Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 369
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 23 162
то и хладилника е включен докато ни няма.
за него не изпитвате ли същите притеснения  Rolling Eyes

# 631
  • Мнения: 39 208
Пробвайте няколко пъти да включвате уреда вечер, докато сте будни, а после и докато спите. Сутрин храната ще е готова, и пак ще имате готово ястие при прибирането ви от работа.

# 632
  • Мнения: 625
то и хладилника е включен докато ни няма.
за него не изпитвате ли същите притеснения  Rolling Eyes

Да, включен е хладилника. И микровълновата ми е включена и сушилнята понякога я оставям да си суши ако не е свършила програмата, доста неща са на контакт ама... с кукърчето що имам притеснения, не знам.

Пробвайте няколко пъти да включвате уреда вечер, докато сте будни, а после и докато спите. Сутрин храната ще е готова, и пак ще имате готово ястие при прибирането ви от работа.

Да, два три пъти ще направя точно така и може би след това няма да го мисля толкова. Мерси!

# 633
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Ако това ще Ви успокои, в групата във Фейсбук (американска е) четох коментар как една жена много се притеснявала от това да го оставя, докато не е в къщата, и се срещнала с пожарникари от местната пожарна. Те ѝ казали, че досега не са имали случай на предизвикан пожар от слоу кукър. Уредът в САЩ се използва от поне 40 години.
Не е опасно да се оставя, защото няма как да загори мазнината, не е толкова висока температурата и водата не се изпарява, както е на котлона или във фурната. Иначе аз съм ставала свидетел на пожар от оставена във фурната манджа, доката жената е до магазина, който е наблизо.
Както момичетата по - горе са отбелязали, опасността е същата, както от включен хладилник или друг уред (евентуално от късо съединение). Не оставяйте уреда на/до мокро, не го включвайте, ако е мокър кабелът, поставяйте го на равна повърхност, не върху котлон, далече от предмети, които са лесно запалими (пластмаса, хартия, мазнина), за да се избегне пожар от евентуално късо съединение. В повечо случаи (новите ел. инсталации) имат защита и трябва да се прекъсне ел. захранването.

И самият производител твърди, че е безопасно да се оставя без надзор.

# 634
  • Мнения: 496
Моят крок пот е купуван от английския амазон и когато дойде поисках да си сменя накрайника, за да не ползвам допълнителен от UK към EU   контакт. Обаче техника като отвори капачето на щепсела/дано съм уцелила вярната дума/ ми каза, че в самия щепсел има вградено нещо/май бушонче каза/, което предпазва от токов уред. Същия крок пот съм го оставяла 48 часа без надзорда работи нон стоп, когато правя бульон от телешки кокали и всичко е било ок. Black Hole добре е обяснила.

# 635
  • Мнения: 9 106
Привет 🌸, от скоро съм със слоукукър, 2 пъти съм го ползвала досега - варих агнешки дреболии за супа (всичко беше наред) и свински опашки...при тях се получи проблем. Много, много тежка миризма, така ѝ не разбрах от самите опашки ли е (стари?) или от твърде наситения бульон. Та, въпроса ми е, варили ли сте свински крачета, уши или опашки в него? Не бих искала да си опропастя ушетата зимата.
свински крачета и уши съм варила. Разкапват се, готови а обезкостяване и чорба. Наистина е силен и мазен бульона, ако има и уши вътре /само от крачета не е/, но пък не съм усетила мирис Simple Smile  а е и богат на колаген.

Другата седмица в Лидъл ще има слоукукър на промоция 60 лв

# 636
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Pati, не знаех, че има защита в щепсела. Това много добре. Simple Smile

# 637
  • Мнения: 28 359
Привет 🌸, от скоро съм със слоукукър, 2 пъти съм го ползвала досега - варих агнешки дреболии за супа (всичко беше наред) и свински опашки...при тях се получи проблем. Много, много тежка миризма, така ѝ не разбрах от самите опашки ли е (стари?) или от твърде наситения бульон. Та, въпроса ми е, варили ли сте свински крачета, уши или опашки в него? Не бих искала да си опропастя ушетата зимата.
свински крачета и уши съм варила. Разкапват се, готови а обезкостяване и чорба. Наистина е силен и мазен бульона, ако има и уши вътре /само от крачета не е/, но пък не съм усетила мирис Simple Smile  а е и богат на колаген.

Другата седмица в Лидъл ще има слоукукър на промоция 60 лв
ИИИИ увеличили са го, аз го купих преди 2 години за 50! Почти винаги го оставям без надзор, преди имах и на кРок пот и него също, готви основно докато ни няма!

# 638
  • Мнения: 2 774
Благодаря, Пепи.
Ще си ги варя там значи.

# 639
  • Мнения: 625
Много ви благодаря на всички за успокоителните думи Heart 
Така де, идва му сезона на кукърчето и искам да си го ползвам - докато спя или съм на работа Simple Smile

# 640
  • Мнения: 496
Да, защита има, но пак подчертавам-моя е от UK.
Не знам как стои въпроса с другите.Надявам се и там да е така.

# 641
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Възможно е тези в Бг да нямат. На самия уред пише UK, но предполагам, че кабелът е сменен в България, няма начин да не се продава подобен.
Моят е от България.

# 642
  • Мнения: 2 774
Pati, не знаех, че има защита в щепсела. Това много добре. Simple Smile
И в английските щепсели има бушонче за защита

# 643
  • Мнения: 561
Здравейте! От два дни съм горд собственик на слоукукъра от Лидл и на един дъх прочетох темата, следва предходната Simple Smile Вече направих свинско с прясно зеле, чудесно стана само дето малко се развари, тъй като го оставих 10 часа на low, следващия път ще пробвам да е за 7-8 часа.
Искам да пробва да направя картофи с моркови и подправки, но така и не намерих рецепта без месо, та се чудя колко време на различните степени трябва да се готвят? От прочетеното разбрах, че картофите трябва да са на дъното, върху тях всичко останало. Същото се чудех и за макарони и ориз.
Вече си представям една капамица в слоукукъра 🥰

# 644
  • софия
  • Мнения: 564
Здравейте! От два дни съм горд собственик на слоукукъра от Лидл и на един дъх прочетох темата, следва предходната Simple Smile Вече направих свинско с прясно зеле, чудесно стана само дето малко се развари, тъй като го оставих 10 часа на low, следващия път ще пробвам да е за 7-8 часа.
Искам да пробва да направя картофи с моркови и подправки, но така и не намерих рецепта без месо, та се чудя колко време на различните степени трябва да се готвят? От прочетеното разбрах, че картофите трябва да са на дъното, върху тях всичко останало. Същото се чудех и за макарони и ориз.
Вече си представям една капамица в слоукукъра 🥰
капамата става разкошна! за макарони и ориз не мога да споделя опит, но те се готвят бързо и за мен не си струва да се ползва слоукукър. от моя опит 7 ч. на low са напълно достатъчни за всяка гозба. за картофите пробвай да ги сложиш в плик за готвене - добре се задушават. без месо готвя боб, леща, кис.зеле с ориз. успешно и приятно готвене!

Общи условия

Активация на акаунт