Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 859
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 383
a как правите вита торта,така че да не се напука?
Аз едно руло не мога да навия-става голямо мазало.

# 736
  • Варна
  • Мнения: 616
Аз я правя по тази рецепта http://sunshineskitchen.com/vertical-layers-cocoa-cake-with-masc … pone-and-bananas/. Никога не са ми се напуквали

# 737
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Вита торта правя винаги  по тази  рецепта http://dimitranas.blogspot.com/2009/07/blog-post_19.html , не ми се е напуквала, само понякога прелкалявам с крема и става изтумбачена Blush


Аз искам да попитам за рецепта за декорирани бисквитки,  в нета има много, но ми се иска нещо изпробвано и харесвано от вас, аз правя една от години и ми се иска да сменя.
Тази която ползвам е  от интернет, не мога да намеря линка, затова я пиша :
200гр масло, 200гр захар, 1 яйце, 400гр брашно, ванилия/лимонова есенция

# 738
  • Мнения: 104
Здравейте захарни вълшебници! Не съм много на ТИ с използването на фарситури, за това ви моля за съвет.... Мисля да се пробвам да направя любимата карамелена паста на ММ, за целта намерих рецептата за блатовете и крема,  поръчах си готова карамелена фарситура, но не помня оригинала как точно беше сглобен. По принцип има тънък слой крем, който се приготвя от разтопен фин млечен шоколад, яйца, захар и масло, но дали беше разположен между блатовете като торта или точно под фарситурата, това ми се губи. Та, въпросът ми е: задължително ли е под фарситурата да има подложка от подобен крем или може да се нанесе директно върху блата?

# 739
  • Мнения: 1 620
Сладкарки, имам питане. Искам да направя еклерова торта с готови продукти, за целта съм купила горен и долен блат, ще ползвам и готовите замразени еклери на Кауфланд. Въпроса ми е какъв крем мога да ползвам?
Първоначално мислех да е с такъв:

 https://ventex.venstock.co.uk/pictures/products/ventex/157960_443x365.jpg?cache=0

Но после като се замислих, реших, че няма да е удачно, защото е студен крем, и реших, че може би може да ползвам крем тип пудинг, но по рядко забъркан. От този тип:

https://ventex.venstock.co.uk/pictures/products/ventex/44645_443 … ?cache=1498792254

Дайте идеи и предложения

# 740
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Първо, точно тези кауфланд еклери баща ми реши да използва да си прави торта наскоро и бяха много гадни на вкус. Един изкуствен крем, тестото някакси омекнало и си личи, че няма яйца в него, нищо вкусно нямаше в тях. Та те съветвам ти да си направиш еклерите.

Относно тортата, правила съм по много подобна на тази рецепта, оттук използвах крема, за еклерите имам друга рецепта, но е много близка до тази. И на други хора съм я препоръчвала тази точно и се хареса.

http://www.cookwithasmile.com/еклерова-торта-с-шоколадов-крем/

# 741
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Беба, аз съм съгласна с Криси по отношение на еклерите (Криси, не само яйцата, а и маргаринът! Или заместителят му  Sick) . И не само за тях, а и за всичко останало, купено готово или полуготово.
Ти обаче вече имаш нещата налични, така че ще трябва да ги употребиш.
В такъв случай може би е добра идея да „намалиш пораженията“  Wink , доколкото е възможно?

Домашен млечен/яйчен крем се прави много лесно и бързо. – Това, като вариант на прахчетата от магазина.

Имам една много стара снимка на торта с еклери, там, в слоя с еклерите, съм ползвала само разбита млечна сметана.
Другият крем, който се вижда, е млечен.



# 742
  • Варна
  • Мнения: 616

Това беше почерпката за бабите - брауни, полято с шоколад Simple Smile С голямата торта все още се сражавам, защото основната конструкция се срути Sad За първи път  ми се случва, но то винаги има първи път Simple Smile

# 743
  • Мнения: 1 620
Аз съм съвсем наясно, че домашното е най-вкусно, но няма да разполагам с много време. Домашен млечен/яйчен крем, не съм правила никога, и не зная дали е уместно да се уча направо на тортата за гостите. Ще погледана разбира се малко клипчета да видя как трябва да се получи.
Еклерите още не съм ги купила, ако тези на кауфланд са лоши мога да помисля и за др марка /определено няма да имам време еклери да правя/.

# 744
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Беба, аз така и предположих, че си много притисната от време и затова избираш вариант с готово и полуфабрикат.
Ако наистина никак нямаш време, може би не си струва да експериментираш. Макар че те нещата понякога стават точно когато ги правим между другото, на бързи обороти.
Една малка доза крем обаче не пречи да опиташ, с 0,5 л мляко, не повече. Със сигурност няа да остане неизядена дегустацията ти.  Heart Eyes Просто така, от едното любопитство да видиш как става.

По клиповете вероятно е много сложно: сигурно първо разбиват яйцата с малко мляко, останалото го топлят и...уф  Tired
А от всичко това няма нужда, единственото, което е необходимо, е една спирална бъркалка.



За еклери не мога да дам съвет, никога не съм купувала.
Веднъж едно приятелче взе „живи“ (от витрина) няколко броя и ме принуди да вкуся парченце. Не ставаше за преглъщане, а той си ги изяде, така че пак е въпрос на това, с какво е свикнал човек.

# 745
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Mисля, че кауфландски бяха готовите, дано не бъркам. Били 1 кг еклери на някаква промоция, т.е. въпросните бяха голяма опаковка. Имай предвид, че за торта с 24 или 26см блатове, отиват над 40 еклера.

Показвам моята от 2016 година. Съжалявам, но снимането не ми е страст, та колкото мога...



В разрез имам едно парченце на 2 дни Kissing Face, че приятелка ме помоли да й покажа тогава:

# 746
  • Варна
  • Мнения: 616
Ето и основната ни торта. Не иска да ми изсъхне лупинга цяла седмица, така че ще махам балона непосредствено преди да духаме свещичките

# 747
  • Norge
  • Мнения: 2 311
ХрисиGrinning за снимките и страстта се усмихвам.  Hug
Много даже е хубаво парченцето, на една двудневна торта нищо ѝ няма, все си е апетитна.

Мишелинке, браво!  bouquet
Добре замислено и направено, супер! Признавам си, че долу по канта може да се пусне още малко тревичка.
Пистата ти не съхне, защото си я правила от фондан, предполагам.

# 748
  • Варна
  • Мнения: 616
Ами толкова се ошашках, че окъснях с цялото приготовление, че чак вчера се сетих че трябваше да добавя тайлоза и се чудех защо не съхне. Освен това в къщи е много топло и съвсем нищо не стяга. Малкият ми бутна тоочно преди да я сложим на масата - счупи се и огненият ми кръг и лупинга Simple Smile То понякога както тръгне, така си и заминава.

# 749
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ох, нали позволяваш да се посмея малко  Grinning Hug

Нищо, де; нормално е човек, който не прави постоянно торти, да има и някои непредвидени ситуации.

За пистата не тайлоза, а пастилаж - тогава, дето е дума, и да искаш да го счупиш, не става. (Ти сега не се хващай за думата  Flutter)
Там съхненето е за минутки. Дори, за да ти е по-удобно за работа, може по-скоро към него да добавиш мъничко фондан, ако не си работила с пастилаж по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт