Веган кулинария и рецепти

  • 27 657
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 743
Тиквичките като се размразят им става по-водниста структурата, според мен стават само за готвене, но все пак е въпрос на вкус Peace
Друг начин за съхранение на тиквичките е ферментирането, подобно на краставичките Peace

# 16
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
Понеже пак ми подариха 3 току що откъснати тиквички, днес ще сложа да изсуша на слънце. Преди време така изсуших патладжани. Виж,за тиквички не знам дали ще има проблем. Те са соста по-водни,но ще пробвам.
Тиквичките като се размразят им става по-водниста структурата, според мен стават само за готвене, но все пак е въпрос на вкус Peace
Друг начин за съхранение на тиквичките е ферментирането, подобно на краставичките Peace
тц, не искам ферментирали тиквички. Благодаря ти за идеята bouquet

# 17
  • Мнения: 713
danilu, може ли рецептата за печуркините кюфтета? chef
Ето нещо идейно с тиквички - крутони: http://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/06/blog-post_24.html
Тараторът може да е веган, или пък да са добавка към салати.

# 18
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
danilu, може ли рецептата за печуркините кюфтета? chef
Ето нещо идейно с тиквички - крутони: http://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/06/blog-post_24.html
Тараторът може да е веган, или пък да са добавка към салати.
chef bouquet bouquet bouquetмного съблазнително изглеждат още тази вечер ще пробвам  chef
Ами те са по-скоро котлети,но понеже им се отчупиха разни части стъкмих и едно кюфте. Измивам печурките, подсушавам ги,махам пънчето, слагам малко сол, после ги завивам в прозрачно домакинско фолио и ги минавам с горчилката,докато станат плоски. Минавам ги с олио, галета овкусена с магданоз, джоджен и чесън. После пека в незалепващ тиган с капак и после без,за да добият златист цвят. Стават много вкусни.

# 19
  • Мнения: 713
Супер, ще се пробва!  Heart Eyes
Аз подправям гъбките с мащерка или риган (плюс чесън и черен пипер) и обикновено ги пека на фурна. Наистина са много вкусна, лека храна.

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
после ги завивам в прозрачно домакинско фолио и ги минавам с горчилката,докато станат плоски. Минавам ги с олио, галета овкусена с магданоз, джоджен и чесън. После пека в незалепващ тиган с капак и после без,за да добият златист цвят. Стават много вкусни.

с точилката ги правиш плоски. после как ги минаваш с тази галета? ръсиш ли я или ги панираш? newsm78
не се ли разпадат?

аз скоро ядах бъргър с кюфте от гъби и кюфтето беше само гъби. беше полуготово, вакуумирано, после само го запържиха леко от двете страни. по време на пърженето имаше форма, като почнах да ям и взе да се разпада. не изглеждаше много апетитно Rolling Eyes
иначе беше вкусно.

# 21
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
Ами мажа със зехтин/олио, после в галета и после пека. Не се разпадат,но трябва да престоят малко поръсени със сол,за да се поотпуснат. И да се притискат много внимателно с точилката, иначе се накъсват. Ето защо ги завивам хлабаво,за да има място да се сплеска ,разстрела гъбката. Въпреки всичко обаче, понякога се разпадат  ooooh!, та затова поомесих с малко брашно,олио и галета и оформиха едно кюфте. Ако ядете яйце може да добавите и при панирането и при омесването. Аз май я помня тази рецепта от далечният ми Дюкан  период.

# 22
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
благодаря. при следващите гъби ще го пробвам...

# 23
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
Забравих да споделя, че вчера суших диня.  Wink  Laughing После я замразих,а на обяд ще я пасирам заедно със замразени банани. Нямам идея какво ще се получи, но при всички случаи ще ви разкажа резултата.
Днес суша тиквички  Peace Стискайте палцииииии

# 24
  • Мнения: 713
В Билла видях нишесте от тапиока.  Съвети? Thinking

# 25
  • Мнения: 3 743
У дома не го харесват нишестето от тапиока. Така че и аз се нареждам за идеи Blush

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
веган идеи за него нямам, аз правя от него едни бразилски хлебчета с жълто сирене, ароматно: Pão de Queijo

# 27
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
В Билла видях нишесте от тапиока.  Съвети? Thinking
Имам го,но не му намирам кой знае какво практическо приложение. На опаковката пише за сгъстяване на супи. Тия дни съм на чистене на разни продукти,които не намирам изключително незаменими за начина ми на съществуване като например - брашно от гроздови семки, нишесте от тапиока, месо и други подобни. Трябва да изчистя шкафовете, за да не плъзнат буби.
Тиквичките почти изсъхнаха
Скрит текст:
то и аз ще се свърша в скоро време,ако продължава да е все така жегаво
.
За пасираната диня не остана време,но тази вечер ще я направя непременно. Тук правят гранита от диня, така че не би трябвало да има проблеми  chef

# 28
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
веган идеи за него нямам, аз правя от него едни бразилски хлебчета с жълто сирене, ароматно: Pão de Queijo
писали сме едновременно.  Simple Smile
Рецепта, моля!

# 29
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
не е веган. Peace
къде да я пускам, тук или във вегетарианската тема?

Общи условия

Активация на акаунт