15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 184 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 2 640
Направих спагетите с хлебни трохи. Одобриха се.

# 661
  • София
  • Мнения: 8 072
Ние понякога като нямаме вечеря, и бързаме, правя спанак с яйца и сирене. От Лидл купувам замразен спанак, в едни малки пакетчета, като пюре е. Слагам го в уока, като се размрази добавям сирене и яйца. Става много приятно, имайки предвид, че не съм фен на спанака. И става точно за около 15 минути.

# 662
  • София
  • Мнения: 4 397
Я да питам тези дето правят пилешките филенца с корнфлекс във фурната, като ги слагате на хартията предполагам е в/у решетката от долу не ви остават мокри .

И аз преди поравех , ама последните 5/6 пъти отдолу ми остават влажни и скоро не съм правила , а много обичаме. Защо ми става така не знам, преди не са ми оставали влажни, а ги правя по един и същи начин  Crossing Arms

# 663
  • София
  • Мнения: 12 006
Я да питам тези дето правят пилешките филенца с корнфлекс във фурната, като ги слагате на хартията предполагам е в/у решетката от долу не ви остават мокри .

И аз преди поравех , ама последните 5/6 пъти отдолу ми остават влажни и скоро не съм правила , а много обичаме. Защо ми става така не знам, преди не са ми оставали влажни, а ги правя по един и същи начин  Crossing Arms
Аз не ползвам решетката, а тавата, която си е на самата фурна. В тази тава слагам хартията и отгоре нареждам филетата. Не са ми оставали влажни, нали все пак се опечени. Пека на горен+долен реотан на 180градуса. Възможно е хартията ти да е некачествена.

# 664
  • Мнения: 4 859
И аз слагам хартията направо върху голямата тава от фурната.Даже редя парченцата близко едно до друго,хубаво оваляни и корнфлейкса притиснат по тях да полепва. Отгоре с пулверизатор пръскам по малко олио,и в загрята фурна,при мен на 200°.Ако отдолу ти остават влажни,може би е по-добре да ги печеш по-ниско,или да местиш тавата или да ги обръщаш.На мен не ми се е налагало,но фурната ми е стара и силна.

# 665
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Наскоро открих нови приложения на арменския лаваш - правя го на много бързи пицички,които отнемат наистина 15 мин. Включвам фурната да загрява и вземам тавичка, застилам с хартия за печене и отгоре слагам лаваша, мажа със соси слагам каквото обичам върху пица. Тъй като лаваша е вече изпечен щом наредя всичко отгоре го бутам във фурната за не повече от 5 мин. Стават много леки тънки и вкусни пици. Единствено борда ми прегаря, не съм намерила начин все още да го предотвратя, затова го оставям миниатюрен.

# 666
  • Мнения: X
Защо не пробваш да сложиш кашкавал по борда? Ще го предпази от изгаряне и ще образува чудна коричка като се разтопи.

# 667
  • София
  • Мнения: 19 143
Аз ползвам за целта арабските питки, идеята е от тази или предишната тема. Чудесни са за закуска.

# 668
  • близо под тепетата
  • Мнения: 668
Наскоро открих нови приложения на арменския лаваш - правя го на много бързи пицички,които отнемат наистина 15 мин. Включвам фурната да загрява и вземам тавичка, застилам с хартия за печене и отгоре слагам лаваша, мажа със соси слагам каквото обичам върху пица. Тъй като лаваша е вече изпечен щом наредя всичко отгоре го бутам във фурната за не повече от 5 мин. Стават много леки тънки и вкусни пици. Единствено борда ми прегаря, не съм намерила начин все още да го предотвратя, затова го оставям миниатюрен.

Пробвай да наморкиш с вда крайщата.
Аз като затоплям останала пица от предния ден я намокрям леко цялата(+ тавата преди да сложа пицата) и така не ми загаря и не ми изсъхва.

# 669
  • Мнения: 2 990
За пръв път чувам това за намокрянето на тавата и пицата. Благодаря

# 670
  • Мнения: 47 888
За лаваша...не е много диетично обаче...щерката слага по два лаваша за основа на пицата, като между тях слага настърган кашкавал, моцарела или каквото там слагаме. Не много. И после си реди отгоре обичайните неща.
Освен това печи на леко по-слаба Т от тази, която ползваш в момента. На мен ми прегарят ако ги забравя повечко време Wink
Доста ползвам лаваш вече Wink Откакто четох за тези пици. Много е удобен.

# 671
  • Мнения: 251

Паста с песто и пармезан. По принцип слагам и чери доматчета, но сега нямах.

# 672
  • Мнения: 1 316
И от мен нещо набързо:
Хляб Лаваш със Сирене

https://recepti.gotvach.bg/r-95072-%D0%A5%D0%BB%D1%8F%D0%B1_%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%B5

Мисля, че ще се получат по-мекички парченцата, ако имат някаква заливка от яйца с прясно мляко или газирана вода за отгоре.



# 673
  • Бургас
  • Мнения: 6 174
Набързо прегледах темата и не видях рецепти с елда. Към бързите ястия презлагам  елда /аз ползвам от светлата/, но трябва да се накисне по-дълго. Слагам и малко киноа.На следващия ден хубаво се измива и се сварява за около 10-15 мин. в подсолена вода.Най-простият вариант е със сирене и масло. Аз си слагам задължително много магдаонз, зелена и червена чушка. Може и домати и краставици, но не са хубави ако преседят, иначе самата елда с масло и сирене си е хубава и студена, и може по-късно да се консумира.

# 674
  • Мнения: 1 953
Много е миризлива тази елда. Ако кажете и как да не мирише, веднага ще си приготвя.

Общи условия

Активация на акаунт