Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 97 572
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 28 435
Моля, хубав ден и спорна седмица! И да се похвалиш с новата машинка! bouquet

# 121
  • Мнения: 7 081
Прочетох почти всичко, искам да си купя мултикукър GORENJE MCB6A, но навсякъде онлайн е изчерпан. Някой да си го е купувал наскоро?
Благодаря предварително Simple Smile

# 122
  • Мнения: 131

 Иначе от Амазона могат да се поръчат страхотни кукъри на прилични цени, в момента готвя в тройно закалена стоманена купа, нито се драска, нито я паза... Simple Smile

Мими, откъде я купи? И за колко? Предполагам е 5 литрова / става за Филипс?

# 123
  • Мнения: 2 847
Не става за филипс тази купа на Мими,тази купа е на инстант пота?ако не се лъжа?Мими ще каже ?!

# 124
  • Мнения: 28 435

 Иначе от Амазона могат да се поръчат страхотни кукъри на прилични цени, в момента готвя в тройно закалена стоманена купа, нито се драска, нито я паза... Simple Smile

Мими, откъде я купи? И за колко? Предполагам е 5 литрова / става за Филипс?
Смених целия кукър, по нагоре писах, че Филипса замина при майка ми....имам инстант пот, под налягане със стоманена купа....взела съм и резервна керамична и силиконов капак! Керамичната на инстант пота няма нищо общо с фалшивото изпълнение на Филипс....
Ей това е моята машинка!
https://www.amazon.com/Instant-Pot-Multi-Use-Programmable-Pressure/dp/B00FLYWNYQ

# 125
  • Мнения: 2 847
Обаче има програми само под налягане ,което мен ме притеснява.Не смея без надзор да готвя под налягане.Знам че има отделна тема ,обаче ,Мими има ли някоя и друга програма без налягане инстант пота?

# 126
  • Мнения: 28 435
Обаче има програми само под налягане ,което мен ме притеснява.Не смея без надзор да готвя под налягане.Знам че има отделна тема ,обаче ,Мими има ли някоя и друга програма без налягане инстант пота?
Няма програми без налягане....отначало и мен ми липсваше Филипса, но сега толкова свкнах с налягането....оставям го да готви и не се страхувам, пише че е с най сигурните степени на защита! bowuu

# 127
  • Paris, France
  • Мнения: 14 017
Моят кукър има и програми без налягане. Ползувам го от 5 години и половина. Имам опит и с кукъри без налягане. Първоначално, като го купих, ползувах често всякакви програми. Вече ползувам само програмите с налягане. Толкова е бързо, че не мога да го оставя без надзор. Докато пусна програмата е готово. Писала съм и друг път - никакъв електрически уред не бива да се оставя без надзор без значение дали е под налягане. Налягането е най-малкия проблем. Херметиците се затварят така, че докато не спадне налягането не могат да се отворят по никакъв начин. Едно късо съединение от машина за хляб или кукър и пожарът е готов. Аз излизам докато налягането спада. Включвам и като покаже, че е на 5 изключвам и си излизам. Като се върна след час ме чака горещо ядене без да треперя, че е станала беля докато ме няма. Удобството да имаш на масата чили кон карне, боб, сърми, харира, телешки език, агнешки ребра на пара, телешко варено, леща, корени цвекло на пара и подобни до 30мин след поставянето им в тенджерата е незаменимо. Понеже имам само една купа и няма резервни в продажба, не я цапам с овесени ядки, тархана и варене на яйца, които си стават за нула време на газовия котлон.

Ако уредът има опция да държи топло, бавното готвене е напълно възможно в него. Единствено кексове не могат да се пекат. От кексовете в кукъра и фурната само се освинваме  hahaha

Пиша го сигурно за стотен път в тези теми - ако избирах сега и изборът беше между кукър със сто програми без налягане и кукър с налягане, но без програми за печене и други без налягане, без колебание ще купя кукъра с налягане. Аз нямам капак за печене и няма и да си купя. Харесва ми опцията печене на кексове, но мога да живея и без нея. Хубавата ми купа с керамично покритие, която 6та година няма и драскотина и налягането са ми незаменими.

Мими, моят кукър отдавна никъде не се продава. Доволна съм и дано още дълго да ми служи, но ако, не дай си Боже, нещо....... се поразвали ще разчитам на компетентното ти мнение за хубав кукър с налягане и желязна купа  bouquet. А тази твоята, закалената, влиза ли в миялна или само на ръка?
Каквото и да изберете, успех!

# 128
  • Мнения: 28 435

Мими, моят кукър отдавна никъде не се продава. Доволна съм и дано още дълго да ми служи, но ако, не дай си Боже, нещо....... се поразвали ще разчитам на компетентното ти мнение за хубав кукър с налягане и желязна купа  bouquet. А тази твоята, закалената, влиза ли в миялна или само на ръка?
Каквото и да изберете, успех!
Всъщност сега се сетих, че имам програма слоукук и йогурт, явно те са без налягане newsm78.....трябва да ги пробвам,.....но понеже имам и керамичен слоукукър на Крок Пот смятам, че там бавно готвените ястия стават по добре! chef
Невена, ти живееше в чужбина  и предполагам, че кукърът ти е качествен и не от сега продаващите се ментаци и дървеняци, дано ти служи още дълго....! Стоманената купа се мие в миялна, това е едно времешната алпака, лъскавите иноксови съдове! Няма белене, и разваляне при тях! bouquet

