ру., все нещо ми изчезва от там, дано да е временно.

Хлебчета, салата, пиле капрезе,  и бързата тортичка на Аелис bouquet





Цитирай

Габрово

Мнения: 336
Моля за рецептата на магическите картофи, благодаря предварително.
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Привет момичета, благодаря на всички за милите думи. Радвам се, че темата се харесва и има все по-голяма посещаемост. На новите включили се - Добре дошли Flowers Bouquet

Видях много интересни и нови неща.
Тайна - крафините са чудесни Flowers Hibiscus
Лабрекс - искам парченце от тортата; от мен  Coffee
Марчева, грабвам си кюфтенце - нищо че е елементарно
Пеп-4о остави ли ми от баницата?
elle.n - панирана пържола така и не се научих да правя Flushed Можеш ли да кажеш как правиш тази вкуснотия? Месото печеш до готовност или....
За да не изреждам повече - ще кажа че ВСИЧКИ сте направо неустоими.

У дома:
* на това му се казвало "пица рол"?! - но на мен по-ми прилича на пълнена питка с топено сирене
 
Скрит текст :

* печено с подправки свинско филе; картофи на фурна; салата


десерт - още сме на плодове
Цитирай


Мнения: 10 372
Моля за рецептата на магическите картофи, благодаря предварително.
Аз пък за пиле Капрезе и бързата торта. Що ли ми трябваше да се навирам тук 😉
Цитирай


Мнения: 442
elle.n - панирана пържола така и не се научих да правя Flushed Можеш ли да кажеш как правиш тази вкуснотия? Месото печеш до готовност или....

При мен свинското беше много изтънено, ако не разполагаш с оформени шницелчета може леко да начукаш ... овкусявам със сол , черен пипер и магданоз и после брашно, яйце, галета и хоп в тигана със загрята мазнина ... идеално за супер бърза вечеря Smile
Цитирай


Мнения: 442
Двойно шоколадов кекс с орехи
Свински хапки + пюре от картофи, моркови и крема сирене

Цитирай

София

Мнения: 4 637
Ааааууу... жестоки сте!
sem, това свинско филе е разкошно. Как го приготви?? Дай рецепта.

Девойки, прекрасни, така, когато някоя добра душа поиска рецепта, пък мен ме е хванала липсата, че вземете я пуснете, де...аз не се сърдя, няма такова нещо при мен. Това не са мои рецепти, повтарям, мои, а са свалени от някъде си и съм се опитвала къде сполучливо, къде несполучливо нещо да приготвя по различно.
Моля за рецептата на магическите картофи, благодаря предварително.
Аз пък за пиле Капрезе и бързата торта. Що ли ми трябваше да се навирам тук 😉

Е, сега това приказка ли е... ми ... ние какво ще правим ако вас ви няма, примерно... Smile
Пускам и на картофите, ама пък са убиец тези картофи, ама им трябва масълце, нали и на онова зашеметяващо пиле.

Картофите
http://recepti.gotvach.bg/r-79063-Магически_картофи_на_фурна?p=2
Пилето
http://recepti.gotvach.bg/r-79058-Пилешки_гърди_стил_Калабрезе
ако има проблеми с линковете ми пишете отново или някоя добра душа да ми помогне.

Сега, Тайна е за бой!!  Wink  Благодаря ти!!!!  Hug Онези фантастични Круфини (Cruffins), които пусна бяха спретнати днес, след като се прибрах. Бързо станаха, лесни са, удобни са за работа, тестото не е тежко , а спокойно се измесва с ръка. Измесих го точно 10 мин , както е посочено в рецептата и го зарязах да си се оправя само. Тези от вас които ще ги пробват, а задължително трябва да се пробват, защото са уникалните..., какви са, кроасанче, маслена кифличка ли са, не знам точно, но са разкошни,  но  лентата която се разточва трябва да е дълга около 60 см., даже точно си е 60 см. Тестото се разточва като хартийка. Прозрачно става, но не се къса, защото е силно еластично.  Измерила съм го, аз така обичам, всичко да ми е ясно. (извинявай те , ако досаждам, но аз за рецепти съм Мара подробната.) Ще се приготвят отново. Не можеш да се спреш. Изядох едно, ама искам още.....няма повече, че.. Mr. Green
Ето ги, моля, вземете си... Love Черпя! Имам и защо да черпя. Освен това приготвих и онази зашеметяваща Шарлота с пресни горски плодове. Така трябваше. Ще я пусна отново да я видите и да я одобрите, ама утре, че сега се охлажда,  с различна панделка ще е този път. Ще я подаря на един много  обичан от мен човек, ама много обичан, не е Марчев, да не си помислите нещо.... Wink
Скрит текст :




