Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 832
  • 754
  •   2
Отговори
# 450
  • Norge
  • Мнения: 2 311
ГлухарчеSimple Smile
Споделям чувствата ти към цветенцата, които обичаш, с изключение на лалетата  Embarassed
На двора в момента цъфти единият божур и аз дори разместих външните мебели, за да мога да му се радвам от всички прозорци в кухнята  Heart Eyes

Права си, разточването до скъсване е проблем. В смисъл, виждам как момичетата се боят да изтъняват до прозрачност, някак не им се вярва, че може да се получи. Телчетата също може да са предизвикаелство, особено когато се налага извиване след като вече са поставени в пастата. Но с повече тренировки всичко постепенно се усвоява, ще видиш!
Пожелавам ти удоволствие и успехи със заниманията ти, и повече никакви аварии като сегашната!!  Praynig

-------
А това от снимката е захарно, да. По-нататък през годината ще го мъчим в София, да видим какво ще ни се получи.   Hug
Каъсно отговарям, защото колкото и да са бързи кактусите, време все пак се иска и за тях, и за това, върху което да ги постави човек...  Confused

# 451
  • София
  • Мнения: 461
Ооо!!!Къде да следя за курса!!!Искам!!! И да видя кактусите, щом са готови!!! Ето аз каквй я свърших с брезата:



Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 18:18 от Dandelionwine

# 452
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ооооооооо!!! Много красиво е станало, всичко! И цветенцата, и самата торта, приятната мекота на тоновете, всичко! Поздрави, Глухарче!  bouquet bouquet

Ето и част от моите кактуси:

# 453
  • София
  • Мнения: 461
Благодаря, Нелка! А кактусите ти са като живи! Точно с такива сукулинти искам да зарадвам една дружка август месец, че тя има мания направо! Та ще ги мъча и аз! На това -лявото, матовостта на листенцата е съвсем като на истинското растение налепа.. само с дъстване ли постигна ефекта или се ползва нещо специално? Simple Smile Ако не е тайна, разбира се!:)

# 454
  • Norge
  • Мнения: 2 311
И аз благодаря, ГлухарчеHug
Няма никаква тайна по налепа. Всъщност дори съм ги минала на пара след дъстването, но особено при повече дъст знаеш как пАрата не дава много лъскавина и до следващата сутрин бяха станали матови.
На десния има много по-малко суха боичка и той си запази гланца, което и беше целта. Разбира се, винаги остава вариантът да подсилиш ефекта с кондиторски лак.

За курс не пиша нищо, защото някак не е етично да го правя тук. bouquet

# 455
  • Мнения: 84
Здравейте момичета! Моля ви да ме насочите какъв качествен фондан да си взема. Обикновено правя по рецептата на Димитрана, но в случая няма да имам време да го правя и затова искам да си купя. Последно купувах на Vizion, но при покриването на тортата фонданът се нацепи по ръбовете /месих го доста време преди да покрия тортата/. Ще се радвам ако споделите вашия опит.

# 456
  • Мнения: 1 210
Здравейте момичета! Моля ви да ме насочите какъв качествен фондан да си взема. Обикновено правя по рецептата на Димитрана, но в случая няма да имам време да го правя и затова искам да си купя. Последно купувах на Vizion, но при покриването на тортата фонданът се нацепи по ръбовете /месих го доста време преди да покрия тортата/. Ще се радвам ако споделите вашия опит.
Използвам Fo , много съм доволна   Peace http://rocake.com/product/1643/fo-zaharno-testo-byalo-1kg.html

# 457
  • Мнения: 84
Много благодаря, ще опитам с него!

# 458
  • Мнения: 18 551
Момичета записвам се при вас!
Търсих тема за сладкарство и не знам как съм ви пропуснала.😊
От известно време откакто се омъжих започнах да правя разни сладкиши в къщи и взе,че много ми хареса.
И сега само се чудя какво да сътворя.
Хубав ден на всички ви. !
По-късно ще се включа със снимки.

