БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 42

  • 36 634
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 30 107
elleni, и аз съм така. Понякога не сварвам да въвеждам, но за сметка на това купувам, купувам и съм се заринала с неотваряни каши напр. Днес купих каша с киноа за по-нататък. Добре, че срокът е до 2018г., дано дотогава да съм я въвела. Laughing

Много малко готови пюрета има със спанак (без сметани и т.н.), затова искам да задуша сама, да замразя и да добавям към зеленчукови пюрета. Дайте ми идеи за обработка и съхрание.

п.с. Наборите на бебо вече са на кухня.

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 00:28 от missence

# 241
  • Мнения: 4 859
Спанакът се почиства,махат се дръжките (ако искаш) и се накисва във вода.След това се изплаква и бланшира за много кратко .Може да го пасираш или направо отцеден да го сложиш във пликчета/контейнерчета/формички за лед и после да прехвърлиш.Поне аз така го правя-и лапад така съхранямам.Около 8м. му се запазват качествата и годността.

# 242
  • София
  • Мнения: 30 107
Спанакът се почиства,махат се дръжките (ако искаш) и се накисва във вода.След това се изплаква и бланшира за много кратко .Може да го пасираш или направо отцеден да го сложиш във пликчета/контейнерчета.Поне аз така го правя-и лапад така съхранямам.Около 8м. му се запазват качествата и годността.
Супер, мерси! Ще потърся бейби спанак и ще го бланширам, за да го добавям после към ястия. Цвекло също много рядко срещам в състава на пюретата. Ще пробвам да замразя и от него.

# 243
  • Мнения: 4 859
И цвекло съм замразявала успешно-обелено и сварено и после на кубчета нарязано.Има трайност над половин година.
Иначе то почти винаги се намира и не замразявам,че малката не го долюбва вече Crossing Arms

# 244
  • Мнения: X
Аз вече съм писала за спанака. Слагах към пюренцата по две-три листа и нямаше проблем. Реших да дам чист спанак със сирене и жълтък и дребната се изрина.
Вчера една от тъмната раса ми обяснявяше, че детето й от 6месечно е на кухня, а вече (7м) му дават и от тяхната храна. Също така, като разбра, че й давам още АМ, много се очуди, тя отначалото давала кисело мляко....

# 245
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 392
Те да бяха само от малцинствата такива, с мед да ги намажеш! Колко майки с претенция за интелигентност над средното ниво казват "е, че какво толкова да чакам, нищо няма да му стане!" и бързат да дават храна за големи! Да се чуди човек закъде са се разбързали! Ама сега пак ще ни насметат, че държим сметка на хората и "всеки си има глава на раменете и сам си преценява за собственото дете"! Та не знам доколко е удачно да започваме тази дискусия.

# 246
  • Мнения: X
Аз само споделих, не очаквам да започне дискусия. Просто това много ме впечатли вчера.

# 247
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 392
Мога ли да дам днес от ръжената каша, приготвена вчера. Не е бъткано с лъжичка в нея и е седяла в хладилник! От пасирани ръжени ядки е.
Не мога да приготвям толкова миниатюрни количества за едно хапване и ми омръзна да изхвърлям повече отколкото изяжда дори!

# 248
  • Мнения: X
Щом е домашна и от пасирани ядки няма проблем. Иначе инстантна не бих дала и час да е седяла 😂

# 249
  • София
  • Мнения: 30 107
elleni, ако е домашна, бих дала, макар че принципно избягвам на този етап т.е. приготвям за деня, използвам определено количество и после дояждам аз. Така правя и с инстантните каши, които стоят отворени повече от 3 седм., защото няма как да ги изяде (то и аз не мога). Количеството е голямо, а аз гледам всеки ден да давам различна + плод и/или пюре. Имам доста отновени и се чудя какво да ги правя, ама то е така с детските храни.

Nadya_95, това е доста често срещано и при майки, които не са от малцинството. Захранва се на 3-4м. и на 7м. детето вече е за кухня. Аз спанак в чист вид не давам на този етап, че ме е страх от обрив.

Сега обмислям вариант, дали да дам чисто ГХИ или да въведа кокосово масло и да дам 50% кокосово и 50% ГХИ (има такова в магазина). Thinking

# 250
  • Мнения: X
Кокосовото масло няма ли да променя лека вкуса на зеленчуковите пюрета?
Аз със захранването въведох и кравето масло, за щастие не е правила реакции.

# 251
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 392
missence, не мога да го ям аз това... Пък и от дояждане на порции съм на такъв хал с килата... ☺

Едва ли чак толкова ще се отрази на вкуса грахче кокосово масло. Аз имам едно, преди си слагах в кафето, имаше съвсем лек послевкус, по-скоро дъх на кокос, но беше много приятно. А аз не харесвам кокос по принцип. Иначе на буркана пише, че става и за приготвяне на зеленчуци.

# 252
  • Мнения: 3 191
Аз въведох първо ГХИ от мазнините, защото все още замествах обяда. Мисля, че дадох към 8 месеца за пръв път. Кокосово съм давала само с плодове, защото аз лично го свързвам с нещо сладко. За протокола - след Гхи, но близо до годината вече давах зехтин, на година и месец някъде въведох млечните с масло.

# 253
  • Мнения: X
Аз съм по-смела с млечните. На 6 месеца(или по-рано) въведох масло, на 8-извара и на 9-к.мляко. Скоро мисля да въведа белтъка и след него и прясното мляко. Мед след годинката или по-натам?

# 254
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Аз въведох масло също около 7м, сирене  10-11м, КМ на 12, а прясно мляко наскоро без да искам с едни бисквити.
Не съм предлагала нито ГХИ, нито кокосово масло. От последното на мен буквално ми се повдига, но и аз не обичам нищо кокосово.

Общи условия

Активация на акаунт