Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 97 420
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 28 131
мими, преди да настроиш за готвене ли я настройваш да не се включи keep warm/reheat и ако да, как? Моята се изключва с натискане на копчето, но чак след края на програмата и ако забравя да го натисна или ме няма, оризът е с кафява кора отдолу след 20-30мин.
При ИП се изключва като натиснеш два пъти копчето на програмата на която готвиш! Преди и аз много се ядосвах, за какво ми  е да го държи топло и да се преготвя!

Зависи от модела явно. При моя има бутон Keep Warm (червен, долу в дясно). При натискането му се спира функцията за затопляне.
Да, но при мен бутонът киип уорм е заедно с бутона Кенсъл, и ако го натисна спира и програмата, затова във фейсбук групата за ИП като казаха как се изключва тази функция и пробвах....и стана, но наистина зависи какъв моделе е!

# 646
  • Ст.Загора
  • Мнения: 672
Не съм Мимето,но предполагам,че става дума за Амбиано http://magicelectronic.bg/index.php?route=product/product&ma … mp;product_id=121 ,защото и аз имам същия.Ще се радвам ако сподели рецепти и дали металната купата на Инстан Пот би станала за него.
                          Да за Амбито става дума , много съм доволна от него. Купата на    Инстан Пот  не става за Амбиано и Фърст. Във фейсбук една дама си беше направила труда да събере рецепти за херметици . Потърси там из групите за мултикукъри . Ако нещо конкретно те интересува питай .                                                                                                                                                                                                         

# 647
  • Мнения: 28 131
Адаш, е що купи нов?

# 648
  • Сливен
  • Мнения: 4 024
Може ли линк към рецептите.Основно го ползвам да готвя на пара,пробвах веднъж ориз,но не се получи добре ,въпреки че спазих упътването съотношение 1:1,стана лепкав.Ако правя пилешка супа,кое да избера пиле или супа.Боб правих веднъж,добре се получи,леща-наложи се да я доваря на котлона,но проблема беше в самата леща,трудно увира.Друго не съм пробвала.Искам да направя каша от овесени ядки,но не съм сигурна за съотношението вода ядки.

# 649
  • Paris, France
  • Мнения: 13 877
Пилешката супа се прави на програма супа, естествено. Програмата пиле е за манджа с големи парчета пиле. Лещата я готвя на програма бобови, налягане 2, 3 максимум от общо 5 степени, 10мин налягане 2 или 3мин налягане 3 и налягането да падне само, което, в зависимост от количеството отнема между 10-20мин. Като падне налягането, изчаквам още 10мин без да отварям капака, за да се сгъсти и тогава отварям и сервирам.

Супа - на тази програма супата завира бавно. Друга бавно завираща програма е бобови. В супа вода не се добавя. Като правя супа, сипвам нужното количество вода без да се отвличането, защото зеленчуците също пускат вода. Включвам да завира. Почвам да режа и слагам продуктите от най-бавно увиращия до най-бързо увиращия, което в пилешка супа би било кафяв ориз, воденички, нарязани на ситно, сърца, бял ориз, морков, картоф, зеле, чушка, магданоз. Като нарежа продукта, отварям и слагам и пак затварям. След последния затварям, 3 Мин налягане 4-5 и изключвам. След половин час е готова.

Ориз - някои сортове са си лепкави. Изморих се да повтарям - като искате на зрънца, купете си басмати!

Овесени ядки - зависи колко са големи компактните зърна. Също колко гъста я искаш. Ако е от дребната, Инстана, дето за 3-4 Мин става на котлона, не бих цапала кукъра. Едрата, тип Steel cut, я слагам на програма Каша, налягане 2-3, 4-5 минути, естествено сваляне на налягането.

мими7299, нямам букет на телефона, но имаш огромен, виртуален, от мене. Да, точно защото Keep warm e Cancel и отменя програмата, не става на нашите модели. Но, платките на моя и твоя са еднакви и съм 99% сигурна, че ще се получи. Утре ще пробвам и ще се отчета. Ако се получи, признавам кукъра за кукър на века, защото това е единственото, което ми липсваше.

# 650
  • Мнения: 28 131

мими7299, нямам букет на телефона, но имаш огромен, виртуален, от мене. Да, точно защото Keep warm e Cancel и отменя програмата, не става на нашите модели. Но, платките на моя и твоя са еднакви и съм 99% сигурна, че ще се получи. Утре ще пробвам и ще се отчета. Ако се получи, признавам кукъра за кукър на века, защото това е единственото, което ми липсваше.
Flutter Flutter Flutter Flutter
Аз пък си мечтая да имам твоя кукър, Кукео ли беше.....ама що ли не се огледах миналата пролет в Париж и без това бях помъкнала да купувам един дезинфекционен препарат с някакъв доктор отгоре??? ММ каза абе жена луда ли си, как ще го пренасяме по самолета, но за кукър щеше да се навие! hahaha hahaha hahaha

# 651
  • Paris, France
  • Мнения: 13 877
Robusta la Mamma е моят, но отдавна го няма, поне от 3 години. Тенджерата ми е 1:1 с Cookeo Moulinex. Cookeo няма програма печене. Предпочитам моя си, но и Кукео не е лош. Твоят ми се вижда най-добър от трите (Instant pot). Нашите нямат опция иноксова тенджера, така че, трай си и си готви. А командните ни платки с твоя са еднакви. На моя уж нямаше отложен старт, но разбрах, че се програмира като твоя.

