Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 390
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 28 381
Затова доматите се слагат в края на яденето.
За мен крок потът е незаменим помощник и за всякакви видове заготовки.
Да, явно, мен точно това и не ме устройва, оставям мултикукъра да готви и като се върна отварям и искам да сипвам! Не да доготвям!

И застройката ли слагаш в началото на готвенето?
Да, ако застройвам го правя с брашно! Това го правя на мултикукъра, на слоукукъра готвя само месо! Важно ми е като се прибера да вечеряме веднага, не да доготвям!

# 616
  • София
  • Мнения: 9 850
Добре, разбрахме, хайде спри да го повтаряш и то с удивителна накрая. По-малко нерви, повече спокойствие Simple Smile
Аз си варя основно боб Simple Smile
Трябва да пробвам да си направя и нещо друго вътре.

# 617
  • Мнения: 54
Отскоро открих готвенето в плик в слоукукъра. Чудесно се получава! Уреда чист, вечерята приготвена. Слагам продуктите в плика за готвене и го поставям в уреда. Най-често така приготвям воденички, месо с картофи, само месо - мариновам свински гърди или филе, пилешки бутчета....

# 618
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Добре, разбрахме, хайде спри да го повтаряш и то с удивителна накрая. По-малко нерви, повече спокойствие Simple Smile
Аз си варя основно боб Simple Smile
Трябва да пробвам да си направя и нещо друго вътре.
И лазаня съм правила. Добре става, само отгоре малко се изсушава. Може би вината е в мен, защото аз го ползвам през нощта и времето е било повече.
Ориз съм готвила (иска много малко време и не си заслужава чак толкова), прясно и кисело зеле, супи (не правя застройки, предпочитаме крем супи и млечната добавка я прибавям накрая, преди пасиране), макарони "на фурна", различни яхнии: със зелен фасул, грах, по славянски, кебапи, сарми. Голям помощник ми е и сега готвя за детето основно в него (вечер слагам основното, сутрин супата или обратно в завимост от ястието), че не ми хареса храната от ДК, пробвах различни, а и детето одобрява повече моята храна, почти не ми е отказал ядене.
Мултикукър не бих купила заради покритието на съда. Стига ми това на хлебопекарната.

# 619
  • Мнения: 28 381
Добре, разбрахме, хайде спри да го повтаряш и то с удивителна накрая. По-малко нерви, повече спокойствие Simple Smile
Аз си варя основно боб Simple Smile
Трябва да пробвам да си направя и нещо друго вътре.
Удивителните не са от нерви, просто така си ги пиша, виж във всички постове мои ги има Simple Smile Съжалявам, че така се е възприело.. Wink
Black hole, покритието на кукъра ми е стомана, не незалепващо...

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 11:50 от mimi.7299

# 620
  • София
  • Мнения: 320
Отскоро открих готвенето в плик в слоукукъра. Чудесно се получава! Уреда чист, вечерята приготвена. Слагам продуктите в плика за готвене и го поставям в уреда. Най-често така приготвям воденички, месо с картофи, само месо - мариновам свински гърди или филе, пилешки бутчета....

Да, по-лесно за теб, но помисли, с този плик не съсипваш ли най-голямото предимство на Слоукукъра - здрравословното готвене.. Толкова лесно се измива керамичното покритие на съда, единствено е по-тежък.

# 621
  • Мнения: 496
Аз слагам фолио върху храната в слоукукъра-като готвя месо и така не ми изсъхва. Изобщо не слагам вода, когато готвя месо, освен ако не целя ефект на манджа. После соса, който си е пуснал месото го завирам на котлон с малко вино/бяло или червено, според вида на месото/, добавям понякога горчица, балсамико, сгъстявам с нишесте/брашно и заливам месото с този сос като сервирам.

# 622
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424

Black hole, покритието на кукъра ми е стомана, не незалепващо...
Чудесен избор! Щом сте доволна от уреда и храната в него, явно той е за Вашите нужди. Simple Smile

# 623
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Здравейте, нахут за колко време сварявате в слоукукъра?

# 624
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Аз го кисна около 8 часа и после го варя през нощта докато спим, та около 10 часа някъде се събират.

# 625
  • Мнения: 2 774
Привет 🌸, от скоро съм със слоукукър, 2 пъти съм го ползвала досега - варих агнешки дреболии за супа (всичко беше наред) и свински опашки...при тях се получи проблем. Много, много тежка миризма, така ѝ не разбрах от самите опашки ли е (стари?) или от твърде наситения бульон. Та, въпроса ми е, варили ли сте свински крачета, уши или опашки в него? Не бих искала да си опропастя ушетата зимата.

# 626
  • Мнения: 625
Купих си  крок пот с идеята да готви през деня и като се приберем да не се занимавам и да си губя времето, щото аз малко така възприемам готвенето - загубено време. Та.... сега пък ме е страх да го оставям включен докато ни няма. Наистина ли е безопасно?

# 627
  • Мнения: 730
И аз се притеснявам, затова го включвам само на остъклената тераса, все пак да не ми е в къщата. Освен това, така си спестявам миризмата на манжда.

# 628
  • Мнения: 625
И аз се притеснявам, затова го включвам само на остъклената тераса, все пак да не ми е в къщата. Освен това, така си спестявам миризмата на манжда.

Нямам закрита тераса, но и там няма да ми е спокойно. Представям си просто как се запалва самия контакт/ Joy не съм добре - знам/ и нас ни няма вкъщи.

# 629
  • Мнения: 730
Има такъв риск. Съжалявам, че не мога да Ви успокоя.

Общи условия

Активация на акаунт