Скрит текст :
.
« Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 23:35 от marchеva14 »
Цитирай


Мнения: 846
Мога само да кажа"Уау"-уникално прекрасни!
Цитирай


Мнения: 73
Момичета, знаете ли как преглъщам по тези круфини в късните часове?
Прекрасни сте! Kiss
От мен само една салатка:
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Марчева, аз днес седях, седях, ама все те ми в главата и станах и замесих пак.Но днес ги точих на машинката.Пак се изядоха бързо.Този път не чаках всичкото време за втасване, а след 15 минути ги сложих във фурната( в студена) и пуснах фурната да се пекат.Те си бухваха докато се загрява.

Скрит текст :

Цитирай

София

Мнения: 4 637
Марчева, аз днес седях, седях, ама все те ми в главата и станах и замесих пак.Но днес ги точих на машинката.Пак се изядоха бързо.Този път не чаках всичкото време за втасване, а след 15 минути ги сложих във фурната( в студена) и пуснах фурната да се пекат.Те си бухваха докато се загрява.
..................................
Чудни, чудесия са!! Браво, Тайна!   chef Ама при теб количеството ми се струва, че е двойно, а...а   ???   Smile Казваш с машината ги разточи, ми...ще се пробвам, ама да ти кажа изобщо не е трудно разточване то им. Тестото е силно подходящо, еластично и не се къса. Ще се правят отново... мда.

Момичета, знаете ли как преглъщам по тези круфини в късните часове?
Прекрасни сте! Kiss
.............................
Нали, нали, благодарим!!! Не , не знаем как преглъщаш, но ще разберем в следващите дни вероятно когато ги спретнеш.  Smile

Тайна, аз ги пуснах там където публикувам, но не съм посочила твоето име/ник, а този от оригн. клип на LudaEasyCook, нали не се сърдиш, нещо ако не съм по правилата давай да оправям нещата.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 8 553
12 броя стават с това количество продукти.За машината добавих още малко брашно, за да може да върви през машинката.И лентите станаха двойно по-дълги.А за името, не съм ги измислила аз, от нея съм гледала.Тя ми е първоизточника, та няма за какво да се цупя.
Цитирай

Веган-аболиционист

Мнения: 8 131
Къри (червена леща, небелени картофчета, царевица) със сотирана бакла



Геврече с веган сирене крема, домат и зелена салата



Веган омлет с аспержи, домати, леко сотиран чесън, краставица и чорбаджийска чушка

Цитирай

София

Мнения: 633
Вие сте невероятни вдъхновители! Heart Eyes
Най- после се спретнах да направя апетитното руло от тиквички (благодаря на Пепчо за споделената рецепта)



Много вкусно, но си е голяма занимавка.
Фея, поизгубила се беше  Smile
Цитирай

София

Мнения: 607
Вие сте невероятни вдъхновители! Heart Eyes
Най- после се спретнах да направя апетитното руло от тиквички (благодаря на Пепчо за споделената рецепта)



Много вкусно, но си е голяма занимавка.
Фея, поизгубила се беше  Smile
На това руло съм му се наканила сигурно от 2 месеца поне ..... и все да го направя и все отлагам !А що се отнася до пеп4о —видя ли рецепта от нея спокойно я подминавам но с цел да си я прочета по късно на спокойствие !ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ЧЕТА !невероятни неща има в блога й !
Цитирай

София

Мнения: 424
Какво означава "веган омлет"?
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Марчева - Хммм, нямам идея дали "точно такова" руло ще намериш в София. Норвежко е?! Nerd Flushed - ще ти пратя по куриер едничко.
*А сега сериозно - ако намериш отнякъде филе , но от тези дето са във мрежичка и ?! да е цял къс, а не нарязано и увито в мрежа, за да не се разпада. Ама и обяснение ти дадох -хихи. След това като го измиеш,  както си е в мрежата слагаш в дълбок съд и го заливаш със смес от:  2лт вода+ 3сл сол+1сл захар разбити в блендера - за да поеме и въздух. Можеш да добавиш и малко Табаско за пикантност. Забравяш в хладилника за 12 ч. Не се бой от солта - никак не е солено.
Изваждаш, подсушаваш и мажеш със смес от:  червен пипер, соев сос, олио, сол, майорана, риган, черен пипер, по мъъничко куркума и гарам масала (ако имаш) и чесън на прах. Количество по вкус
Слагаш с водичка в глинен или стъклен съд - задължително с капак и във студена фурна. Включваш на 220*, като заври намаляваш на 180-170* и забравяш за 1,5 - 2 часа. След 2 часа провери за готовност. Вода аз сложих 2 ч.ч но досипвах. А после със сока, направих сос Грейв.

