Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 1 402
daniluблагодаря ти, за снимките на артишоците!Страхотни са!
Гъбена супа у дома.
Печени зеленчуци на фурна . Хапнахме с песто от рукола и листа от магданоз.
Шоколадово-бананов кекс безглутенов
Накиснах червен ориз за нещо-може би салата.

# 736
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
уау Ирка, страхотно меню.
кажи за мунг боба как го сготви. аз го взех за поници към смути, но мъжът ми се муси.
махаш ли му люспите?

вчера капоната и пюре от картоф, пащърнак, целина и алабаш.
днес ще дояждаме, може само гуакамоле да направя и някаква крем супа за детето.

Синьо, аз при нас не съм го виждала това пукано просо newsm78
ама имам един пакет на каша и трябва първо него да изям, та не гледам много на този стелаж.  Whistling

# 737
  • Мнения: 1 402
Днес при нас е много, много снежно, ветровито и студено. Върнах се като ледена статуя  след 1 час прибиране. Същото разстояние ми отнема 15-20 минути в нормално време.
След като се размразих с един чай приготвих този ориз



Приготвих и зелена салата с бейби спанак, зелена ябълка, стафиди, червен лук, конопено семе.

Сега пия горещ шоколад с чили и чакам пратката си от зоя с разни зрънца.

# 738
  • Мнения: X
И тук замръзнахме, -10 беше сутринта! При нас обаче няма никакъв сняг, само сух студ, но поне е слънчево.

Тарталети (не знам дали така се казват) от многолистно тесто с маголд и сирене, леща, печени сладки картофи.

Според проверката на правописа последното изречение трябваше да е: "Дъртаците (...) от много листно тесто с Манол..." Joy

# 739
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 739
уау Ирка, страхотно меню.
кажи за мунг боба как го сготви. аз го взех за поници към смути, но мъжът ми се муси.
махаш ли му люспите?


    Люспи??? Какви люспи? Аз използвам ето такъв мунг боб, няма люспи:

         

   Накисвам за през нощта 450 грама в студена вода. Сутринта изплаквам и сменям водата. Слагам да заври и след 3-4 минутно варене изливам водата, измивам, наливам нова вода и слагам отново на котлона. Тогава прибавям блендирани 3-4 големи моркова, чушки и голяма глава стар лук. Слагам олио (напоследък готвя с авокадово), но и със слънчогледово е чудно. Слагам ронена чубрица. Като заври намалявам и варя около 40-50 минути (ние го обичаме по-разкашкан). В отделен съд слагам около супена лъжица мазнина и 1 чаена лъжичка пушен червен пипер (придава страхотен аромат). При първи признаци на запържване "гася" с 3-4 лъжици доматено пюре. Варя около минута и прибавям към бобената смес. Посолявам и доварявам още около десетина минути. Правя го по-гъст, като яхния. Много е вкусен и студен, ядем го 3-4 дни, нищо му няма в хладиолника.
 
      Вчера сготвих зеления боб, но вместо с картофи го направих с кафяв ориз. Ядох го с лютеница и маслини и тази сутрин съм като плондер - едно, че ядох много (ама ми беше много вкусно), друго, че прекалих със солта.

# 740
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 684
Трябва да се пусне нова тема. Стигнали сме до 50 страница и като нищо ще я заключат. Виж тази тема,дето всеядните си точат зъбите с веган хранещите се, е на 118 страница и никой не я блокира(не й помня заглавието,но е нещо от рода защо станах веган. Общо взето си е личен избор. Аз в техните теми дори не поглеждам. Не ме интересуват. Не ги питам,защо се хранят с животински продукти. Ама какъв им е зорът на тях да нападат веган и. Дали е гузна съвест, в смисъл атаката е най1добрият начин на отбрана? ) След две години застой я активираха отново. Много ми е чудно, на кой му е толкова приятно да поддържа спорещи несъвместими в мирогледа си хора. Извинете ме за словоизлиянията, ама не се сдържах!

# 741
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

    Люспи??? Какви люспи? Аз използвам ето такъв мунг боб, няма люспи:


като правя поници и люспите падат... затова питах, реших, че падат и при варене.
защо се сменя водата?

новата тема

Общи условия

Активация на акаунт