За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

  • 47 068
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 27 486
Здравейте, надявам се въпросът ми да е за тази тема bouquet
Искам да направя крем карамел в огнеупорни купички, но майка ми каза, че ако сложа горещия карамел на дъното купичките щели да се спукат- вярно ли е това? newsm78 Става въпрос за купички със стайна температура (не вадени от хладилник например) и карамел лекичко поохладен, но преди да е стегнал и станал твърд.... Thinking

# 721
  • Мнения: 18 532
в дуралексови нямам проблеми ,огнеупорните са подобни.Може леко да ги затоплиш ако те  е страх.Не  мисля,че от две лъжици карамелизирана захар ще се спукат.

# 722
  • Мнения: 2 266
Само в такива правя крем карамела и на дъното слагам карамела и няма проблеми.

# 723
  • Мнения: 7 847
Дайте идея за сладкиш ( кейк), който трябва да претърпи път ( без хладилна чанта). Да е лесен и не много трудоемък.  С царски кекс вече съм се представяла, и с маойнезения (на Сладка хапка, даже глазурата издържа)... О! да, и с този локума и орехите, и.... вече се изчерпах, а не мога да отида с празни ръце.  ooooh! А нещо ми е досадно да правя сладкиши... В последно време, щото и съм на режим.

Но ако се поява с купен ще ме порицаят и ще си разваля имиджа на "безупречна" готвачка. Praynig

ПП крем карамел съм правила и в най - обикновени керамични чаши- няма никакъв проблем!

# 724
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 426
Дайте идея за сладкиш ( кейк), който трябва да претърпи път ( без хладилна чанта). Да е лесен и не много трудоемък.  
Билян@ , погледни тази рецепта.
Ако не за случая, пробвай и няма да се разочароваш!  Laughing

http://explosionofflavorsandfragrances.blogspot.bg/2015/11/blog-post_11.html

# 725
  • София
  • Мнения: 11 700
Дайте идея за сладкиш ( кейк), който трябва да претърпи път ( без хладилна чанта). Да е лесен и не много трудоемък.  С царски кекс вече съм се представяла, и с маойнезения (на Сладка хапка, даже глаз..........................................
http://recepti.gotvach.bg/r-78202-Шоколадов_сладкиш_с_потънали_ябълки


http://recepti.gotvach.bg/r-76946-Шоколадов_фъдж_без_печене
има и още....каквото си харесаш

# 726
  • Мнения: 9 107
сладкиш с крема сирене http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_20.html с какъвто искаш плод става, но с нектарини и сини сливи ми е най-..
бадемово масления http://pep-4o.blogspot.bg/2017/02/blog-post_14.html страхотен, сега има и пресни боровинки
галет с каквито искаш плодове  , браунита едни имам много сочни, както и шоколадов с банани, ако обичате такива  
Всички те могат да се вземат с тавата и нарежеш на място. Най-удобно е ако са печени в/у хартията за печене, а още по-удобно, да не връщаш тави - в еднократни тави за печене Simple Smile

# 727
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
Билян@
Любимият ми за есенния сезон сладкиш с ябълки и бисквити
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/09/blog-post_12.html

# 728
  • Мнения: 7 847
tutulina,  marchеva14,   пеп-4o,  Ала-Бала, много ви благодаря!  Hug Знаех си, че тук ще получа невероятни предложения, сега да седна и от тях да избирам!   newsm78 Всичко изглежда - каквото търсех - и ново и просто за изпълнение.  bouquet

Пепчо, много благодаря, че ме подсети за тавите за еднократна употреба, имам , и винаги забравям да ги ползвам, като съм консерва.  Tired
 

# 729
  • Русе
  • Мнения: 5 203
Дайте идея за сладкиш ( кейк), който трябва да претърпи път ( без хладилна чанта). Да е лесен и не много трудоемък.  .............................................

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_960.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/05/blog-post.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_28.html

# 730
  • Мнения: 7 706
Дайте идея за сладкиш ( кейк), който трябва да претърпи път ( без хладилна чанта). Да е лесен и не много трудоемък.  С царски кекс вече съм се представяла, и с маойнезения (на Сладка хапка, даже глазурата издържа)... О! да, и с този локума и орехите, и.... вече се изчерпах, а не мога да отида с празни ръце.  ooooh! А нещо ми е досадно да правя сладкиши... В последно време, щото и съм на режим.

Но ако се поява с купен ще ме порицаят и ще си разваля имиджа на "безупречна" готвачка. Praynig

ПП крем карамел съм правила и в най - обикновени керамични чаши- няма никакъв проблем!

Дано не е късно , но ето няколко идеи и от мен Simple Smile
https://www.bonapeti.bg/recepti/keks-s-morkovi/
https://www.bonapeti.bg/recepti/kakaov-sladkish-s-kanela-i-shokoladova-glazura/
https://www.bonapeti.bg/recepti/medeni-mafini/
https://www.bonapeti.bg/recepti/mafini-cherveno-kadife1453291782/
https://www.bonapeti.bg/recepti/keks-s-kafe-i-shokoladova-glazura-/
https://www.bonapeti.bg/recepti/masleni-biskviti-s-kafe/

# 731
  • Мнения: 7 847
А не е, не.  Ще пътувам по празниците, та предлагайте, да ми е още по трудно при избора.  Heart Eyes

# 732
  • Мнения: 5 741
Имам маскарпоне и подсладено кондензирано мляко. Само от тях ще стане ли крем или да добавя сметана,?

# 733
  • София
  • Мнения: 11 700
Имам маскарпоне и подсладено кондензирано мляко. Само от тях ще стане ли крем или да добавя сметана,?
Разбий сметаната на сняг и я добави към основните продукти, ако имаш в момента. Ще се получи прекрасен крем.

# 734
  • Русе
  • Мнения: 5 203
Имам маскарпоне и подсладено кондензирано мляко. Само от тях ще стане ли крем или да добавя сметана,?

В тази рецепта има пропорции за крема, с добавена сметана.

Общи условия

Активация на акаунт