Едно лимоново-ванилено-ромово парфе от мен. Да се почерпят тези, които имат празник днес.
Цитирай

Gotham City

Мнения: 1 214
Какво означава "веган омлет"?
http://recepti.gotvach.bg/r-23174-%D0%92%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD … D0%BB%D0%B5%D1%82 Yum
Цитирай

София

Мнения: 424

тоест, палачинка
Цитирай


Мнения: 442
Паста с кайма и моцарела на фурна
Цитирай


Мнения: 10 005

Не съвсем, на феята са по-различни омлетите, ето един тук в скрития текст . Peace
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 520
Гюзлеми
Цитирай


Мнения: 5 362

На това руло съм му се наканила сигурно от 2 месеца поне ..... и все да го направя и все отлагам !А що се отнася до пеп4о —видя ли рецепта от нея спокойно я подминавам но с цел да си я прочета по късно на спокойствие !ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ЧЕТА !невероятни неща има в блога й !

изобщо не отлагай. Дори препоръчвам да ги спретнеш заедно с крем супата от тиквички, която е фаворит у нас това лято, дори девойчето ни, което не яде супи от тази яде всеки път. Hug
AnyHr, първия път е по-бавно, защото нямаш опит. Втория път става лесно  Laughing личен опит.
Сем, бих се почерпила и на живо  Wink  с такъв десерт! Баничка не оставих, но чушчица може да си вземеш  Laughing

пълнени и пържени с яйце и сирене http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_27.html


пълнени с кайма и ориз



супа с мЕсо



и ориз с месо

Цитирай

София

Мнения: 4 637
sem, почерпих се веднага от това лимоново-ванилено-ромово сладкишче. Не мога да откажа.  Love  Убедена съм, че този сладкиш е повече от прекрасен, лоша ти е снимката  ...няма блясък,  и ако ми пуснеш рецептата, ама да няма чаши в нея, веднага ще бъде спретнат в най-близко време. За свинското филе така и предполагах, че е купено готово сурово и вече вкъщи се приготвя. Така съм виждала в Германия и направо съм завиждала за фантастичното им месо което се предлага. Въпреки това, аз записах, ще се помъча да го направя, хубаво парче , пътно ми трябва и зная къде ще отида за такова. Няма да го изпусна. Имам абсолютно всички подправки.  Благодаря!!
Казах ,че ще спретна онази фантастична Шарлота за онзи мой много любим човек и я спретнах . Днес я подарих. Панделката вече е в червено, не е само в синьо,  така че бъдете убедени, че съм я приготвяла отново, не е старата снимка.
Ето я
« Последна редакция: чт, 14 сеп 2017, 23:40 от marchеva14 »
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Добро утро на всички. Едно Coffee от мен с баничка със сиренце за закуска


пеп-4о - вземам си чушчица с каймичка и оризче, че отдавна ми се яде - а синковеца пък нИще
Фея - къде се изгуби? липсваш ни
иланг-иланг - и ти подстрекателко с това гьозлеми... виж каква стана тя? Накара ме да правя баница по нощите Nerd
Марчева - мноого съжалявам но.....никак не мога да ти дам рецептата за това чудесно парфе Close И то не защото не искам, а защото нямам възможност. Сухата смес е готова (подарък от едни гости). Само подложката правиш от бисквити с масло; а сместа се изсипва в течна сметана и мляко и се разбива. Наистина е великолепно.
Добре че ще има за още един път.
Цитирай


Мнения: 5 362
Направи си баничка все пак нали Smile


Крем супа от тиквички топла-топла Smile  от тази сутрин
http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_8.html?m=0

Цитирай

София

Мнения: 607
Направи си баничка все пак нали Smile


Крем супа от тиквички топла-топла Smile  от тази сутрин
http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_8.html?m=0


На крутоните слагаш ли мазнина като ги печеш ?!
Цитирай


Мнения: 5 362
Да.  Зехтин, риган, черв пипер, сол
Цитирай

София-Младост

Мнения: 11 401
Имам домашни сушени плодове, кайсии, сливи, ябълки...и известно количество сушени домати. Как да ги съхраня...имам предвид в кутия на тъмно, или в хартиен плик? Доматите знам...в зехтин+подправки, но понеже и такива имам отделно...да ги оставя тези така, но има съмнение, че може да мухлясат
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Имам домашни сушени плодове, кайсии, сливи, ябълки...и известно количество сушени домати. Как да ги съхраня...имам предвид в кутия на тъмно, или в хартиен плик? Доматите знам...в зехтин+подправки, но понеже и такива имам отделно...да ги оставя тези така, но има съмнение, че може да мухлясат

