Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 341
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Здравейте и в новата тема,
моля за идея за свинско в крок пота, с което да посрещна гости. Вече съм правила за тези гости пържолитепо рецепта на лулу и пържолите с лук и майонеза на съфорумка от тази тема. Чудесни са, но ми се иска нещо ново.
Споделете идеи.

lsweety, после ще разгелдам линковете и ще споделя кой е моя.


# 16
  • Пазарджик
  • Мнения: 187
Свинска плешка, цяла не нарязана овкусяваш със сол и черен пипер и я запечатваш леко на тигана, след това я намазваш с разбъркани- соев сос, горчица, мед (аз слагам на око, ако те е страх сложи от всичко по една лъжица). Слагаш на 2-ра степен за 6 часа. Там където си я запечатвала слагаш 1-2 глави лук и 1 скилитка чесън, за кратко, колкото да обереш мазнината, много малко вода, на дъното на тигана. Слагаш и лука при месото. Това е, след 6 часа решаваш дали ще сгъстиш соса с малко брашно или не. Гарнитура, ориз с гъби или картофено пюре. Ако те мързи като мен, замразени зеленчуци, стават за 5 мин.

# 17
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Моя крок е от лидл за 50лв, 3,5 литра без таймер. Много съм доволна от него НО 3,5 литра е обема на подгряващата част, а обема на глиненото гърне е около 2л. Тоест супер е да сготвиш нещо за двама души да речем. Не знам как е при другите уреди.

# 18
  • Мнения: 2
Здравейте,

бих искал да ви попитам следното. Отскоро съм се запалил по тези уреди за бавно готвене - харесал съм си 2-3 модела - от по 5-6л. и скоро мисля да си купя. Обаче имам следния въпрос. В кухнята имаме какво ли не като уреди - хлебопекарна, фритюрник, блендер, цитрус преса, електрически уок, фондюта, чопъри и роботи, уред за варене на ориз, на яйца, рендета и какви ли не други глезотийки - и всички те заемат адски много място. Вече наистина няма къде да прибираме с жена ми всички неща които купуваме. Идеята ми е - ако спазя рецептата и наредя всички продукти в един голям гювеч (защото имаме 3 Wink ) - и го сложа във фурната, дали пак може да се готви 6-7 часа (например) - на ниска температура ? Дали ще се получи същото като уреда за бавно готвене ? Фурната мога да я нагласям с точност през 5 градуса - четох че оптималната температура за уредите на бавно готвене е около 93-97 градуса. Примерно да наглася фурната на 95-100 градуса и да я оставя няколко часа. Мислите ли, че за начало може да замени този уред ?

Благодаря ви предварително за отговорите.

Поздрави Simple Smile

# 19
  • Пазарджик
  • Мнения: 187
Пробвай, вкусово сигурно ще стане, но аз не бих оставила фурната да готви без аз да съм си вкъщи. Това е основното предимство на уреда, да не го наблюдаваш и въобще теб да те няма. Също така мисля, че фурната ще изгори много повече ток.

# 20
  • Мнения: 2
Ясно е, че фурната ще изгори повече ток - на първо време това не ме притеснява. Идеята ми е да се получи същия ефект като с уредите за бавно готвене. Температурата която се поддържа е от порядъка на 95 градуса (малко преди точката на завиране). Също не ми е и проблем да оставим фурната за няколко часа докато не сме вкъщи - все пак температурата няма да е много висока Simple Smile

# 21
  • Мнения: 9 104
Момичета, реших се и аз на Крокпот, но сега като гледам всичките модели съвсем се омотах  Crazy
Студентка съм и реших, че 3,5л без таймер ще ми свърши идеална работа, но то има 1000 такива модела! Crazy Party



почти еднакви са, както и цените им. Всичките са без таймер. Нагласяш само степента. Малкия крок пот вади до 4 порции ядене Simple Smile  Можеш да погледнеш и за други марки, крок пота са май най-скъпите слоукукъри.

# 22
  • гр. София
  • Мнения: 4 758
Здравейте,

бих искал да ви попитам следното. Отскоро съм се запалил по тези уреди за бавно готвене - харесал съм си 2-3 модела - от по 5-6л. и скоро мисля да си купя. Обаче имам следния въпрос. В кухнята имаме какво ли не като уреди - хлебопекарна, фритюрник, блендер, цитрус преса, електрически уок, фондюта, чопъри и роботи, уред за варене на ориз, на яйца, рендета и какви ли не други глезотийки - и всички те заемат адски много място. Вече наистина няма къде да прибираме с жена ми всички неща които купуваме. Идеята ми е - ако спазя рецептата и наредя всички продукти в един голям гювеч (защото имаме 3 Wink ) - и го сложа във фурната, дали пак може да се готви 6-7 часа (например) - на ниска температура ? Дали ще се получи същото като уреда за бавно готвене ? Фурната мога да я нагласям с точност през 5 градуса - четох че оптималната температура за уредите на бавно готвене е около 93-97 градуса. Примерно да наглася фурната на 95-100 градуса и да я оставя няколко часа. Мислите ли, че за начало може да замени този уред ?

