БРАШНО тип 400

  • 9 357
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 163
Пратих мъжът на магазина за брашно (за козуначени кифлички), а той ми купил някакво тип 400 на Варненската мелница. Гледам го че е много бяло, по бяло от това тип 500, но се чудя дали се използва като другото или си има някакви тънкости в приготвянето му.
Хайде кулинарки помагайте! ooooh!

# 1
  • Мнения: 1 708
Използва се като другите и е страхотно.Аз ползвам само него за всичко! Peace

# 2
  • Мнения: 732
Козунаците стават страхотни с това брашно Grinning Както и кифличките smile3521

# 3
  • Мнения: 163
Кифличките станаха много бели и пухкави. А брашното е наистина много по бяло. Вече само с него ще меся теста.

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
sunsvet, извинявай, че ще ползвам темата ти !

Искам да помоля ако някой знае, къде в София го има това брашно, да сподели плс, че не го намирам !
Благодаря !

# 5
  • Мнения: 90
Цитат на: sunsvet
Гледам го че е много бяло, по бяло от това тип 500...
Нормално да е по бяло тъй като съдържанието на трици в него е по-ниско....
Цитат на: sunsvet
...но се чудя дали се използва като другото или си има някакви тънкости в приготвянето му.
Брашното тип 400 е високобелтъчно (с високо съдържание на глутен) и затова е подходящо за ефирни сладкиши и кори за баници. Не е особено подходящо за хлебни теста например.

Все пак това е условно. Както написа sneji_ може да се използва за всичко!

Последна редакция: пн, 08 май 2006, 09:37 от MR.LAZY

# 6
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
Това е страхотно брашно и аз ползвам само него. Мъжа ми е работил на млади години в хлебозавод и ме посъветва само това да купувам, защото то е по-качествено и по-фино от тип 500, един вид по-висока класа е! Peace

# 7
  • Мнения: 90
Цитат на: marulka_s
Това е страхотно брашно и аз ползвам само него.
Наистина е страхотно, но не е препоръчително да се ползва само то, защото е силно рафинирано и като такова е вредно. Това естествено важи и за другите рафинирани продукти. Т.е. не трябва да се прекалява с тях.

# 8
  • Мнения: 1 708
Цитат на: marulka_s
Това е страхотно брашно и аз ползвам само него.
Наистина е страхотно, но не е препоръчително да се ползва само то, защото е силно рафинирано и като такова е вредно. Това естествено важи и за другите рафинирани продукти. Т.е. не трябва да се прекалява с тях.



Ами аз по принцип когато меся нещо използвам само него,но за паниране,сгъстяване супи и сосове използвам друго,но не поради това че е по-вредно,а защото е безмислено да го хабя.За вредното сега разбирам! newsm78
 

# 9
  • Мнения: 581
sunsvet, извинявай, че ще ползвам темата ти !

Искам да помоля ако някой знае, къде в София го има това брашно, да сподели плс, че не го намирам !
Благодаря !
Аз също съм търсила в София , но не успях да намеря.
Миналата година свекърва ми /от Варна/ ни беше на гости за Великден и донесе такова брашно за козунака  Laughing 

# 10
  • варненка от София
  • Мнения: 4 880
Ами в София го няма, аз от година живея тук във Варна и само тук съм го намирала, в София не съм го виждала изобщо.
Токущо спретнах от това брашно едни еклерчета и направо не мога да се спра де не бикалям тавата с готовите  Embarassed

# 11
  • Мнения: 163
Купихме го от Пикадили. Казва се "МЕЛКО" и е продукт на Мел Инвест, "Мелница Варна - ДВГ" ООД. Това е инфото от пакета. Аз определено вече ще го използвам за пити и специалитети от тесто. са готвене обикновенното...

Общи условия

Активация на акаунт