Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Млека за кърмачета, захранване
БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 42
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
270-284 от 298 отговора

ту тук, ту там

Мнения: 4 693
В какъв ред въведохте мазнините?
Имам зехтин, ГХИ и кокосово масло. Бебето познава само рапично олио от готовите пюрета.
И въвеждането в пак от капчица до лъжичка за няколко дни, нали?

Цитирай


Мнения: 1 987
https://zahranvane.wordpress.com/tag/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/
При нас,доколкото си спомням беше зехтин,краве масло,кокосово масло.ГХИ не съм давала.По няколко капки в началото или зрънце масло.После се увеличава.
Специално маслото много го харесваше и ядеше повече отколкото трябва .
Цитирай

ту тук, ту там

Мнения: 4 693
Хм, аз мисля, че за краве масло ни е рано още. 🤔
Цитирай


Мнения: 1 987
Не знам на колко е бебчето и кого сте започнали захранване,но краве масло може след 8-9м.по принцип.
Но щом имате,давай пречистено масло.По-нататък може да предложиш и безсолно .
Цитирай

ту тук, ту там

Мнения: 4 693
Да, така смятам да постъпя. Чудех се обаче първо зехтин или първо гхи? Май по-добре зехтин-гхи-краве масло-кокосово масло. Или може да разменя кокосовото и кравето...

На 9 месеца е бебето, на 6 месеца без 1 ден започнахме.
Цитирай

ту тук, ту там

Мнения: 4 693
Пак съм аз! Laughing

Като въвеждам месата, правя ли пауза между тях? Утре ще дам за четвърти ден заешко, после мога ли да продължа с друго месо след товаа или да въведа по-добре нещо друго? Ако е добре да има пауза (аз самата мисля, че е добре), то след колко дни да въведа следващо месо - седмица? Или може и по-малко? Ако въввждам междувременно (в паузата между месата) нов продукт, то трябва ли да е от позната група - зеленчук, плод, зърно, или може да е мазнина например?
Цитирай

Варна/София

Мнения: 20 194
elleni, аз правя пауза с месата и през това време въвеждам зеленчук или плод, макар че често и нищо не въвеждам. Просто давам неща, които вече съм въвела.

Въведох: зехтин- кокосово масло- ГХИ. На по-късен етап ще дам краве масло. КМ още не съм давала.

Пак да попитам за обработката на червено цвекло. Някъде пише, че се отделя горната част, на други места пише, че се отделя долната част. Искам да го сваря и ще дам средата. Ако някой има други идеи, моля да сподели.

Да попитам и за домат. Имам домашен/ градински домат, много сладък. Мога ли да му дам вече или по-добре да чакам още? Как да го обработя термично?
Цитирай

ту тук, ту там

Мнения: 4 693
missence, благодаря!

Аз много обичам червено цвекло, ям го и сурово, и сварено. Само го беля с белачката за картофи, нищо не отделям от самото цвекло. Просто трябва да е добре сварено. И предполагам знаеш, но да спомена - цвеклото оцветява изпражненията и може да си изкараш акъла, ако не го знаеш предварително. Аз още не съм давала.

Домат също не съм давала, но обелен и без семки най-добре, после задушен или сварен с другите зеленчуци.
Цитирай

Варна/София

Мнения: 20 194
elleni, и аз благодаря. Ще си помисля за цвекло и домат тогава.
Цитирай


Мнения: 1 987
За цвекло-или около 8-ми месец,или по-късно към годинка,заради нитратите.Иначе се обелва и може да се накисне в студена вода за всеки случай и после да се свари на пара.
Суров домат около 12м.възраст.
Цитирай

Варна/София

Мнения: 20 194
За цвекло-или около 8-ми месец,или по-късно към годинка,заради нитратите.Иначе се обелва и може да се накисне в студена вода за всеки случай и после да се свари на пара.
Суров домат около 12м.възраст.
Мерси.
Цитирай


Мнения: 1 302
Здравейте,
когато правите дом пюре от тиквичка белите ли я ? Зехтин добавяте прди дамдадете на бебето да яде или при пасирането на зеленчука ?
Цитирай


Мнения: 1 987
Белех винаги тиквичките за пюре.Зехтин слагах на изстинало пюренце,след пасиране.Няма значение според мен,преди или след,а само да се добави след готвене.
Цитирай


Мнения: 1 302
Благодаря.Ще слагам зехтина тогава преди консумция, станаха ми повечко бурканчета и ще ги затворя без зехтин
Цитирай

град-държава

Мнения: 3 081
Винаги беля тиквичките, включително и за нас. Зехтин/масло  слагам, ако пюрето е постно. Конкретно зехтина го добавям непосредствено преди хранене. Слагам също така, като 'и давам пресни зеленчуци.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
270-284 от 298 отговора