Едно време като работех в Африка (с Червения кръст) -  са донасяли сушени плодове в метални купии - херметически затворени. Много пъти с изтекъл срок на годност и то от няколко месеца ?!......но при отварянето им сушените плодове вътре си бяха ОК. Мисля си, че ако ги сложиш в метална кутия, отгоре алуминиево фолио което да излиза и отвън и отгоре притиснеш с капачка ще се запазят. п.п. само да кажа, че при нас тук продават ядки в такива кутии - метално фолио и в/у него пластмасова капачка, но не на винт)

Пепи - спретнах я баницата и то по нощите; добре че имах кори?! То тя иланг-иланг е за бой Thinking

за днес менюто е
* късчета свинско месо със зеленчуци в сладко-кисел сос и ориз по таджикски (разновидноста е, че тук има шафран и зеле)



* свинско с кисело зеле - по препоръка на пеп-4о - сготвено и старателно консервирано още през м. Март (остана ни миналата зима)


Успешен ден момичета! А на мамите с ученици - честит първи учебен ден! С пожелание за търпение и здрави нерви Ill
Цитирай

София

Мнения: 607

Пилешкото с картофки ,чушки .... под формата на супа за да има и за малчо ☺
Цитирай


Мнения: 442
Варена царевица
Палачинки
Пиле с гъби и сметана


Цитирай

София

Мнения: 4 637
sem, разкошен ориз, така го обичам, да си броя зърната из чинията.  chef
За този десерт, лимонов, така и предполагах, че е с готова смес. Жалко наистина, бях му се зарекла че ще го спретна. Обичам такива едни лимонови...
Какви ги свърших днес
Една оригинална Фокача -  The Real Deal - Bruno Albouze, той е един изключителен MasterChef, много му е високо нивото и съответно и много трудни са му рецептите, но тази е елементарна и затова се реших. Силно я препоръчвам, но ако имате време, защото това е наистина оригиналната италианска рецепта за Фокача,  и ѝ трябва време за втасването , а то е три или четири пъти по 45 мин. Освен това съм и ползвала брашно Семола освен бялото брашно и кашерна сол, така както е посочено в рецептата. Просто днес от 14 ч след като се прибрах се занимавам само с моите си нещица.
Кашер сол може и да не се ползва, да се добави нормалната готварска, но добавката от брашното Семола ... би трябвало, защото точно така  тестото на Фокачата става силно гладко и еластично и най-вече си запазва формата при печени и не се подува като питката. Това е силно характерно за една добра Фокача.
Показвам:

за достоверност показвам и кашерната сол която съм ползвала, да не си помислите, че ей така си ги приказвам. Тя е на люспи.
Скрит текст :

а ето го и самото гладко и еластично тесто
Скрит текст :

а докато чаках 100 пъти това да втасва и да се премята отново и отново набързо замесих една
Шоколадова Бабка", фръц та пляс... Smile




И двете рецепти са силно елементарни, може да се работят и с миксер и да се измесят с ръце.

elle.n бих искала нещо да те посъветвам, ако разрешиш наистина, не е с лошо, напротив, но ако не искаш ме отсвири, на ЛС. Обади се.  Hug



Цитирай

София

Мнения: 5 543
Нахълтвам при вас.
Забравих да снимам.
За рождения ден на наследника правих рулца от тънки омлети от яйца и рикота, пълнежът бе пастет от авокадо, пиле с куркума, настърган чедър и сушени домати;
гръцка мусака с агнешко месо, патладжани и истинско кефалотири върху заливката;
шоколадова торта.
Цитирай


Мнения: 846
Шпековано и задушено свинско каре,картофено пюре и зеленчуков сос(лук,морков,червена чушка,домат)
Цитирай

Русе

Мнения: 5 568
Марчеваа, аххх тази "Бабкаа"..... Crazy  Love
Всички сте страхотни!  bouquet

От мен, бадемово хлебче,
Цитирай

София

Мнения: 633
Нещо много семпло за обяд  Smile


 
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 520
 Глазиран джолан и ориз.
Цитирай


Мнения: 442
Пиле с картофи
Цитирай

София

Мнения: 4 637
За днес беше Свински пържоли на тиган с карамелизиран лук и карамелизирани ябълки - Гордън Рамзи
Цитирай


Мнения: 3 133
Марчева, и ние така

Цитирай

Варна

Мнения: 499
marcheva , може ли рецептата за шоколадовата бабка.
При всички много вкусно. bouquet
Цитирай

София

Мнения: 633
Пълнен син домат, печен върху чери доматчета



Цитирай

София

Мнения: 4 637
...............
От мен, бадемово хлебче,
............................
Разкошно е.  chef  Толкова е фино и нежно, че е време да го приготвя. Само го поглеждам записано и още не съм се спретнала, ама ще стане в близките дни.

