Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 563
  • 754
  •   2
Отговори
# 615
  • Мнения: 45
Белла , може ли линк към клипчето

# 616
  • Мнения: 383
Станислава, да, гледах клипче в ютюб и работих😊Blush
Ето и обещания разрез 😊
http://prikachi.com/images/936/9481936S.jpg
Ганаш с портокалови корички и малко уиски, кондензирано мляко сварено намазах  блатовете, стана страхотен вкус, всички гости казаха, че е уникално вкусна😊
А децататааа... Очичките им светеха.. Всички искаха да изядат бутонките😂
Доволна съм.
Бела, може ли рецепта на блатовете и крема.
Ще правя двуетажна торта и искам гъст крем (все ми течнеят кремовете за торти и става мазало като крема излиза от блатовете (каква ли сметана не купих... все ми се струва,че не е достатъчно гъста..а може би и не цъм попаднала на рецепта за гъст крем)

# 617
  • Мнения: 1 402
Аз, дето хич не разбирам от торти и хич ме няма, но съм се абонирала за темата Joy ще ти кажа любимия ми крем - та той е твърд и много вкусен.
Дулсе де лече (сгущенка или както се казва в руските магазини -454гр) и 250гр краве масло. Е много е вкусен, много!
Разбира се май-вероятно искаш друг тип крем, но реших да го напиша Grinning

# 618
  • Мнения: 383
Аз, дето хич не разбирам от торти и хич ме няма, но съм се абонирала за темата Joy ще ти кажа любимия ми крем - та той е твърд и много вкусен.
Дулсе де лече (сгущенка или както се казва в руските магазини -454гр) и 250гр краве масло. Е много е вкусен, много!
Разбира се май-вероятно искаш друг тип крем, но реших да го напиша Grinning
О,вече имам 2 варени кондензирани  млека за тази торта,но искам да имам 2 крема и единия да е по-лек-тоест без масло,че става много тежка тортата само с маслени кремове.

# 619
  • София
  • Мнения: 10 769
Аз, дето хич не разбирам от торти и хич ме няма, но съм се абонирала за темата Joy ще ти кажа любимия ми крем - та той е твърд и много вкусен.
Дулсе де лече (сгущенка или както се казва в руските магазини -454гр) и 250гр краве масло. Е много е вкусен, много!
Разбира се май-вероятно искаш друг тип крем, но реших да го напиша Grinning
О,вече имам 2 варени кондензирани  млека за тази торта,но искам да имам 2 крема и единия да е по-лек-тоест без масло,че става много тежка тортата само с маслени кремове.

Ами, да се намеся и аз. Може да хвърлиш едно око тук.

# 620
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Поради тотална липса на време, а и понеже в общия случай не ми е важно, не украсявам разни десерти. Но виждам въпроса з агъст крем и се включвам с едно предложение най-общо за чийз крем. Т.е. всякакви кремове със сирена по начало стягат добре.

За уикенда имахме една моя измишльотина, като идеята заимствах от интернет, разбира се, нещо съвсем ново и никъде невиждано е доста трудно да се измисли. 😃

Та, чийзкейк без печене с фъстъчено масло и банан. Божествен вкус е това з акойто яде и обича фъстъчено масло. Моето е crunchy, т.е. с парченца фъстъци, отделно бананът не е напълно смлян и има частички вътре. Аз лично не сложих захар, защото специално подбрах доста зрели банани и остана леко соленият вкус, но може да се добави, разбира се. Моят приятел каза, че би го предпочел по-сладко.

Нямаше да качвам нещо толкова елементарно, но много се впечатлих от комбинацията, а и имаше въпрос за гъст крем. Иначе даже парченцето не е отрязано до върха като хората. Wink

# 621
  • някъде тук
  • Мнения: 621
https://youtu.be/kX5JK9l_zjs
Ето клипче то, по късно ще напиша крема😊

# 622
  • Мнения: 402
Привет дами ! Онзи ден бях на РД и тортата под чаршафа вместо измазана с маслен крем беше с шоколадов ганаш предполагам. Беше шоколадово и твърдо😉. Сигурно вече много пъти е писано ,но може ли да ме посъветвате , как да го приготвя и аз подобно нещо за следваща торта. Благодаря ви 😘

# 623
  • Мнения: 1 531
Здравейте,
Може ли да ми дадете изпитана рецепта за гола торта и стъпка по стъпка как се прави?
Не съм опитвала никога,но много ми харесва визията им ,та искам да спретна за 14.02 ако успея, някаква сърцевидна такава.

# 624
  • Мнения: 45
Белла, благодаря ти

# 625
  • Мнения: 427
Здравейте, не мога да открия, а си спомням че някъде съм виждала, как се изчисляваха количествата според диаметъра на ринга? Имам предвид да си изчисля от 24 на 30 примерно? Благодаря

# 626
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Количества какво?

# 627
  • Мнения: 427

Продукти, но аз вече го открих. Благодаря

# 628
  • Мнения: 1 392
Здравейте. За пръв път ще правя огледална глазура и имам няколко въпроса. Задължително ли е глазурата да е направена 24 часа преди полагането, а тортата да е замразена? Притеснявам се, че това ще промени вкусовите й качества (направена е от орехови блатове и крем с рикота и пресни плодове). Другият ми въпрос е кога се слагат оцветителите - при направата на глазурата или при затоплянето непоследствено преди да се излее?

# 629
  • София
  • Мнения: 460
Привет! Тортата я слагаж за час-два във фризера, след измазването с маслен крем-за толкова време нищо не променя вкуса тъй като отвътре не замръзва, та за това те се безпокой;)
Оцветителите ги слагаш на направена вече глазура, кагато си свалила от котлона.  Трябва да следиш добре температупата преди изливане-та е достатъчна, за да се разтича, но не трвърде топла, за да се задържи и са те топи васления крем. Ето какво ми се получи та мен, въпреки,че си имам неща за поправяне доста


Общи условия

Активация на акаунт