# 129
  • Paris, France
  • Мнения: 14 017
Mimi, ми те всичките кукъри са правени в чужбина - в Китай  Mr. Green. Моят го бях показвала продаван под няколко имена в Испания и Русия а също и без име в алибаба. Деликук, който беше най-популярния тук и без налягане, имаше отвратна купа а е на стабилна марка и 3пъти по-скъп, така че и до марка и цена не е. Аз тогава случих и добре, че момиче с ник wafi ме нави! Бях пробвала деликук и този от Алди и бях разочарована. А без сегашния не мога да живея. Новата Оля ГМ модел Г я има в пакет със специален керамичен (глинен и гледжосан а не с керамично, като тефлон, покритие) съд за готвене. Към нея може да се купи и иноксов, от алпака, като твоя. Извинявай за въпроса за миялната, ако знаех, че е инокс нямаше да питам  Mr. Green Mr. Green таквиз глупости. Аз много бих искала втори съд, защото понякога ми липсва. И моята се оказа, че има програма за втасване, която става и за кисело мляко, но обемът е неудобен. Но купата и си остава ненадмината. Ако някой път в магазин видиш Cookeo Moulinex, огледай купата! Какво е това покритие не знам, но е лъскаво и не залепя и така вече 6та година. А твоя от американския амазон ли го взе?

# 130
  • Мнения: 28 435
Mimi, ми те всичките кукъри са правени в чужбина - в Китай  Mr. Green. Моят го бях показвала продаван под няколко имена в Испания и Русия а също и без име в алибаба. Деликук, който беше най-популярния тук и без налягане, имаше отвратна купа а е на стабилна марка и 3пъти по-скъп, така че и до марка и цена не е. Аз тогава случих и добре, че момиче с ник wafi ме нави! Бях пробвала деликук и този от Алди и бях разочарована. А без сегашния не мога да живея. Новата Оля ГМ модел Г я има в пакет със специален керамичен (глинен и гледжосан а не с керамично, като тефлон, покритие) съд за готвене. Към нея може да се купи и иноксов, от алпака, като твоя. Извинявай за въпроса за миялната, ако знаех, че е инокс нямаше да питам  Mr. Green Mr. Green таквиз глупости. Аз много бих искала втори съд, защото понякога ми липсва. И моята се оказа, че има програма за втасване, която става и за кисело мляко, но обемът е неудобен. Но купата и си остава ненадмината. Ако някой път в магазин видиш Cookeo Moulinex, огледай купата! Какво е това покритие не знам, но е лъскаво и не залепя и така вече 6та година. А твоя от американския амазон ли го взе?
Мисля, че ММ го поръча от английския амазон.....доста отдавна съм спряла да купувам уреди от България....и Крок пота ми е от амазона, той беше от английския със сигурност, купих си преходник за десет лева и го ползвам четвърта, пета година!
Имам приятелка с Ола, с каменна купа, след година две купата започна да залепва Shocked, това доста ме учуди при положение, че олата е толкова хвалена и ме разубеди да купувам Ола! Този като функции е като всички херметици с тази разлика, че купата е вълшебна! Керамичната купа купих евентуално за пържене, но съм разочарована, по добре да бях взела втора иноксова!  bowuu
Ако ви кажа такъв фен съм на кукъри и уреди, че бях харесала един японски, оригинален, купите ги правели от някаква сплав, не помня каква, но се ползвала в ракетостроенето.....незалепваща, безвредна, вечна hahaha, моят мъж чете спецификациите.....и като стигна до цената  Shocked Shocked, близо 800 лв. излизаше, на външен вид приличаше на кораб на извънземни.....бях се закъхарила дали ще се оправя с функциите.....но нямаше доставка за България Joy Joy

# 131
  • Paris, France
  • Мнения: 14 017
Mimi, Олите ГМ имат и иноксови тенджери, но обикновено ги няма в пакета. Съседки имат такива от години, от преди аз да си купя моята и купите им не мърдат. Ето такава:

http://www.laboutiquedelhogar.es/olla-gm-g-6l-cubeta-acero.html

Не знам. Тук тези японските с купи от медицинска стомана ги има, но програмите не ми харесват и не вдигат температура и достатъчно налягане. А и цената си я бива. Някои са по над 1000€. Идеално няма. А керамичните и дайкин купи на олите са абсолютен боклук. Всъщност от всичко видяно досега само моята и на куукео мулинексовата ми харесват от купите с незалепващо покритие. Прогнозирам, че новите оли ще имат купи с дръжки и още повече опции. Засега съм доволна от моята. На обяд готвих сърми и за вечеря ще правя боб. И сърмите трябва да ги прехвърлям и да мия купата. Ако имах втора щях да слагам направо в хладилник. Мъжът ти голям късмет изкарал с доставката на ракетата  hahaha hahaha.

# 132
  • Мнения: 28 435
Мъжът ти голям късмет изкарал с доставката на ракетата  hahaha hahaha.
М да, късметлия излезе hahaha, сега не мога да се сетя , но може и 800 евро, не лева да беше цената, но са уникалнииии! Той щеше да купи, обикновено не ми отказва какъвто и уред да съм поискала.....! Но ако после не биваше аз щях да се изям от яд! hahaha hahaha

# 133
  • Мнения: 84
Nevena, благодаря Ви за разясненията, които ми дадохте преди време за разликата между кукър под налягане и обикновена тенджера под налягане. Взех си Фърст за около 70 лв(последна бройка в магазина-мостра) и иноксова купа от линка, който сте посочили. Много съм доволна. Наистина кукърът е за предпочитане пред обикновената тенджера под налягане.

# 134
  • Мнения: 132
Nevena, благодаря Ви за разясненията, които ми дадохте преди време за разликата между кукър под налягане и обикновена тенджера под налягане. Взех си Фърст за около 70 лв(последна бройка в магазина-мостра) и иноксова купа от линка, който сте посочили. Много съм доволна. Наистина кукърът е за предпочитане пред обикновената тенджера под налягане.
Може ли линка? Да ли става за Горение?

Общи условия

Активация на акаунт