За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 92 892
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
  • Мнения: 5 180
Скрит текст:
Търся изпитана рецепта за консервиране на смес за миш маш. Някой може ли да препоръча читава такава.
Предварително благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_14.html

# 661
  • Мнения: 9 092
чушките опечени, обелени и отцедени без семето, няма значение дали са цели или нарязани - както се съберат в буркана
Лук не слагам - просто защото никога не правя миш-маш с лук. 
Ако слагаш лук винаги има и можеш да му добавиш малко
Доматът е на парчета защото трябва да се обели да му се изкарат семките и течността

# 662
  • Мнения: 18 322
чушките опечени, обелени и отцедени без семето, няма значение дали са цели или нарязани - както се съберат в буркана
Лук не слагам - просто защото никога не правя миш-маш с лук. 
Ако слагаш лук винаги има и можеш да му добавиш малко
Доматът е на парчета защото трябва да се обели да му се изкарат семките и течността



Пеп-чо, колко време стерилизираш?

# 663
# 664
  • Мнения: 18 322
Благодаря, Пеп-чо. И аз толкова, но викам да питам )))

# 665
  • Мнения: 4 303
Колко минути варите краставичките?

# 666
  • Мнения: 9 092
5от момента на завиране и веднага вадя

# 667
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 638
И аз благодаря!

# 668
  • София
  • Мнения: 1 831
За миш маш аз пека и доматите /обикновено на огън, на скара/ - нарязани печени обелени чушки без семки и обелен и нарязан домат от консервния сорт на четири, може и малко нарязан магданоз. Лук не слагам на миш маш. Стерилизирам 10 - 15 мин. от завиране на бурканите.

# 669
  • София
  • Мнения: 9 879
Идея за консервиране на св. бут различно от замразяване?
Aко се бланшира за 3мин, може ли да се подправи о да се замрази така?

# 670
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Измива се, подсушава се и се нарязва свинското на парчета за готвене. Слага се в буркан, овкусява се със сол и 4-5зъра чер пипер, затваря се с капачка и се стерилизира два часа от момента на завиране.
Друг вариант
 Месото се изпържва в мазнина.Най-добре свинска мас или масло. Натам се процедира по същия начин.

# 671
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 3 212
Бут сред лето? Страх от чума?
Направо на русенско варено, пастет. Не забравяйте гъбите и в двете. Така си правя и пилешкото.
Става и за шницели, за спагети , мусака , не съм опитвала кюфтенца, супа топчета.В тенжерата под налягане .  . Не трябва да се преварява, щото става сухо и трябва после да бъркаш много ,като поливаш с  гъбения бульон. Минаваш 2 пъти през машинката за месо , стерилизираш малко. Стерилизираш и бульончето.

Ако ви оцелее някое прасенце до Коледа тогава ще кажа рецептата на дедо за цел бут ама се яде суров !. .

Последна редакция: чт, 15 авг 2019, 14:20 от rorik

# 672
  • Варна
  • Мнения: 2 058
Здравейте, кулинарки! Имам нужда от помощ и подсказка Simple Smile . Имам червено цвекло и искам да го съхраня за зимата. Дали знаете изпитана рецепта?
Благодаря!

# 673
  • София
  • Мнения: 15 910
Купувала съм мариновано червено цвекло в буркан.
Саламурата беше на вкус като на краставичките.
Но колко време се стерилизира не знам.

# 674
  • В градината...
  • Мнения: 15 928
Здравейте, кулинарки! Имам нужда от помощ и подсказка Simple Smile . Имам червено цвекло и искам да го съхраня за зимата. Дали знаете изпитана рецепта?
Благодаря!
Да се съхрани е трудничко. Трябва да е на хладно и пак омеква.
Аз го правя мариновано. Варя в тенджера под налягане, беля, режа на кубчета, слагам чесън, бахар, а може и екзотични подправки (има такава рецепта из нета) - кардамон, пръчка канела, захар, оцет, вода. Става много интересно.
Бурканите после се заваряват.

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 18:22 от perunika

Общи условия

Активация на акаунт