Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

  • 143 219
  • 732
  •   2
Отговори
# 405
  • Мнения: 4 681
Имам същият тиган. Доволна съм.

# 406
  • Мнения: 1 410
Благодаря ви момичета

# 407
  • Варна
  • Мнения: 373
Търся тиган за палачинки/катми. Някакви препоръки за материали, от който трябва да е направен тигана?
За сега се спрях на тези два тигана:
https://www.1vivre.bg/p-314285/%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD_%D … 708&ch_type=8
https://www.vivre.bg/p-795039/%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD_%D0 … 708&ch_type=8

Здравей.
Ако искаш качествен тиган за палачинки, препоръчвам с две ръце френските Mauviel. Призната в цял свят марка, ръчно изработвани тигани. Аз лично смятам, че един нормален тиган с 24 см диаметър е по-добра инвестиция, защото освен за палачинки става и за всичко друго. Simple Smile И в гугъл ще намериш линка, но за да ти е по-лесно ето:  https://shop.lavabg.eu/m-steel-mauviel-1830/381-o-24cm-tigan-za- … 574903653245.html

# 408
  • Мнения: 4 681
Търся тиган за палачинки/катми. Някакви препоръки за материали, от който трябва да е направен тигана?
За сега се спрях на тези два тигана:
https://www.1vivre.bg/p-314285/%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD_%D … 708&ch_type=8
https://www.vivre.bg/p-795039/%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD_%D0 … 708&ch_type=8

Здравей.
Ако искаш качествен тиган за палачинки, препоръчвам с две ръце френските Mauviel. Призната в цял свят марка, ръчно изработвани тигани. Аз лично смятам, че един нормален тиган с 24 см диаметър е по-добра инвестиция, защото освен за палачинки става и за всичко друго. Simple Smile И в гугъл ще намериш линка, но за да ти е по-лесно ето:  https://shop.lavabg.eu/m-steel-mauviel-1830/381-o-24cm-tigan-za- … 574903653245.html
Благодаря. Добре изглежда и на приемлива цена. Предполагам дръжката и тя се нагрява и ще ми е необходима ръкохватка.

# 409
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 45
Здравейте, интересна тема!
Да попитам - в новата брошура на Кауфланд има тенджери от благородна стомана. Някой да има мнение и отзиви за тях и най-вече - колко са качествени? Може ли да престоява храна в тях?

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 14:04 от I T_376031

# 410
  • Мнения: 351
Лава  имат промоция -15% на някои неща.

аз още се триумя  Grinning и съответно няма тиган. Говорих с представител и ми каза ,че двуслойния емайл може да ми надере керамичния и индукционния котлон . Затова препоръча
 трислойно емайлирани съдове. Вие имате ли такива и как опазвате котлоните.

# 411
  • Мнения: X
Здравейте, най-накрая и аз си купих чугунен тиган Blush
Кажете моля ви, трябва ли да го намасля няколко пъти преди да го ползвам за първи път, тиганът е емайлиран и не знам при тва положение трябва ли.
Само ръбът му не е с емайл
мерси

# 412
  • Мнения: 1 359
Привет и от мен. Simple Smile Ще се опитам да бъда кратка.Grin Предстои ми за пръв път да оборудвам моя собствена кухня.  Много се вълнувам, обаче имам нужда от съвет от опит, защото четох, четох..... и се обърках. Не мога сама да взема правилния избор, към кой материал/марка да се насоча. Основно изискване ми е съдовете ми да са безвредни и незалепващи, не ми пречи да са тежки, но не ме устройва да прехвърлям ястията всеки път в други съдове след като ги сготвя /нямам почти нищо, предпочитам да дам повече пари за съд, в който мога да съхранявам храната ден- два, отколкото да дам отделно пари и за всякакви купи с капаци/. Внимателна съм и се старая / макар да нямам почти никакъв опит с готвенето/, но предпочитам и да са устойчиви на надраскване. Няма да ги мия в съдомиялна и ще готвя на съвсем обикновен котлон. И не на последно място- готова съм да отделя средства за нещо качествено, ако трябва ще ги купувам на части. Не ми трябва много- малка и голяма тенджера, евентуално и касерола. Търся перфектната комбинация, някой има ли я?


