Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 129-та тема

  • 311 213
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 1 782
Свински пържоли с кафява печурка на фурна:

# 646
# 647
  • Мнения: 1 782
"Надупени" картофи, салата и козе сирене:

# 648
# 649
  • Мнения: 1 782
Мусака от тиквички със сос бешамел:

# 650
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 526
Манджа с пилешко

# 651
  • Мнения: 1 418
Супа от диворастящи треви, която е характерна за пролетта, но аз в началото на месеца се натъкнах на поляна с изглеждащи точно като пролетни-сочни и свежи, листа от най-различни ядливи треви. Хората са косили, а и непрекъснато вали дъжд.


# 652
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 526
Кьопоолу



Мариновани яйца



Сладки с шоколад

# 653
  • гр. Варна
  • Мнения: 469
Кьопоолу



Мариновани яйца



Сладки с шоколад


Може ли рецептата за сладките ☺

# 654
  • София
  • Мнения: 2 883
С любезното съдействие на rossonera 😘

# 655
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 526
Браво, браво. Дано вече и редовно да се включваш в темата със снимки.


От мен - Конфитюр от червен пипер/ Bell pepper jam

Промених малко вкуса, добавих и сол (стана сладко-солено) и така повече се одобри. Правила съм и преди години, но беше нарязан, а така през блендер повече ми хареса. От 8 пипера ми излязоха три бурканчета от по 200 гр.
Вкъщи (преди да го опитат) помислиха, че е сладко от червени боровинки. Ще върши същата работа, като сос към печено месо.
Пo-нататък ще направя и още някой друг буркан, но и от жълти пиперки, че имам много тази година.

# 656
  • София
  • Мнения: 1 365
Veracruz
Цитат
Може ли рецептата ? Изглежда страхотно!

Разбирасе. Заповяайте.

Скрит текст:
Лесен за разчупване хляб
За 1 средно голям хляб.
За тестото:
•   500гр.брашно
•   1ч.л. захар
•   1ч.л. сол
•   1ч.л.- 5гр. суха(инстантна)мая за хляб
•   (аз добавям и 1бр.яйце)
•   300мл.топла вода
За билковата смес:
•   2с.л. зехтин
•   2 скилидки пресован чесън
•   1с.л. пресни нарязани билки – ползвам предимно мащерка,  розмарин и босилек )
Тестото омесвам в хлебопекарната на програма за тесто за хляб, тя си включва и процеса втасване,премесвам го леко да не е жилаво , след което го  разточвам на правоъгълник  с размери прибл.42-24см. Дебелината му трябва да е 6-7мм, нарязва се на 5 ленти по широчина, върху тестото се разпределя билковата смес. Лентите се поставят една върху друга и се нарязват на равни правоъгълни  части и се подреждат прави с разреза нагоре във форма за кекс с размери 25-11-7см. Оставят се да втасат 30-40мин. и се пече 10мин.на 200гр. На средно ниво, след което се намазва отгоре с разбит жълтък и малко зехтин и се пече още 20мин. на 1180-190гр.като се наблюдава  като се запече достатъчно отгоре се покрива с ал.фолио да не изгори до изпичането му.


Сърдечно благодаря за споделената рецепта. Опитвала съм хляба и е чуден!!!! Heart Eyes

# 657
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 526
Домашни хлебчета (на принципа на hot dog buns), които направих на сандвичи.



# 658
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 526
Риба



Хлебчета с овче сирене



# 659
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 997
Конфитюр от червени чушки върху сиренце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт