Веган кулинария и рецепти

  • 27 660
  • 130
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 8 163
Преди няколко месеца ММ купи две хидропонни саксийки. В едната имаме билки и подправки, а в другата - чери домати. Ето част от реколтата, заедно с пумперникел и Kite Hill веган крема сирене.

# 46
  • Мнения: 9 991
Я каква темичка имало. Цопвам тук.

# 47
  • Мнения: 8 163
Я каква темичка имало. Цопвам тук.
Hug

***

Салата от зелении, репички и балсамов оцет с печени небелени картофи и червен боб.

Тези картофи са правени по рецептата, която най много харесвам. Нарязаните картофи се пускат в подсолена вряща вода за около 30-60 сек (зависи от дебелината на резенчетата), вадят се с решетъчна лъжица и се прехвърлят както са мокри и капещи в леко намазнена нагорещена тава така, че да не се припокриват. Пекат се на 200 С до зазлатяване и правят чудесна, дебела, хрупкава коричка с нежно мека средичка.



Ситно нарязани домати, краставици, чушки, зелен лук, апартаментски магданоз и веган кашкавал с купешка франзела


# 48
  • Мнения: 8 163
Къри (червена леща, небелени картофчета, царевица) със сотирана бакла



Геврече с веган сирене крема, домат и зелена салата



Веган омлет с аспержи, домати, леко сотиран чесън, краставица и чорбаджийска чушка

# 49
  • Мнения: 1 600
И аз да се цопна тук.
Фея Кръстница, може ли да споделиш как правиш веган омлет?

# 50
  • Мнения: 8 163
И аз да се цопна тук.
Фея Кръстница, може ли да споделиш как правиш веган омлет?
Добре дошла!

Обикновено следвам тази рецепта, но не слагам тахан. Снимката по-горе обаче е направена със заместител на яйца, чиито вкус не ми допадна толкова, колкото този на омлета от рецептата.

# 51
  • Мнения: 1 600
И аз да се цопна тук.
Фея Кръстница, може ли да споделиш как правиш веган омлет?
Добре дошла!

Обикновено следвам тази рецепта, но не слагам тахан. Снимката по-горе обаче е направена със заместител на яйца, чиито вкус не ми допадна толкова, колкото този на омлета от рецептата.
Благодаря! Flowers Sunflower

# 52
  • Мнения: 4
Огретен с тиква и щир.Не съм правила тази рецепта само заради щира - за него знам че го ядат прасетата.
http://www.recipes-bg.com/2017/09/ogreten-s-tikva-i-shtir.html

# 53
  • Мнения: 1 600
Закуската днес: елда, краставички, тофу със соев сос и червен пипер на тиган.

# 54
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
Огретен с тиква и щир.Не съм правила тази рецепта само заради щира - за него знам че го ядат прасетата.
http://www.recipes-bg.com/2017/09/ogreten-s-tikva-i-shtir.html
Ами като пише амаранто, което е от същата фамилия, никой не се стряска. Вкусен си е щира.
И на мен тофуто ми харесва,когато е панирано на тиган. За първи път го ядох в Лисабон и беше невероятно на вкус. После започнах сама да го правя. Иначе не ми допада много на вкус.
Благодаря за рецептата, Фея. Свалих си я и ще пробвам нов веге омлет.

# 55
  • Мнения: 1 600
Да, тофуто е доста безвкусно, поне за мен, ако трябва да го ям без нищо. Панирано не съм пробвала, трябва да опитам, обаче, ако измисля с какво да го панирам. Пробвах пастет с пушено тофу (пускаха го в Лидъл през веганска/вегетарианска седмица), и направо останах без думи - страхотно е. Сега искам да пробвам само пушеното тофу.

# 56
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
Да, тофуто е доста безвкусно, поне за мен, ако трябва да го ям без нищо. Панирано не съм пробвала, трябва да опитам, обаче, ако измисля с какво да го панирам. Пробвах пастет с пушено тофу (пускаха го в Лидъл през веганска/вегетарианска седмица), и направо останах без думи - страхотно е. Сега искам да пробвам само пушеното тофу.
Ами панирано в смисъл овкусено с червен пипер,олио,сол,черен пипер и малко брашно,за да не олее тигана със суроватка. Пушеното е много вкусно,но рядко попадам на такова.

# 57
  • Мнения: 1 600
Да, тофуто е доста безвкусно, поне за мен, ако трябва да го ям без нищо. Панирано не съм пробвала, трябва да опитам, обаче, ако измисля с какво да го панирам. Пробвах пастет с пушено тофу (пускаха го в Лидъл през веганска/вегетарианска седмица), и направо останах без думи - страхотно е. Сега искам да пробвам само пушеното тофу.
Ами панирано в смисъл овкусено с червен пипер,олио,сол,черен пипер и малко брашно,за да не олее тигана със суроватка. Пушеното е много вкусно,но рядко попадам на такова.
Аааа, аз значи го правя панирано, но без брашно, при мен не пуска суроватка, защото го отцеждам предварително.

Днес за вечеря фалафели и веганска майонеза:

# 58
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
Днес си закупих куп веге продукти. Ще ям готови неща. Имам си и кръгла краставица. Не съм квасила кисело соево мляко за таратор,ама довечера ще правя.
Имам и тофу,ама искам нещо да го пасирам. Или ще правя омлет на Фея.

# 59
  • Мнения: 1 600
Аз гледах една рецепта за пастет от печени патладжани и тофу, май ще опитам да го направя утре, ако ми остане време, че имам и патладжани, и тофу. Омлета пробвах, и много ми хареса!

Общи условия

Активация на акаунт