Благодаря ви предварително за отговорите.

Поздрави Simple Smile
Мисля, че да. Слоу кукъра има и функция да държи яденето още часове затоплено след като се сготви /не помня до колко часа беше/, с фурната няма как.  Peace

# 23
  • Мнения: 21
Здравейте дами (и господа, разбира се Simple Smile )
Да споделя и аз мнения след около 2 годишно ползване на Крок пота Simple Smile Вярно,че не го ползвам всеки ден, но поне на седмица все слагам нещичко- най-често леща, боб, различни месца.

Имаше дама, която пита за варене на яйцата- аз втора година варя яйцата в Крок пота с минимални "жертви".Миналата година имаше 2 пукнати яйца от около 25-30 (предполагам защото ги сложих на 2 реда), а тази година- само едно пукнато от 20. Не успях да ги боядисам четвъртък, защото бях на работа, а знам че трябва да се боядисат преди обяд, та оставих тази задача за събота. Петък вечерта (към 12) сложих яйцата в студена вода на 1 ред и включих крока на 1 степен за 5 часа.
Тази година стана идеално, защото сутринта като станах яйцата бяха идеално топли и готови за боядисване.
В нета има много линкове и клипчета за Crock pot hard boiled eggs. За мен това е най- удобния и спокоен начин, така че със сигурност ще продължавам  да ги варя в Крокчо всеки Великден, вместо да се моля над тенджерата дали от 20 яйца ще останат 10 здрави  Laughing

По въпроса дали дългото готвене във фурна е еднакво като в Крок пота, преди време си направих експеримент с боб. Сложих го на 80-90 градуса в гювеч за около 4 часа. Като вкус стана същия като в слоукукъра. Но и аз като другите дами не бях особено спокойна като беше във фурната, на няколко пъти трябваше да разбъркам бобеца,защото беше леко залепнал на дъното. В слоукукъра досега нищо не ми е загаряло/ залепвало  и мога да изляза дори без да го мисля. След зададеното време спира да готви, само подгрява. Ако фурната Ви има таймер и се изключва е супер, но моята няма и трябва задължително да съм си в нас,за да я изключа след Х време.

Сега ще слагам едни пълнени чушки.

Хубав и слънчев уикенд на всички Simple Smile  chef

# 24
  • Мнения: 788
Благодаря за новата тема, благодаря и за рецептите, които споделяте, че аз нямам много въображение.
Отскоро "открих" сладките картофи, и смея да отбележа, че стават превъзходно в слоукукър, много по-вкусни стават от "нормалните" картофи.  Ще взема да спретна една манджа тази неделя. През седмицата не готвя в него, че нямаме тераса и се умирисва къщата .
Радвам се, че по ваш съвет купих голям слоукукър (6.5л.). Стига ни идеално за семейството (4 човека) за 2 до 3 хранения.

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 10 345
Да ви споделя какъв вариант на майонезеното пиле правих в неделя.
Смесих една майонеза 200 гр с 200-250 гр кисело мляко, гъсто с висока масленост. Нарязах на ситно 3 стръка пресен чесън, половин връзка копър и ги обърках добре. Получи се нещо, като чеснов сос. Самото пиле овкусих със сол и мащерка. Залях го със соса и го оставих 5 часа на първа степен в кукъра. Накрая преместих гърнето във фурната за няколко минути, за да се получи коричка.
Стана невероятно вкусно, месото се разпадаше, а соса мммм. Heart Eyes

# 26
  • Мнения: 1 198
Да ви попитам, в малкия слоукукър на крок пот цяло пиле може ли да се сготви? Питам за модела, които е за 2-4порции. Мисля,че 3,5л. е.

# 27
  • Мнения: 9 104
ако не е голямо пилето. Момента е да успееш да го събереш вътре. Събереш ли го - ще се сготви.

# 28
  • Мнения: 1 198
Да, но пилето пълни целия крок. Трябва ли да го обръщам по време на готвене или....? Извинявам се за тъпия въпрос  Blush

# 29
  • гр. София
  • Мнения: 4 758
Да, но пилето пълни целия крок. Трябва ли да го обръщам по време на готвене или....? Извинявам се за тъпия въпрос  Blush
Не, не трябва да го обръщаш. То така или иначе няма да се запече. После може за 10-15 мин във фурната.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт