Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 093
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 1 418
Много вкусно ми звучат тези артишоци Simple Smile Аз им се наслаждавам само в буркани с олио Simple Smile
Купих си няколко веган кисели млека и сега им се радвам.

# 706
  • Мнения: 9 991
Бианка, страхотно изглежда сладкиша.

# 707
  • Мнения: 1 418
Бианка, страхотно изглежда сладкиша.
Благодаря, радвам се, че постигнах немазна, лека торта с креместа част, използвах агар и резултата беше различен от твърдо желе.

# 708
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
Много обочаам и аз такива торти,ама все не успявам да се организирам да спретна нещо такова. А и само за двама,хич не ми се занимава . Ама като ви погледам още малко,кой знае

# 709
  • София
  • Мнения: 1 832
danilu, както картофи в жар /във фолио/ ли с пече  артишока или върху скара? След това подправя ли се с нещо /мазнина, лимон, подправки/?

# 710
  • Мнения: 1 418
Много обочаам и аз такива торти,ама все не успявам да се организирам да спретна нещо такова. А и само за двама,хич не ми се занимава . Ама като ви погледам още малко,кой знае
Ние почти с дъщеря ми сами си я хапнахме, таткото се включи и той с две-три парченца- той не яде сладко, хлябове изобщо никакви въглехидратни неща...но тортата много му хареса. Преброи в парченцето 3-4 стафиди му се паднали...Simple Smile)). Много е лека наистина и си я хапнахме с чиста съвест Simple Smile

Днес от мързел(да ходя в мазата) спретнах
това мързеливо сладко от малини

# 711
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
вчера се прибрах късно и трябваше набързо да сготвя  Crazy
в тенджерата под налягане сложих леща, 1 картог, целина и сварих (става за 10 мин). всичко пюрирах и направих на хумус. много вкусно стана.
миналата година бяхме в Испания и там продаваха в буркани сварена леща, без никаква вода. от нея също правех хумус, но беше друг сорт и ставаше супер вкусна.
идея нямам кой сорт е. някой знае ли? newsm78

към хумуса правих салата от червено цвекло, морков, айсберг и селъри.

# 712
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
danilu, както картофи в жар /във фолио/ ли с пече  артишока или върху скара? След това подправя ли се с нещо /мазнина, лимон, подправки/?
Не,направо в жаравата се слага. Да не е силна. Външните листа изгарят,но те не се ядат,обикновенно се премахват. Артишокът се мие, после се удря с разтворената част върху поставка че да се разтвори като роза и се пълни с магданоз,ситно нарязан чесън,или пресен лук,сол и зехтин. Трябва му поне час, за да е готов. На мен повече ми харесва само вътрешността печен на фурна. Не обичам много да се цапам.
Днес отново  салата със зеле и домат. Пресен замразен грах със спагети от елда. За довечера имам нахут.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 18:14 от danilu

# 713
  • Мнения: 1 418
danilu много вкусно звучи, направо се отнесох някъде по Средиземноморието с маслинови горички, огнища, артишоци...Тука са цяло състояние.Някой ден , знае ли човек, може да се окажа в градина и ще ги приготвя точно по този начин.

и у нас сме на леща. направих с кафява леща крамбъл
шопска салата
Кокосово  мляко с ориз за десерт

# 714
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
после се удря с разтворената част върху простака, че да се разтвори като роза

извинявай, ама много се смях  Joy
направо още се смея с глас....

вчера правих кюфтета от карфиол (добре станаха)
луков confit (стана много добре)

за днес детето си поръча карт. огретен.
трябва да измисля за нас нещо протеиново към него . newsm78

# 715
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
Ася,добре си направила bouquet Joy И аз се смях,като го прочетох. От телефончето нещо съм написала не както трябва. Ама да става весело  Laughing
Аз днес съм на елда с нахут. Доста елда с две лъжици нахут.
Вчера си купих червен боб (azuki). Черна киноа. А и елда. Все не ми оставаше време да се добера до магазина,в който ги продават на сносна цена. При дамата от билковият магазин цените са доста соленички. Гледам да ограничавам глутена,за да видя дали ще има ефект върху псориазиса. Засега е затихнал,но и аз съм доста спокойна и гледам да контролирам стреса и стресовите ситуации,та не знам кой точно е фактора който влияе на псорито newsm78
За довечера пак елда. Но мисля да добавя  и семена от чия след сваряването и кисело соево мляко.

# 716
  • Мнения: 1 418
Аз най-накрая открих отново ечемик и приготвих това  ризото ечемик и саликорния

Ще има и  салата от цвекло с грейпфрути и орехи ще направя. Десерта още не съм измислила, нещо шоколадово може би.
И нещо елдено ми се приготвя-ще видя какво. Много ми харесва аромата на елда, мога да я ям само накисната със сол и черен пипер и да завърша с мед и канела Simple Smile

# 717
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
аз вчера нправих елдени палачинки...станаха супер вкусни

По таз рецепта:




Станаха супер...нищо не се слага освен елда и вода...и понеже нямах брашо си смлях половин чаша елда и замесих с една чаша вода

# 718
  • Мнения: 1 418
аз вчера нправих елдени палачинки...станаха супер вкусни

По таз рецепта:




Станаха супер...нищо не се слага освен елда и вода...и понеже нямах брашо си смлях половин чаша елда и замесих с една чаша вода

Всъщност освен вода и елдено брашно има 2 с.л. уакаме Wakame - това е едно водорасло. Тя , след като го стри в хаванчето, държа известно време сместа-вероятно за да набъбне водораслото. Струва ми се, че то действа сплотяващо сместа. Тиганът също оказва влияние върху вида на готовата палачинка.

# 719
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Не, не е така....аз не сложих уакаме и се получи супер....една голяма, хрупкава по крайчетата и уникално вкусна палачинка...сложих обаче мазнина и черен сусам

...предполагам с кокосова мазнина би станало мммм


но аз я оставих да поседи точно половин час, колкото казват, но според мен, ако беше преседяла поне 40, щеше да стане още по- добра

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 12:06 от Роузи

Общи условия

Активация на акаунт