Ето го моя:

https://www.fnac.com/mp21268417/ROBUSTA-LA-MAMMA/w-4

Разликата с показания е, че на моя модел мощността е 1300W, а на този 1100, но разлика не се вижда или чувствува в нищо, нито време, нито температура. Моят беше от Cdiscount. В Русия го има същия като binatone muc някакви цифри след Мук. Ще го потърся да го видиш.

# 652
  • Мнения: 28 131
А може ли да се поръча от някъде? newsm78

# 653
  • Paris, France
  • Мнения: 13 877
А може ли да се поръча от някъде? newsm78

https://www.dns-shop.ru/product/896eeadcdc4e8499/multivarka-bina … elyj-serebristyj/

Руската е точно като моята. За какво ти е?

Много, много ти благодаря. Системата работи и след края омразното Дръж топло не се включи. Не мога да повярвам. 2 пъти пусках на различни програми и стана номера и на двете. Златна си.Hands Plus1Heart

# 654
  • Мнения: 28 131
Невена, и аз благодаря!  bouquet
Следващия път ще поръчам като твоя кукър! Радвам се че ти помогнах и се отървахме от киип уорм! Flutter
Сигурна бях, че има опция да се изключи, ама да го бяха написали някъде......то няма логика като го пусна сутринта и да ми се топли до вечерта! Whistling

# 655
  • Сливен
  • Мнения: 4 024
Nevena благодаря за информацията,но моя кукър като по-обикновен няма степени за налягане.

# 656
  • Paris, France
  • Мнения: 13 877
Невена, и аз благодаря!  bouquet
Следващия път ще поръчам като твоя кукър! Радвам се че ти помогнах и се отървахме от киип уорм! Flutter
Сигурна бях, че има опция да се изключи, ама да го бяха написали някъде......то няма логика като го пусна сутринта и да ми се топли до вечерта! Whistling

А защо искаш като моя? Той е доста стар модел, без обособен избор на температури, доста тежък също. Следващият път може и в Русия да го спрат от продажба. Новите Оли и Инстант имат повече опции а и заемат по-малко място на плота. Трябва да погледна Мулинекс дали са пуснали опция печене. Но и Мулинекс нямат избор на температури.

Аз от книжката на Инстана научих как да увеличавам температурата на програмите без налягане на моя. Натискам копчето Старт по време на програмата и готово. Натискам няколко пъти и мога да пържа с кора. Пробвах и метода на инстанта за отложен старт и стана номера. Ама явно съм недоскив и не съм видяла номера с махането на дръж топло.

Оттам стигнах до извода, че платките са еднакви, просто някои функции не пишат, че ги има, за да ги предложат като екстра в следващ модел, на по-висока цена.

Огромен минус е липсата на иноксова тенджера при моя и липса на резервни тенджери. В Русия май продават тенджери, но те са на цената, на която взех моя, че и отгоре. Тенджерата съм я признала. За почти 7 години вътрешността е като нова, без петна и мазно. Има едно мазно петно, но то е, защото ММ хлопнала немития капак, когато съм вече била извадила тенджерата и е покапало по плочата.

оеси, ясно. Тогава увеличаваш температурата или времето. Язък, че трих пръстите, хаха. Лещата може да я накиснеш в студена вода за няколко часа. Тогава увира значително по-бързо. Няма нужда да сменяш водата. Аз слагам чаша леща на 2.5 чаши вода. След 3-4 часа включвам, хвърлям лук, чесън и магданоз в резачката, слагам едра морска сол и включвам. Добавям черен пипер, куркума, смелените лук и чесън и магданоз и за 30мин на котлона е готова.

# 657
  • Мнения: 28 131
Невена, явно ти знаеш доста повече за моя ИП, ще обменяме опит значи! bouquet Hug

# 658
  • Ст.Загора
  • Мнения: 672
Мимка , сакън да не остана без херметик:smiley:  , а и цената за новия ми се видя прилична . Амбито  за сега се държи прилично , докато с Фърст налягането започна да ми прави проблеми .

# 659
  • Paris, France
  • Мнения: 13 877
Nevena благодаря за информацията,но моя кукър като по-обикновен няма степени за налягане.

Тогава различните програми вдигат различно налягане. Като искаш по-високо налягане избираш програма като боб, месо, например, а не ориз, макарони или каша. Не може да няма програма с по-високо налягане. Да не ти се свари леща в лукът с налягане е невъзможно. Колко време зададе и на каква програма?

миме7299, Инстант пот набра доста популярност тук като бърз, лесен и наистина качествен мултикукър. Доста хора го имат вече около мене. Ако нямах кукър може би точно него щях да купя, защото моя вече не го ползувам за кекс.

Общи условия

Активация на акаунт