За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

  • 47 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • под тепетата
  • Мнения: 9 285
Точно от този тип белачки има в Щъркелите, те продават стоки на Солинген. Иначе и на мен ми е удобна точно такава, с другите, на които ножът е отгоре не мога да се справя. Там има и отварачки за консерви, но цената е 20+.

# 691
  • Мнения: 5 127
Имам повечко домати, които ме пришпорват да ги приготвя възможно по-скоро, че са започнали да загниват и хващат мухъл. Дали е добре да ги сготвя като са в такова състояние или да ги изхвърля?

# 692
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
Имам повечко домати, които ме пришпорват да ги приготвя възможно по-скоро, че са започнали да загниват и хващат мухъл. Дали е добре да ги сготвя като са в такова състояние или да ги изхвърля?
Изчисти ги хубаво от разваленото и останалото готви.

# 693
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Имам повечко домати, които ме пришпорват да ги приготвя възможно по-скоро, че са започнали да загниват и хващат мухъл. Дали е добре да ги сготвя като са в такова състояние или да ги изхвърля?
Изчисти ги хубаво от разваленото и останалото готви.

И моя съвет е същия. Стига да са добре почистени действай смело.

# 694
  • София
  • Мнения: 9 919
Точно от този тип белачки има в Щъркелите, те продават стоки на Солинген. Иначе и на мен ми е удобна точно такава, с другите, на които ножът е отгоре не мога да се справя. Там има и отварачки за консерви, но цената е 20+.
20лв+ не ме устройва Thinking

# 695
  • Мнения: 5 127
Скрит текст:
Имам повечко домати, които ме пришпорват да ги приготвя възможно по-скоро, че са започнали да загниват и хващат мухъл. Дали е добре да ги сготвя като са в такова състояние или да ги изхвърля?
Изчисти ги хубаво от разваленото и останалото готви.

Скрит текст:
Имам повечко домати, които ме пришпорват да ги приготвя възможно по-скоро, че са започнали да загниват и хващат мухъл. Дали е добре да ги сготвя като са в такова състояние или да ги изхвърля?
Изчисти ги хубаво от разваленото и останалото готви.

И моя съвет е същия. Стига да са добре почистени действай смело.

 bouquet Благодаря ви, момичета!

А рецепти за вкусни ястия с повечко домати може ли?

# 696
  • Мнения: 12 696
Замразявала съм си домати на порции за готвене, когато са ми се задържали количества. Срязвам го на две, минавам го на едрото ренде така че само люспата да остане в ръката ми и замразявам в някакви малки кутийки или дори пластмасови чашки, после в плик. Ако наистина е голямо количеството и не можеш да ги употребиш всичките, можеш да опиташ и това.

# 697
  • Мнения: 9 107
Цитат
А рецепти за вкусни ястия с повечко домати може ли?

Пиле по ловджийски , печени патладжани с доматен сос , пиле магданозлия,  Можеш само доматен сос да си направиш и да си затвориш колкото излезе в бурканчета ако са толкова много

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 18:42 от пеп-4o

# 698
# 699
  • София
  • Мнения: 10 825
Точно от този тип белачки има в Щъркелите, те продават стоки на Солинген. Иначе и на мен ми е удобна точно такава, с другите, на които ножът е отгоре не мога да се справя. Там има и отварачки за консерви, но цената е 20+.
20лв+ не ме устройва Thinking
Имам съвсем проста белачка то Fackelmann, подобна е на тази https://www.masterhaus.bg/bg/product/4538-belachka-za-kartofi-pr … to-expert-tescoma - с подвижно острие. Изключително удобна ми е и я имам вече повече от 10 години

# 700
# 701
  • под тепетата
  • Мнения: 9 285
 Onna-bugeisha, аз харесвам продуктите на Тескома ( имам няколко техни ножа), та предполагам и белачката няма да им отстъпва.
 Starrydream, затова ти и предложих отварачката от Икеа - първо заради сходството в модела с моята и второ, заради цената. Стружки няма как да прави, тя изрязва капака отдолу.

# 702
  • Мнения: X
Доматите подхождат на всички зеленчуци. Обикновено си съчинявам. Примерно зелен фасул с домати (фасулът ми е бланширан и замразен или от буркан), слагам и пюре от моркови и цвекло, добавям чесънче, девесил, лук (може всякакъв - праз, кромид, воден), ако имам някоя малка тиквичка (настъргвам или нарязвам), добавям някое зелено доматче, което леко е тръгнало да зрее. Задушавам, после отварям, така ври, докато остане на мазнина. За тези, които обичат месо, могат да си добавят каквото и да е , но предварително сварено или печено.

# 703
  • Мнения: 5 127
Благодаря на всички за идеите с домати  bouquet Няма да изреждам да не пропусна някого.  Peace

# 704
  • София
  • Мнения: 19 249
Да не пропусна за моите любими, любими домати (ям ги като и вместо ябълки)
Гаспачо

Общи условия

Активация на акаунт