За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 421
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 9 845
Здравейте!
Утре ще си правя царска туршия с мед. Свекърва ми прави много хубава такава и взех рецептата от нея, но по телефона и има нещо, което не схванах. А тя е в болница и ми е неудобно пак да я притеснявам с въпросите си.
Та, ще си нарежа зеленчуците и ще си направя марината. Записала съм, че след като се разтопи всичко в маринатата- сол, захар, изключвам котлона и  оставям 5 минути и после заливам нарязаните зеленчуци. Притеснява ме тая част с врялата марината върху зеленчуците. Оставя се да престои цяла нощ. Дали обаче нещо не съм разбрала и не трябва да е изстинала първо маринатата?
След това се слага в буркани и се вари.
Благодаря предварително за отговорите!

# 151
  • Варна
  • Мнения: 2 070
Дами, искам да си направя туршия от моркови и карфиол, обаче не знам как. Моля за изпитана рецепта! 😊 А също ако може за люти чушлета, не печени. Много ви благодаря!

# 152
  • Мнения: X
Валенце, правилно си записала рецептата. Действай смело.

# 153
  • Мнения: 9 104
Дами, искам да си направя туршия от моркови и карфиол, обаче не знам как. Моля за изпитана рецепта! 😊 А също ако може за люти чушлета, не печени. Много ви благодаря!

Върни на предната или по предна страница и виж линка за тушията ми. Слагай си каквито искаш продукти - у нас  основно това се прави - карфиол моркови и тук-там някоя чушка за цвят

# 154
  • Варна
  • Мнения: 2 070
Пеп-4о, много благодаря! Точно такова търсех 😊😘

# 155
  • София
  • Мнения: 9 845
Валенце, правилно си записала рецептата. Действай смело.
Благодаря! Направих я и сега отлежава. Утре сутрин ще затварям и варя.

# 156
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Скрит текст:
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.

Това е нов вид лютеница.  chef Звучи вкусно  Simple Smile Колко време ти отне да изпечеш всички зеленчуци на барбекю?
Не сме засичали, защото пекохме и други неща. Но се получи много добре. Може би балсамикото дава много различен, но приятен вкус.

Балсамикото придава много приятен вкус дори и на един обикновен доматен сос  Simple Smile

Ето и моите последни буркани от туршията с мед. Правихме няколко пъти - когато с каквото има, но тези стигнаха до снимка.
http://ilrai.blogspot.bg/2015/10/blog-post_10.html

# 157
  • Мнения: 29 225
Снощи направих камби и пиперки по следни начин:

Леко ги изпекох, наредих ги в кутия + зърна черен пипер и ги залях с 1/1 захар/оцет + сол. След няколко дни са готови за ядене. Не знам дали издържат повече време, понеже в нас не се задържат, когато направя такива.  Mr. Green Twisted Evil

# 158
  • Мнения: 22 036
Аз преди два месеца правих сурова туршия. Нямам рецепта и я правя обикновено с една глава карфиол, една глава зеле, моркови, чушки и целина на цвят.

Маринатата ми е на вкус, но този път се оказа, че нямам достатъчно оцет и долях балсамов. Ами мога да кажа, че стана супер туршията.

# 159
  • София
  • Мнения: 1 832
Аз до сега в зимнина балсамико не бях слагала. А в доматен сос въобще не би ми минало през ума да сложа, но следващия път ще опитам задължително.
И аз мисля да направя тази година туршия с камби, моркови, чесън може би малко зеле, карфиол и с мед, много отдавна й се каня. Илианче, тази сладникава ли се получава? Ако намаля захарта с една чаша дали ще е много кисело-солена? А и не искам да има аспирин.

# 160
  • Мнения: 9 104
Верче, в пилето Капрезе има балсамов оцет в доматения сос и е много вкус. Кисело на кисело Simple Smile но има и захар за неутрализация.

# 161
  • София
  • Мнения: 1 832
Верче, в пилето Капрезе има балсамов оцет в доматения сос и е много вкус. Кисело на кисело Simple Smile но има и захар за неутрализация.
Пепи, ще го погледна, аз от това изхождах, че  е кисело с кисело. Понеже не съм любител на моцарелата /безвкусна ми е, веднъж съм яла в Италия и не ми хареса, може да й дам втори шанс/ не  съм му обръщала внимание до сега.

# 162
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Верче, аз по принцип не обичам много сладка такава туршия и за мен не е сладникава. Все пак и течността е доста.
За мен е много балансирана. Но то вкус другар няма Relaxed Така че пробвай с по-малко захар и опитвай, така ще прецениш, ако сметнеш, че е малко, я увеличи.
Да ти кажа под секрет - и аз не обичам много моцарела. Точно безвкусна я намирам за директна консумация. Виж, ако придружава пица или пилето Капрезе, там по-става Smile

# 163
  • София
  • Мнения: 1 832
Илианче, ще опитам със сигурност, благодаря за рецептата.

# 164
  • Русе
  • Мнения: 5 195
Мариновани сладки чушлета- рибки





Мариновани люти камбички

Общи условия

Активация на акаунт