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 12:28 от Мис Каролин Бингли

# 459
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Мис Каролин, привет!
Чакаме да споделяш и снимки, и впечатления от новото увлечение  bouquet

# 460
  • Мнения: 18 551
От днес показвам "Торта Барби". За първи път я правя, от много отдавна исках да пробвам. Имаше малък фал с единия блат, отне ми почти цял ден, имам забележки за другият път, ще си знам, не мога да кажа, че е супер трудно, но като за първи опит доста се озорих. Изгледах хиляди клипчета,докато я направя.

Скрит текст:






Това е първата ми торта с фондан. Украсата е от Машмелоу и бонбони виолетки. Идеята ми дойде съвсем спонтанно, дизайна е изцяло измислен.
Скрит текст:

Тази торта е половин от интернет идеята+ измисленамалко и от мен
Скрит текст:




Розови мъфини, иначе са от бял шоколад и кокос. Много лесна, вкусна и сполучлива рецепта. Много харесвани в къщи. Тук за първи път правих рози. Свекърва ми ме научи, тя  се занимава с хенд мейд и сме правили рози от глина и хартия.

Скрит текст:

И едни коронки за първия РД на дъщеря ми:
Скрит текст:

Разбира се, аз съм абсолютна аматьорка, но ми е много приятно и релаксирам чудесно, просто забравям за всичко друго. Изненадана съм, че ми харесва да правя сладкиши и торти, още повече, че като цяло съм с две леви ръце и съм много, ама много непохватна.И ужасно, ужасно нетърпелива.
 Много неща имам на науча. Всичко ми е проба-грешка. И си измислям доста от нещата сама. Тук има страшно полезна информация. Ще започвам тези дни кремовете на първа страница един по един, да науча базовите неща. Благодаря ви за нещата, които споделяте Simple Smile

# 461
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Мис Каролин, благодаря за картинките.  Hug

Не знам дали ще се учудиш, но най-много ми допадна Барби.
Разбирам, че когато се е явил проблем, това ти е отнело много време; няма страшно, винаги е така в началото на каквото и да било.
По-нататък може да се престрашиш и на Барби, покрита с фондан.

Споменаваш, че нямаш търпение. Ето, това може да ти донесе ядове Simple Smile
Има обаче вероятност постепенно ти сама да почувстваш потребност да влагаш все повече и повече време, за да добиеш колкото може повече прецизност.

Опитвай се винаги да търсиш сюжет, един основен елемент, който да играе главната роля в дадена композиция/торта. В повечето случаи е по-въздействащо да поставиш едно голямо цвете, съпроводено от две малки, отколкото да разпръснеш множество еднакви/подобни цветя по цялата повърхност.

Продължавай, знам колко е интересно в началото!  Simple Smile

# 462
  • Мнения: 140
Здравейте, момичета. Скоро и аз открих темата и съм се заровила да чета предишни теми, да записвам и попивам опит. Наистина сте уникални!!

Аз имам питане относно подложките и опаковките, които поръчвате. Предлагат ли се кутии за по-високк торти и съответно за двуетажните-как ги опаковате? Предпочитам онлайн магазин, че не живея в голям или в близост до голям град.

Хубав ден! 🤗

# 463
  • при моите любими
  • Мнения: 2 526
Момичета вие сте магьосници. Аз торти не правя, но моето момиченце си поръча плодова торта за рождения ден. По сладкарниците не ми харесват и реших да направя, но имам нужда от рецепта. Моля ви за помощ. Нещо маскарпоне и плодове? Какъв блат?  Може ли да не се слага желатин на плодовете или е задължително? Иска да е с много малини, боровинки и ягоди. Моля ви за помощ.

# 464
  • Мнения: 5 288
Момичета, откъде мога да поръчам такава метална форма ?

Общи условия

Активация на акаунт