AnyHr, еднаква кухня тези дни си имаме,  Wink ама нали е много добро с този карамелизиран лук и най-вече ябълката. Направо е за 6-ца. Патладжана е прекрасен, чуден е  chef Не е долюбван моите хора и аз рядко го приготвям, но много го обичам.  chef

marcheva , може ли рецептата за шоколадовата бабка.
............
Може разбира се. Много лесно се работи, тестото не е тежко , а е приятно, меко и леко. Спазвай рецептата и ще имаш прекрасен резултат.
http://recepti.gotvach.bg/r-79370-Шоколадова_Бабка
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Ох, аз защо не мога да се реша да готвя със сметана?Купувам, уж за сос, за спагети и после не се решавам да я сложа.Седи,седи в хладилника, пък я дам на кучетата.Преди правех пиле със сметана, но моите категорично казаха,че тая, с извинение Sick, няма да я ядат  и спрях да правя.Иначе съм правила и пържоли с майонеза и сметана, там като се изпече не се вижда и ги изяждаха пържолите, но въпреки това, ми казаха,че си ги предпочитат нормални, само с олио и водичка.. Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 4 637
Ох, аз защо не мога да се реша да готвя със сметана?Купувам, уж за сос, за спагети и после не се решавам да я сложа.Седи,седи в хладилника, пък я дам на кучетата.Преди правех пиле със сметана, но моите категорично казаха,че тая, с извинение Sick, няма да я ядат  и спрях да правя.Иначе съм правила и пържоли с майонеза и сметана, там като се изпече не се вижда и ги изяждаха пържолите, но въпреки това, ми казаха,че си ги предпочитат нормални, само с олио и водичка.. Embarassed
Обичаме сосове със сметана и аз много често я ползвам, но след като не ти харесва - край, няма да я ползваш, то си е въпрос на вкус. Не е задължително.
Цитирай


Мнения: 442
Ох, аз защо не мога да се реша да готвя със сметана?Купувам, уж за сос, за спагети и после не се решавам да я сложа.Седи,седи в хладилника, пък я дам на кучетата.Преди правех пиле със сметана, но моите категорично казаха,че тая, с извинение Sick, няма да я ядат  и спрях да правя.Иначе съм правила и пържоли с майонеза и сметана, там като се изпече не се вижда и ги изяждаха пържолите, но въпреки това, ми казаха,че си ги предпочитат нормални, само с олио и водичка.. Embarassed
За течна или заквасена говориш? Има разлика във вкуса Smile
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Пробвала съм и двете, не е толкова заради вкуса на храната, а заради вида и.Домашните отказват категорично. 35
Цитирай


Мнения: 442
Пробвала съм и двете, не е толкова заради вкуса на храната, а заради вида и.Домашните отказват категорично. 35
Никакви сосове ли не ядат? Може да пробваш сос в по - малко количество, колкото само да загатва, заквасената може в някой полив да се сложи или чийзкейк , а течната в карамелен крем/ сос има много варианти, в които няма да изглежда като повръщано , давам това за пример, защото повечето хора, които познавам и не харесват сосове и яхнии дават това определение
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Пробвала съм и двете, не е толкова заради вкуса на храната, а заради вида и.Домашните отказват категорично. 35
Никакви сосове ли не ядат? Може да пробваш сос в по - малко количество, колкото само да загатва, заквасената може в някой полив да се сложи или чийзкейк , а течната в карамелен крем/ сос има много варианти, в които няма да изглежда като повръщано , давам това за пример, защото повечето хора, които познавам и не харесват сосове и яхнии дават това определение

Или -мнооого си точна в определението. И у нас така беше!!! Ама баба ви (т.е. Аз) понеже много обича сметана се изхитри. Слагам малко горчица и тя превръща сметановия сос в нещо СЪВСЕМ ДРУГО.
 Тайне, пробвай ако искаш.
Цитирай


Мнения: 247
Сладкиш с круши и бисквити Flowers Pear не вярвах, но стана страхотен! ( от скоро се пробвам като кулинар Grinning)
Цитирай


