Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 183 432
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 22 867
marchеva14, аз пък се облизах на "маджарицата" като котьо на Уискас! Heart Eyes Simple Smile Много близка е до тези пастички "Будапеща", на които само се каня и все не намирам време да ги спретна. Дамата живее в Унгария и има доста добри рецепти, правила съм някои от тях. При нея маслото общо е 200 грама, в крема има 50 грама, но е написала, че не е задължително. Като я направя, ще се похваля, но да видим, кой знае кога ще е! Peace
А  калабрийското пиле изглежда фантастично и понеже съм го хапвала......няма да сЪ описвам! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Simple Smile bouquet chef

Нагледах се на вкусотии на последните две страници! Heart Eyes Crazy Heart Eyes bouquet chef bouquet chef bouquet

# 721
  • Мнения: 3 920
И аз на опашката за рецептата за оризовия пудинг. Simple Smile

# 722
  • Враца
  • Мнения: 2 574
И аз, и аз!  Crazy

# 723
  • София
  • Мнения: 11 666
marchеva14, аз пък се облизах на "маджарицата" като котьо на Уискас! Heart Eyes Simple Smile Много близка е до тези пастички "Будапеща", на които само се каня и все не намирам време да ги спретна. Дамата живее в Унгария и има доста добри рецепти, правила съм някои от тях. При нея маслото общо е 200 грама, в крема има 50 грама, но е написала, че не е задължително. Като я направя, ще се похваля, но да видим, кой знае кога ще е! Peace
А  калабрийското пиле изглежда фантастично и понеже съм го хапвала......няма да сЪ описвам! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Simple Smile bouquet chef

Нагледах се на вкусотии на последните две страници! Heart Eyes Crazy Heart Eyes bouquet chef bouquet chef bouquet

Ми,... направи я и после ще си говорим.  Wink Ще споделя, че не може да се сравни с това което пуснах преди седмица ли беше, разкошното "Руло Шварцвалд", ами то е ...малка фантазия.   На тази дама от Унгария ѝ разгледах рецептата, на мен ми е трудно с руски език, ти ще ми помагаш,  тя е почти еднаква с това което съм приготвяла, разлика има в крема и е по-добър,!!! има и сметана, шоколадите са черен и млечен, може би и аз така трябваше да направя, въпреки че сложих и една малка част млечен шоколад. Тортата е красива, ефектна, но... ми прилича на бебешка торта с бисквити.  А това  калабрийско пиле е нещо уникално, .... мда. То вече влиза в top of the top!!

Рецепта за "Оризов пудинг Брюле" ще ви я изпиша, защото сега я пуснах там където публикувам и още не е одобрена. Той е разкошен!! , елементарна рецепта за приготвяне, уникално вкусен, ароматен, но трябва да имате горелка или ... ми обяснила съм всичко и четете.  Simple Smile
ОРИЗОВ ПУДИНГ - БРЮЛЕ - SO DELICIOUS
Скрит текст:
захар, кристал - 100 г
ванилия, екстракт - 1 ч. л. или прах, ако не се разполага с течна ванилия
жълтъци - 2 бр
прясно мляко - 250 мл
ориз Арборио, Карнароли по възможност, или кръгъл - 140 г.

Предварително се сварява ориза.

В купа се изсипва захарта, ванилията и двата жълтъка. Разбъркват се с тел. бъркалка докато стане гладка смес.
Млякото се сгорещява на умерена температура.  В разбъркване се добавя сварения предварително ориз, добавят се и жълтъците със захарта. Оставя се на умерен котлон до точка на кипене - около 2-3 мин при непрекъснато разбъркване.
След като е готова сместа се изсипва в , примерно в керамична купа, или чашки за крем-карамел. Охлаждат се за 15 - 20 мин. Посипва се със захар и с горелка се карамелизира, ако не се разполага с горелка се поставя в сгорещена фурна на най-висока степен на грил-реотан и се карамелизира. Сервира се след като карамела се втвърди със супена лъжица по чинийки.
.

# 724
  • Мнения: 22 867
marchеva14, ще помагам с руския, ако се наложи, няма проблем!  Peace Оризовият пудинг е много изкусителен, но и аз нямам горелка. Но пък съм правила подобен ориз на фурна по рецептата на Берина, също е много вкусен, така че, ако някой иска, може да го пробва. Peace

# 725
  • София
  • Мнения: 11 666
................ Peace Оризовият пудинг е много изкусителен, но и аз нямам горелка. Но пък съм правила подобен ориз на фурна по ..............................
Много е подобен,  като рецепта на това което съм приготвила, но при мен интересното е хрупкавата карамелена коричка и затова се нарича "Брюле". Вземи и купи една горелка, не е скъпа толкова, има и по-евтини и ще ти върши фантастична работа за много неща. Аз много я ползвам за сладкиши, един меренг да разбия после ми трябва горелка да го обгоря, нали така...
Благодаря, че си готова за превод, защото докато схвана се "сливки е сметана, що страници извъртях.....ама сега като ходя в Берьозката направо си питам "има ли сливками", сигурно е грешно, но аз съм доволна че нещо зная и на руски, фръц  Simple Smile.... Joy Joy

Връщам се да пусна и едни "Магически картофи на фурна" - J. Mielle
ох, девойки, пригответе ги. Жестоки са! Но ги направете така като съм посочила, и с билките и с повечето масло и най-вече с изпичането им.
 

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 00:26 от marchеva14

# 726
  • Мнения: 22 867
Сливки е течната сметана, заквасената си е сметана. Преди години имаха разкошни сметани руснаците и от двата вида. Помня как хубаво се разбиваше заквасената, увеличаваше си обема и чуден крем ставаше от нея. Сега и техните вече не са това, което бяха (по мнения на познати рускини). За горелката - май е време да си купя, права си! bouquet

# 727
  • Мнения: 1 265
Момичета от днес има нова тема - СЕДМА  http://old.bg-mamma.com/?topic=994755.new#new

# 728
  • София
  • Мнения: 15 435
Сем, извинявай, но само това правих днес.Благодаря за новата тема.

Общи условия

Активация на акаунт