Турска кухня *6*

  • 69 050
  • 273
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 7 815
Това е нещо като реване, но мноооого по-вкусно! Опитах го в Одрин в Айдън и много ми хареса, но не съм го правила . Открих рецептата му тук:   https://recepti.gotvach.bg/r-33760-%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5
Случайно вчера го видях в една новооткрита сладкарница в Люлин -2

# 136
  • Мнения: 727
Чух за сирене колот ....
Намерих това

https://www.youtube.com/watch?v=4-64MeBoNI8


И се чудя  дали не е като пареното сирене шкембе

# 137
  • Мнения: 178
Здравейте. Бихте ли казали може ли в мариновано сирене да се сложе СУМАК?

# 138
  • Мнения: 178
Искам да попитам нщо. Гази група нали е за помощ за бързи отговори или греша??? Вече два пъти имам нужда от съвет и пиша но отговор няма. Ще бъда благодарна понее сга да отговорите с обяснение за да не разчитам в бъдеще ....

# 139
  • Мнения: 18 503
Темата изобщо не е от активните за съжаление и вероятно щом на са ти отговорили или не знаят, или не са прочели.

# 140
  • Мнения: 3 341
Принципно не е за бързи отговори, по скоро се споделят рецепти.

# 141
  • Мнения: 904
Искам да попитам нщо. Гази група нали е за помощ за бързи отговори или греша??? Вече два пъти имам нужда от съвет и пиша но отговор няма. Ще бъда благодарна понее сга да отговорите с обяснение за да не разчитам в бъдеще ....


По скоро попитайте в темата " За бързи кулинарни въпроси и отговори", дано ви отговорят

# 142
  • Русе
  • Мнения: 8 801
Здравейте. Бихте ли казали може ли в мариновано сирене да се сложе СУМАК?
Ми, можете според мен, защо не. Въпрос на вкус.  Wink

# 143
  • Русе
  • Мнения: 5 181
Скрит текст:
Здравейте. Бихте ли казали може ли в мариновано сирене да се сложе СУМАК?

Сумакът придава леко кисел вкус на ястието. В древността римляните са го използвали вместо оцет. Ако  сте любител на по киселото, сложете. Аз лично не бих сложил в мариновано сирене.

# 144
  • here and now
  • Мнения: 4 003
Има един турски сладкиш, чието тесто се замесва със сухо мляко, имаше яйца и бакпулвер.... Правят се топки, пекат се и после се сиропира. Нито му знам името, нито точната рецепта, ако някой се сеща моля да помага.

# 145
  • Murcia
  • Мнения: 49
Може ли рецепта за чий кюфте, ако може и видео, благодаря, предварително.
Пускам ви линка към моя блог, там имам една рецепта но не съм сигурна дали е оригинална, блогът е испански, мога да помогна за испански рецепти.
https://llenasdesabor.blogspot.com/

# 146
  • Мнения: 22 343
Здравейте,
вчера гледах една рецепта за бюрек банички, които се овалваха в галета и после пекат.
Самото приготвяне беше интересно.

Въпросът ми обаче е за корите.
Използваха едни много големи кръгли кори, изглежда препечени. Приличаха на одринските кори за баница, но тези бяха много по фини.
Какви са тези кори имате ли представа?

Мога ли да заменя с нашите кори?

# 147
  • Sofia
  • Мнения: 26 188
Здравейте!
Има ли рецепта за печени дюли,да стават сочни,с хубава коричка?
Яла съм ги в Гърция,но със сигурност и в Турция ги правят.
Преди години бяха ми казали как се приготвят,получиха се,но не съм ги правила отдавна и не си спомням.

# 148
  • Мнения: 6 611
Имам рецепта за печени дюли . Правила съм, сполучлива е (поне за мен и домашните).
Измивам 4 дюли, нарязвам на четири, премахвам семенниците. В тава слагам две чаши захар и четири чаши вода, нареждам дюлите с кората надолу. Печа 2-3 ч на 160 градуса, на всеки час обръщам дюлите.
П.П. Написах рецептата по спомен, ще погледна после дали правилно съм я написала.

# 149
  • Русе
  • Мнения: 5 181
Скрит текст:
Здравейте!
Има ли рецепта за печени дюли,да стават сочни,с хубава коричка?
Яла съм ги в Гърция,но със сигурност и в Турция ги правят.
Преди години бяха ми казали как се приготвят,получиха се,но не съм ги правила отдавна и не си спомням.

Не са по турски.............
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_8.html

Общи условия

Активация на акаунт