Мнения: 10 005
nadito0o, наистина вкусен изглежда сладкишът! Love bouquet
Аз пък направо си уморих от глад мъжете тая вечер - чорби некви, гарнитура, а яденето? Ей така без ядене (месце) си останаха горките, сал с едната гарнитура....... Mr. Green

Крем супа от леща,


гарнитурата Wink - гъби с ориз


и мелба, да позамажа малко положението. Smile

Цитирай

София

Мнения: 4 637
nadito0o, наистина вкусен изглежда сладкишът! Love bouquet
Аз пък направо си уморих от глад мъжете тая вечер - чорби некви, гарнитура, а яденето? Ей така без ядене (месце) си останаха горките, сал с едната гарнитура....... Mr. Green
............................

Ох, labrex, това е любимата ми кухня. Мога да си отживявам месеци наред без да мрънкам, ама мъжката част ще ме изгони накрая... Smile

Имах гости за вечеря и беше:

Оригинално ливанско Табуле - J. Mielle , или по точно "Перфектното Табуле". Този човек ,J. Mielle,  беше на разходка из Ливан , Бейрут и показа как точно се приготвя. Копирах го едно към едно . Много е свежо!

след това беше  предястие от "Любимите пълнени червени чушки със сирене и дом. сос" на фурна - Ани Шикарян. Рецептата и е много добра и малко по-различен пълнеж.

след това за основно беше
"Свински джолан с мед, балсамико и Кока-Кола" - кулинарен блог "Кокона". Перфектно е! Страшно се хареса и нищо не остана. Тава обичам. Наистина отне време, т. е . заеми фурната защото дълго се пече, но си заслужава.


и накрая поднесох с кафето
"Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин" - кулинарен блог Lussi`s World of Artcraft
Моля ви, пригответе го. Ще ви отнеме не-повече от 40-45 мин. Перфектен е. Единствената забележса беше относно бисквитите, там нещо не се разбрах с тях, ще го помисля , когато го приготвям отново, а това  ще е много  скоро. С горско плодове е, но сложих повече и не направих грешка.

Това е.
Цитирай


Мнения: 5 362
Лабрекс, то и у нас тази вечер си помислиха, че след толкова хапки разни основно няма да има  Mr. Green
Ама добре се подготвих за дегустацията на едно снежно вино




Гъши дроб с новия конфитюр от червени чушки http://pep-4o.blogspot.bg/2012/07/blog-post_19.html



Брускети http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_26.html



Ама имаше. гръцка мусака. Още в тавата, преди да съм нарязвала, след нарязването вече ме домързя да снимам. Но пак така си изглежда Smile  http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_8.html



В другата тава  на петна там е бисквитена торта с маскарпоне. http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html От нея може и да снимам  топки сутринта Smile



Бобеца е за утре;

 

полента с панчета  днес http://pep-4o.blogspot.bg/2011/10/blog-post_11.html

 
 
Спорна нова седмица!
Цитирай

Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Мнения: 11 589
торнадо катроф, с пилешка пържола на тиган и картофено пюре Smile

картоф с картоф си е странно, но никой не ги върна Smile

Цитирай

София

Мнения: 633
Вкусно и красиво е тук! Невероятни сте! Kissing Heart

От снощи: пържени пилешки крилца със зеленчукова гарнитура (спетзофай без наденица).



Прекрасна нова седмица ви желая!
Цитирай

София

Мнения: 2 513

Заради тази снимка купих джолан. Може ли да споделиш как го приготви? Heart Eyes
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 520
Заповядай!Аз имам крок пот и в него готвя джолана за 12 часа.Може и във фурна в плик за 4 часа.После се обезкостява и месото се маже със сос за глазиране и се запича на грил функцията на фурната.Ако няма само на горните реотани.
 Сос за глазиране:1 част захар се карамелизира.Добавя се смес от 1 част соев сос,1част балсамов оцет,чесън и около 2 с.л. нишесте.Бърка се на котлона да се хомогинезира и се маже месото.После се запича за кратко.Много е вкусно и студено.
Цитирай

София

Мнения: 2 513
Много благодаря Hug От месец-два и аз и аз имам крак пот, та директно го мятам Heart Eyes
Цитирай


Мнения: 940
marcheva,
моля за рецептата на чийзкейк без печене и без желатин.
Цитирай


