За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 92 887
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 19 270
Еха, като кюлче злато е  Grinning

# 136
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 930

люто завидях!
Simple Smile
да ви е сладко Simple Smile

# 137
  • София
  • Мнения: 1 831
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.

# 138
  • Русе
  • Мнения: 5 178
Рязани камби с мед

# 139
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.

Това е нов вид лютеница.  chef Звучи вкусно  Simple Smile Колко време ти отне да изпечеш всички зеленчуци на барбекю?

# 140
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Лесна лютеница според мен е тази, която се пече във фурната. http://lubopitko-bg.com/marzelivalutenica.html

# 141
  • София
  • Мнения: 1 831
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.

Това е нов вид лютеница.  chef Звучи вкусно  Simple Smile Колко време ти отне да изпечеш всички зеленчуци на барбекю?
Не сме засичали, защото пекохме и други неща. Но се получи много добре. Може би балсамикото дава много различен, но приятен вкус.

# 142
  • Мнения: 13 101
Преди време бях чела във форума за едни гурме камби, пържат се и после се затварят, но сега нещо не намирам рецептата.
Та моля за помощ

# 143
  • Русе
  • Мнения: 5 178
Преди време бях чела във форума за едни гурме камби, пържат се и после се затварят, но сега нещо не намирам рецептата.
Та моля за помощ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 69245#msg23069245

# 144
  • Мнения: 13 101
Не са тези, режеха  се на 4 и се запържваха и после в буркана ,но марината не записах

i_peych  може ли рецептата за твоите с мед

# 145
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Зари, да не питаш за тези камби
Цели дребни камбички,  или нарязани на 4 или 8 парчета, ако са по-едри. Изпържват се съвсем леко в олио. Оставят се да изстинат и се заливат с преварена саламура приготвена от равни количества оцет и вода. Подправки на вкус и сол 1к.ч. на литър течност. Подреждат се в буркан като между редовете може да се сложи морковче, целина, малко зеле или карфиол. Заливат се със саламурата и отгоре се сипва от олиото, в което са пържени. Държи се на хладно. Не се стерилизира, не се и запечатва с капачка. Просто се покрива с кърпа или с пластмасова капачка.

# 146
  • Русе
  • Мнения: 5 178
Не са тези, режеха  се на 4 и се запържваха и после в буркана ,но марината не записах

i_peych  може ли рецептата за твоите с мед


http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/09/blog-post_18.html

# 147
  • Мнения: 13 101
мама Раче, благодаря, точно тези издирвах.


i_peych и твоята рецепта ще пробвам, отдавна се каня на някоя туршия с мед да направя

# 148
  • Пловдив
  • Мнения: 466
Аз тук да попитам за дюлите.Какво ги правите компот знам и сладко става.Но не може ли да си направя някакъв нектар или сироп за разреждане?Преди години свеки правеше едно сладко от обелките бистричко  чудно ,ще направя малко и от него ама дюлите са многоооо.

# 149
  • Русе
  • Мнения: 5 178
Аз тук да попитам за дюлите.Какво ги правите компот знам и сладко става.Но не може ли да си направя някакъв нектар или сироп за разреждане?Преди години свеки правеше едно сладко от обелките бистричко  чудно ,ще направя малко и от него ама дюлите са многоооо.


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_8.html




http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_28.html




http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_51.html


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_30.html



Нектар
http://recepty.bg/kul_rec_88-3399-Nektar-ot-dyuli

Общи условия

Активация на акаунт