Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Здравословни проблеми и профилактика
Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 47
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
660-674 от 749 отговора

София - Варна

Мнения: 4 143
Той трябва да е на долнаграница на 2-ти или 3-ти ден от цикъла. Добре е.
Цитирай


Мнения: 1 786
Добре си направила, Мон!
Аз също имам такива потрепвания и схващания, както и болки в краката. Много е неприятно, преди години бях ходила на невролог за тези проблеми и ми изписа подобно лечение.Почнах да пия бирена мая с витамини 2месеца после почивка и пак, и чак тогава усетих истинско подобрение. Сега мисля пак да пробвам.
 А относно Хашимото, когато отидох на Узи и докторката погледна каза, че това Хашимото си го имам още от ученичка, а симптомите се проявиха видимо преди 8 години, значи са започнали общо преди 15години.Ужас, от колко време си го имам.
Цитирай


Мнения: 394
Момичета Днес ми излязоха резултатите и съм ужасена .Лаборантката ми каза че съм с Хашимото но може би съм го знаела.Е не знаех а съм бременна в 7-ма седмица.Много съм уплашена този МАТ направо е литнал.Как ще се отрази това на бебето? Чета че е опасноTSH когато е над 2.Понеделник естествено ще търся ендокринолог но до тогава ще се побъркам.
Цитирай


Мнения: 4 045
Момичета Днес ми излязоха резултатите и съм ужасена .Лаборантката ми каза че съм с Хашимото но може би съм го знаела.Е не знаех а съм бременна в 7-ма седмица.Много съм уплашена този МАТ направо е литнал.Как ще се отрази това на бебето? Чета че е опасноTSH когато е над 2.Понеделник естествено ще търся ендокринолог но до тогава ще се побъркам.

Нямаш поводи за притеснение, според мен. Важни са хормоните, а твоите са ок. За този МАТ общо взето няма лечение. Нищо му няма бебето Grinning
Цитирай


Мнения: 1 197
Здравейте момичета! Моля за мнение и помощ!В началото на месец май,дъщеря ми след две неуспешни процедури(инвитро)в Англия направи тук доста изследвания.Изненадващо: ТSH-5.17(0.34-2.5)
FT4-13,28(7,5-21.1)
TAT-0.1(N^4)
MAT-1.3(N^9)
Англичаните казаха 50левотироксин,д-рНончев в Пловдив 25 на ден,репродуктивния ендокринолог-50/25.Започна 50/25 и след повече от три месеца (англичаните не правят контроли по-рано)резултатите са:
 TSH-0.74(0.3-5)
T4-15(9-25)
Няма ехограграфия на щитовидната жлеза,англичаните отказват такава и я лекува личния лекар.
Какво мислите,няма ли да мине в хипер функция?Да намали ли малко хормона?Аз ще се консултирам с ендокринолог,но вашето мнение ми е важно! Хубава вечер!
Цитирай

София - Варна

Мнения: 4 143
Момичета Днес ми излязоха резултатите и съм ужасена .Лаборантката ми каза че съм с Хашимото но може би съм го знаела.Е не знаех а съм бременна в 7-ма седмица.Много съм уплашена този МАТ направо е литнал.Как ще се отрази това на бебето? Чета че е опасноTSH когато е над 2.Понеделник естествено ще търся ендокринолог но до тогава ще се побъркам.

Нямаш поводи за притеснение, според мен. Важни са хормоните, а твоите са ок. За този МАТ общо взето няма лечение. Нищо му няма бебето Grinning
Не са много ОК тия хормони.
Или са й вдигнали много бързо дозата и тсх е паднал бързо.
Или просто пие по-висока от нужната доза.
Но тоя тсх е прекалено нисък. Особено пък за сутрешен, когато не е пила и хормона, както всички се изследваме.

Но ако не пие нищо, са идеални.
« Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 12:24 от afrikancho »
Цитирай


Мнения: 394
Момичета Днес ми излязоха резултатите и съм ужасена .Лаборантката ми каза че съм с Хашимото но може би съм го знаела.Е не знаех а съм бременна в 7-ма седмица.Много съм уплашена този МАТ направо е литнал.Как ще се отрази това на бебето? Чета че е опасноTSH когато е над 2.Понеделник естествено ще търся ендокринолог но до тогава ще се побъркам.

Нямаш поводи за притеснение, според мен. Важни са хормоните, а твоите са ок. За този МАТ общо взето няма лечение. Нищо му няма бебето Grinning
Не са много ОК тия хормони.
Или са й вдигнали много бързо дозата и тсх е паднал бързо.
Или просто пие по-висока от нужната доза.
Но тоя тсх е прекалено нисък. Особено пък за сутрешен, когато не е пила и хормона, както всички се изследваме.

Но ако не пие нищо, са идеални.
МАТ не е хормон нали? Нищо не пия  дори не съм знаела че имам някакви проблеми с щитовидната,освен поставена диагноза Хашимото преди 17г години която в последствие ми я отрекоха.Лекарката търси причина за спонтанен,мисед и преждевременно раждане в 6.5м. затова тръгнахме с хормони имунологични и генетични изследвания
Цитирай


Мнения: 27 842
Тогава иди спокойно при лекарката. Вероятно ще иска редовно следене
Не се стресирай толкова
Цитирай

София - Варна

Мнения: 4 143
Тогава хормоните са ти добри. Не се тревожи.
Мат не е хормон.
Може би причината за абортите е друга. Не в жлезата. Тромбофилия?
Цитирай


Мнения: 4 045
Не, МАТ не е хормон. Пак казвам според мен нямаш повод за притеснение в момента с тези резултати. Разбира се все пак лекар ще си каже думата.
Цитирай


Мнения: 394
Пакета за тромбофилия ще е готов след месец,защото ги правих св.Марина Варна,съжалявам че не ги направих в частна лаборатория.Другата седмица ще са готови ТАТ и имунологични.Мисля да пусна и прогестерон и Урея/микоплазма,хламидия на моя глава.Друго не се сещам
Цитирай

София - Варна

Мнения: 4 143
Пусни си в частна. Излизат за няма и седмица.
На мен ми намирисва най-много на тромбофилия. И ако е това, трябва бързо да взимаш мерки, щом вече си бременна.
Според мен жлезата си ти е ок. То хиляди жени са бременни с висок мат и тат.
Цитирай


Мнения: 394
Ще пусна ACE и фактор XIII които не влизаха в основния пакет макар че ми казаха там че се правят само ако някои от основния пакет са положителни.За другите ще чакам няма как вече изнемогваме със средствата.Всяко 30-40лв....Head Band
Цитирай

София - Варна

Мнения: 4 143
По-добре пусни основния, отколкото да чакаш цял месец. Там трите основни мутации. Може да се налага да ти включат терапия.
Цитирай


Мнения: 394
Те са четири и вече съм ги пуснала
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
660-674 от 749 отговора