Мнения: 247
Аз правя чийзкейк, който изглежда по същия начин без печене. Изключително лесно: 1 пакет бисквити закуска, 1 и 1/2 масло. Натрошените бисквити се смесват с разтопеното масло и разпределят на дъното на формата. 1 малка сладкарска течна сметана разбивам с мискера, малко захар слагам, добавям 1 крема сирене и 1 малка заквасена сметана. Понякога разтапям един бял шоколад и го добавям към сместа. Това е! Сместа се изсипва върху бисквитите и отгоре сладкото. Лошото е че го обичам да е хубаво стегнал, а му трябва време в хладилника..
Понякога го правя и в малки формички, става много красиво като се извади от формичката. Тогава слагам от сладкото и по средата.
Цитирай

София

Мнения: 4 637
marcheva,
моля за рецептата на чийзкейк без печене и без желатин.
Рецептата е задължително с цедено кисело мляко и растителна сметана. Това е указано в самата рецепта на Lussis`s World of Artcraft
, ето я нейната рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2016/03/best-no-bake-ch … _source=BP_recent
и моята с най-пълни обяснения. Само че, отново повтарям не се разбрах с бисквитите които ползвах, стояха вече на пясък от колкото беше необходимо, въпреки че вдигнах маслото с още 20-30 г, затова или вдигаш маслото повече, то е и посочено така в рецептата или ползваш по-маслени бисквити, което ще направя когато го приготвя отново. За направата на този фантастичен чейзкийк ще ти отнеме не повече от 40 мин
http://recepti.gotvach.bg/r-79455-Най-вкусният_чийзкейк_без_печене_и_без_желатин
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Марчева - сега АКО кажеш колко грама е (1 кофичка цедено кисело мляко).......може и да направя този чийзкейк. Yellow Heart
Цитирай

София

Мнения: 4 637
Марчева - сега АКО кажеш колко грама е (1 кофичка цедено кисело мляко).......може и да направя този чийзкейк. Yellow Heart
sem, извинявай, ние тук киселите млека си ги измерваме на кофички... 35 Цеденото кис. мляко е на Олимпус и е 350 .г
Цитирай


Мнения: 442
Боровинкова пита  ( За мен си е вид пай, но така е по рецепта)
Мариновани свински пържоли и ориз с масло

Цитирай

София

Мнения: 4 637
За една бърза вечеря беше, "Солен пай от  бутер тесто с плънка" - So Delicious, лошото е само, че е с готово бутер тесто, не е мой стил, но за една вечеря, бива.



Цитирай


Мнения: 1 131
страхотни сте
Цитирай


Мнения: 6 221
Марчева, каква е плънката, че не мога да я различа от тестото?
Цитирай

София

Мнения: 4 637
Марчева, каква е плънката, че не мога да я различа от тестото?
http://recepti.gotvach.bg/r-79622-Солен_пай_с_бутертесто_и_плънка
Цитирай


Мнения: 6 221
Мерси. Звучи много вкусно!
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Марчева - сега АКО кажеш колко грама е (1 кофичка цедено кисело мляко).......може и да направя този чийзкейк. Yellow Heart
sem, извинявай, ние тук киселите млека си ги измерваме на кофички... 35 Цеденото кис. мляко е на Олимпус и е 350 .г

Благодаря!
Цитирай

Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Мнения: 11 589
опитвам една нова формичка за кексчета.
има ли някакъв чалъм за вадене така, че да останат цели?
питам и тук - може да има някой с опит Smile
Цитирай


Мнения: 442
Таханов кекс
Мариновани пилешки бутчета
Картофени кюфтета

Цитирай

София

Мнения: 4 637
опитвам една нова формичка за кексчета.
има ли някакъв чалъм за вадене така, че да останат цели?
питам и тук - може да има някой с опит Smile
Дай по подробно за тези формички, големи, малки, силикон, тенеке...дай една снимка.
Цитирай


Мнения: 5 117
Отсъствах, затова малко повече отчет. Дано не досадя.

Марчева, и аз днес пак награбих джоланчета  Laughing Сега като захладнее и на тях ще им видя сметката.

Маслен крем пай с круши и смокини


Прасковен пай


Карамелен пай с круши


Сладкиш със сини сливи


Телешки гювеч


Запечени круши и смокини с козе сирене и мед


Руло с тиквички, кашкавал и сушени домати


Свинска кавърма
Цитирай

Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Мнения: 11 589
преборих се Smile

количките претърпяха ПТП-та с различна степен на сериозност, а къщичките рязко изгубиха коминчета и други подробности.
всичко беше признато за "супер" Smile







Цитирай


Мнения: 73
И аз след известно отсъствие, да си покажа тутманика на охлювчета:
Цитирай

София

Мнения: 8 553
Прясна паста със зеленчуков бульон.Иначе напоследък не готвя, дъщерята купува на внука разни скари и дюнери и ние покрай него ядем същото.





