Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

  • 143 238
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 1 359
Благодаря ви, момичета. На всяка една от вас. Всички споделят своя опит и така се обогатяваме още повече. Като с пъзел, всеки дава своята частичка за да сглоби възможно най- добрата картина. Както сега, така и преди да се сдобия с този тиган съм получавала както положителни, така и отрицателни отзиви за съд или марка. И двете са ми чудесен ориентир да преценя, кое мога да преглътна и кое не. Вярвам, че и за напред ще продължаваме да дискутираме, за да си помагаме, дори понякога да спорим Wink

Значи разбрах, че грешката със залепването е била моя. Може би съм била нетърпелива и съм прибързала да ги разбутам. Това ме радва. Следващото меню ще са крилца. След няколко дена ще повторя и ще пиша пак. Мидля този път да ги направя във фурната.
Четох в книжлето, че не било добре да се загрява на висока температура с цел да се ускори загряването и после да се намали. Може би с моя смотан котлон, трета степен е била недостатъчна. Наистина, щом увеличих на четвърта нещата се понаместиха. Мисля да не мия тигана повече. Следващия път ще го накисна хубаво и дано падне всичко.
Благодаря ви отново!🤗

# 721
  • Мнения: X
Kristaline,

много хубав пост, много положителен.
Аз съм заложила едни ивици суров бекон и картофени половинки на грил-тигана и чакам търпеливо, защото ги сложих на бавен огън и притиснати с тенджера, пълна с вода.
Идеята я взех от грузинското пиле табака ( в ю-тюб има много филмчета). Ще докладвам, а след малко ще отворя отчетната тема на веселите чугунки.

# 722
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Да, в началото залепва и не трябва да се пипа месото. Аз установих, че зеленчуците стават по-добре на силен огън без мазнина. Така не им изтича сокът и не стават като сварени. Като се изпекат ги наръсвам със зехтин, балсамов оцет, соев сос, чесън, мащерка и т.н.

# 723
  • Мнения: X
Сърдечна покана на всички, които желаят да четат и споделят за гозбите в чугун!
Надявам се оформлението да ви хареса, а също така в темата да има положителна и приятна атмосфера.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1067406.msg37473984#msg37473984

# 724
  • Враца
  • Мнения: 5 199
Здравейте,
от месец съм собственик на грил тиган Лава.
Изгледах клипчета, намазах го внимателно с олио и във фурната. До тук всичко добре, изпече се. Бях мариновала свински пържолки с малко подправки и малко олио.  Загрях тигана на котлона, изчаках и ги сложих. При печенето имаше много дим, ама много дим. изпекоха се добре. Измих внимателно, преди следващото ползване пак във фурната, този път с наденички и пак имаше много дим.

Въпросите ми са 2 -в секи път ли във фурната с олио и нормално ли е да има толквоа много дим?

Благодаря

# 725
  • Варна
  • Мнения: 610
И аз с въпрос  Blush
От около два месеца имам чугунен тиган Льо Крюзе с черен емайл. Днес правих бъркани яйца. Исках да ги направя със съвсем малко масло. Сложих го да се загрява на котлона на 4-та степен и като се позатопли го намазах с малка бучка чисто масло. През цялото време се страхувах да не повредя емайла така .В смисъл,че в инструкцията четох да не се загрява на сухо ,а и после дали не му е малко мазнината.
Вие как процедирате, когато искате да ползвате съвсем малко мазнина в емайлиран чугун?

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 21:40 от балеринка

# 726
  • Мнения: X
балеринка, аз точно така правя яйцата в Лодж, който е неемайлиран.
Надали ще повредиш емайла, от печена за 5 минути на 4 степен (ако е 4 от 10).

# 727
  • Варна
  • Мнения: 610
 Да 4 от 10 е. Благодаря ти, Miralla Nova, ще съм спокойна вече  Hug

# 728
  • Мнения: 2 050
Аз докато се натуткам и вече може и да няма намаление, но се чудя поръчвал ли е някой от немския амазон с превозвач до бг? Колко кг е тая тенджерка 24см на Крюзе се чудя, ако се ориентирам правилно трябва да е около 4кг, като се сложат опаковки и т.н. да стане 5. Ако директно до Бг е около 25 евро доставката, пък иначе излиза да кажем 20лв с превозвач, не знам дали рискът да дойде с някаква “повреда” си струва разликата..

А как се сравняват като качество Le Creuset и Staub, имат и те добро намаление:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B002SN9T0E/ref=psdcmw_3311321_t2_B … 4M?th=1&psc=1

Макар че аз като една класическа кокошка накрая пак ще си избера по цвета Blush

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 04:47 от Фиффи

# 729
  • Мнения: 3 659
Ако се достави с превозвач, те не носят отговорност. Преди време много разпитвах дали има опасност от транспортни повреди, казаха ми, че ако ме е страх да не ходя в гората. Освен това не проверяват стоката при получаване в техния склад в чужбина. Аз за себе си предпочитам директно до БГ. От магазина, от който поръчвам, при поръчка над 150 евро е безплатна доставката.

# 730
  • София
  • Мнения: 5 361
Фифи, като скролнеш страницата надолу, имаш описание на тенджерката. Кг са й 4.6, което пресметнато с превозвач е около 3.50 на кг. Ако си го вземеш от офиса на превозвача, ще платиш само това, но ако го поръчаш и до някой офис на Еконт, ще добавиш още поне 6 лв отгоре. Тегли чертата и преценявай.

# 731
  • София
  • Мнения: 1 942
...се чудя поръчвал ли е някой от немския амазон с превозвач до бг?
Фиффи, преди да поръчам с доставка, попитах хора, живеещи в Германия и редовно ползващи услугите на превозвачи, оказа се, че доставката като цена ще излезе приблизително от този порядък. Затова реших, че не си струва разправията, а и можеше по-бавно да станат нещата. Амазон ще ми я доставят утре с ясна и точна система за проследяване. "Arriving tomorrow by 8PM".

P.s. Сега пък гледам с Игривата слива сме писало едновременно, според нейното инфо излиза наполовина цената, така че … не знам Thinking

# 732

Общи условия

Активация на акаунт