# 413
  • Мнения: 1 336
Kristaline, не сам експерт, но от това, което сам чела и понеже имам същите изисквания, като Вашите, за мен най-добрият избор за тенджери са : емайл- https://www.riess.nl/en/site/home/-имат различи размери и са с доказано качество
Икейските сащо ми се сториха ok и доста евтини, но са само 2 размера
Другото, което ми допада е стъкло- Pyroflam https://www.amazon.co.uk/Pots-Pans-Pyroflam-Cookware/s?ie=UTF8&a … %2Cp_4%3APyroflam и хубава керамика доказано безвредна-
https://www.amazon.de/s/?ie=UTF8&url=search-alias%3Daps& … pd_sl_queo6rwes_e

За тиган- емайлиран чугун на добра фирма, както и тенджера, но поради факта че е тежка, аз се притеснявам да не спукам иякой рафт в хладилника. Мия ги в съдомиална и полвзам  керамичен котлон и не съм имала проблеми

# 414
  • София
  • Мнения: 9 910
Здравейте на всички! Много ми харесва темата и силно ме вълнува. правим ремонт на кухнята и искам да си взема хубав и здравословен тиган. Интересува ме дали чугунения тиган с емайл отгоре е добра опция( ще готвия и на детето си в него затова много държа на безопасността) Става въпрос за този тиган
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Frying-pans-and-woks/Frying- … r-46692/90264845/

имате ли представа дали залепва?

И имате представа дали трябва нещо по специално като подръжка, по специални прибори? Може ли и с метални да се готви или трябва да са силиконови?
Не разбирам смисълът от (тежък) чугунен тиган - с покритие (от незнаен материал)  Thinking

# 415
  • Мнения: 29
Здравейте,
Някой дали има такава тенджера? http://brabantia.bg/tendzhera-brabantia-24-sm-s-kapak/
 Хареса ми, но незнам покритието доколко е безвредно.
Предварително благодаря!

# 416
  • Мнения: 1 359
Благодаря на blue75, че се включи с препоръка. Въпреки това, ще бъда благодарна, ако още някой изкаже мнение.

# 417
  • Мнения: X
Ако имах достатъчно пари и не ми се свидеха, бих си купила чугунен тиган (неемайлиран) и чугунена тенджера (емайлирана, заради киселинността на манджите) с капак на Creuset. Тенджерата може и на Staub. След готвене щях да прехвърлям храната в стъклени съдове, за да я съхранявам в хладилника.
Йенска тава с капак за печене във фурната - това поне го имам, защото е по-евтино. Трябва да е турско или френско производство.

Това е което е най-безвредно и вкусно, според мен.

Разбира се чугунът изисква внимание за поддръжката си. Особено неемайлираният. Но той е най-безвреден според мен. Никого не искам да убеждавам.

# 418
  • Мнения: 1 359
Благодаря azalia Flowers Hibiscus Идеята за емайлирана тенджера е добра, за да мога да готвя и киселинни храни в нея. Като казваш, че би прехвърляла храната, и тази сготвена в емайлирана тенджера ли визираш? Четох съветите на 1 страница, но не разбрах, пречи ли да се съхранява храна в такава тенджера? Пише, че не е добре в стоманена, а в емайлиран чугун? Също, би трябвало да се редактирам, като казах че съм готова да отделя достатъчно средства за нещо качествено- толкова достатъчно за Creuset нямам Laughing Психиологическия ми лимит не надвишава стотина лева за тенджера... ще трябва да се примиря с по- нисък клас.
Иначе за йенската тава съм напълно съгласна, и аз това планувах. Тигана също не го мисля- почти не използваме. Имам един на Тефал- знам, че не е добре, но веднъж в месеца ще го преживея, докато набавя първо най- необходимото ще съм с него.

# 419
  • Мнения: X
Честно казано и аз не знам дали емайлирания чугун вреди на храната, но за всеки случай прехвърлям храната от тигана 😄😀 Наскоро разбрах как стоманената тенджера става незалепваща - т.нар. воден тест

Как правильно жарить на стальной сковороде.: http://youtu.be/544maUkN09o

тъй че и стоманата е ок за тенджерка, аз само такива имам де 😛 на Fisler и на WFM и ги харесвам, доста ги ползвам, без да съм голям готвач и специалист 😀

Ама каквото и да си купиш, все някой ден ще му дойде времето за смяна Просто се амортизира...

Общи условия

Активация на акаунт