Цитирай

сред люляците

Мнения: 695
Тайна, твоята прясна паста винаги е наслада за моите очи!

Zarzamora, вкусен тутманик  Peace

st. Dobri , личат си доста добре количките.

Merelenda хич няма да я коментирам. Направо ме разби!  Crossing Arms bouquet

elle.n , каква е рецептата на кекса? Много вкусно звучи и изглежда  Flutter

Марчева , паят е супер!

От мен 3 простички неща.

Пълнени чушки с кайма и ориз http://ilrai.blogspot.bg/2008/10/blog-post_11.html



Обикновени меки домашки сладки http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_16.html



и печени чушки с доматен сос



Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 520
Сладолед Френска нуга
Цитирай


Мнения: 442
elle.n , каква е рецептата на кекса? Много вкусно звучи и изглежда  Flutter

Заповядай Smile Само, че аз не слагам сусам - http://gingerylemon.com/recipe/%d1%82%d0%b0%d1%85%d0%b0%d0%bd%d0 … 0%b5%d0%ba%d1%81/

иланг-иланг, може ли рецепта за сладоледа ?
Цитирай


Мнения: 442
Свински хапки с доматен сок и салата с кус кус краставици
Цитирай


Мнения: 73
Здравейте на всички, пишещи в най-вкусната тема! Видях много апетитни чушки, сладки и паста.
Тази вечер и аз съм със свински хапки. Yum

И аз ще помоля за рецептата за сладолед.
Желая ви приятна вечер! Wine Glass
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 520
Френска нуга
500мл сладкарска сметана
4 яйца,8 малки зелени смокини от сладко,50 гр сушени кайсии,50 гр бадеми карамелизирани и натрошени.
 Разделям жълтъци от белтъци.Добавям 4 с.л. захар и разбивам първо жълтъците докато  придобият почти бъл цвят.
Белтъците +4с.л.захар се разбиват до твърдост.После сметаната + ванилия.после всичко вномателно се разбърква с шпатула,но без резки удари по съда,за да не спадне.Изстудявав в силиконов съд.
 Преди,когато го правех спазхах принципите на швейцарски меренг ама е нечовешко.Блъсках с едната ръка да разбивам,с другата държа термометъра и следя с поглед,с третата тенджерата.Сега бухнах сурови яйца,дадох на мъжа ми да видя,дали ще му стане нещо и на следващия ден опитахме и ние.
Цитирай

София-Младост

Мнения: 11 401
Сега бухнах сурови яйца,дадох на мъжа ми да видя,дали ще му стане нещо и на следващия ден опитахме и ние.
Хахахаха...съжалявам не се сдържах Smile
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 649
Сега бухнах сурови яйца,дадох на мъжа ми да видя,дали ще му стане нещо и на следващия ден опитахме и ние.
Хахахаха...съжалявам не се сдържах Smile

Аз също!!! С глас съм се смяла Sparkling Heart
иланг-иланг и аз благодаря за рецептата.

У дома - пиле с грах и макарони на фурна (сигурно една година не бях правила макарони)


Цитирай

София

Мнения: 633
Днес реших с глезотии да се занимавам: пълнен домат (с прясно козе сирене, бекон, яйце, пармезан) върху канапе от бекон



Аз бих хапвала всеки ден, пък ММ не го одобри Sad
Цитирай


Мнения: 5 117
Морковен хляб от мен и Честит празник на всички! Smile

Цитирай


Мнения: 442
Мариновани свински хапки на фурна
Шоколадов мус с шоколадов ганаш и сметана

Цитирай

Веган-аболиционист

Мнения: 8 131
Не съвсем, на феята са по-различни омлетите, ето един тук в скрития текст . Peace
Благодаря!

АРТЕМИС, омлетът, за който питаш е правен с готов продукт, който дава консистенция, подходяща за нарязване на лентички и ползване във веган кимбап. Иначе след пробване на различни рецепти започнах да предпочитам тази (без тахана).

AnyHr,  Hug


ilrai78, чушките в доматен сос са безобразно апетитни!

***
Алабаш, чушки, едамаме, зелен лук и апартаментски магданоз

Цитирай

София

Мнения: 8 553
От вчера крилца с пюре и карамелизирани праскови.



Цитирай

ВАРНА

Мнения: 1 520
 Закуската за детето

 Маслинов хляб с тарама хайвер в камбинация хайвер от мойва.
Цитирай
3 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-133 от 133 отговора