15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 184 822
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 3 743
Разбира се

1 1/2 чаша вода се сложи да заври, 1 чаша царевично брашно (не нишесте; това, което се използва за качамак) се слага в заврялата вода и се дърпа от котлона. Добавят се 1-2 яйца, кисело мляко, малко сода за хляб, сол, чубрица, 1с.л. зехтин (а може и всичко друго освен яйцата и солта да се спести според наличностите). На умерена фурна в тавичка застлана с пекарска хартия се разстила (зависи колко е течно може като цял блок, може като малки питчици да се излее с лъжицата, а оригиналната рецепта беше за форма за хляб). Пече се до готовност, около 15-20 мин. Понякога поръсвам отгоре със сл. семки или тиквени семки. Въпрос на вкус и творчество. Успех!

# 286
  • София
  • Мнения: 2 411
По повод тестото в кутии - видях подобни в ХИТ- Младост. Тоест в ХИТ-Младост има тесто в кутии, но от кой вид е не знам. Ако някой е наблизо да провери, защото скоро няма да ходя. Но ще имам предвид да заснема следващия път

# 287
  • Мнения: 4 087
Кажете, само на мен ли ми горчи и да ми мирише на гренясало бутер тестото. Няколко марки и партиди пробвам и все така  Tired

# 288
  • София
  • Мнения: 12 006
Кое бутертесто? Ползвам на белла и лидъското, не са ми били гранясали никога, от двете предпочитам на белла, въпреки че е малко по-мазно, бухва повече и ми е по-бкусно.

# 289
  • Мнения: 4 087
Белата 2 пъти взимам и пробвах различни партиди и ми горчаха страшно. Лидл-ското не съм  Thinking

# 290
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 977
Аз от лидълското не останах доволна .. изобщо не ми бухна ..

# 291
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз от лидълското не останах доволна .. изобщо не ми бухна ..
Да, много малко бухва. Аз взимах 2 -3 пшти защото мислех, че е от партида или много съм го държала извън хладилник да се отпусне, но явно си е такова.

# 292
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ако в България на Кауфланд собствената марка (К-Класик) има и бутер тесто, може да опитате, аз съм много доволна от него тук.

# 293
  • Мнения: 7 696
като говорим за собствени марки , аз съм доволна от това на Била /с марка Била, че те си имат 3 марки вече/

# 294
  • София
  • Мнения: 17 709
И аз съм доволна от това на Кауфланд, съвсем наред си беше откъм нередности във вкуса и бухване.
Но аз пък не съм особено претенциозна, особено за бутер тесто.

# 295
  • Мнения: 2 819
И аз харесвам бутер тестото на Била, но охладеното.

# 296
  • Мнения: 3 699
Кажете, само на мен ли ми горчи и да ми мирише на гренясало бутер тестото. Няколко марки и партиди пробвам и все така  Tired

И на мен , мислех си че нещо вкуса му се е объркал

# 297
  • Мнения: 4 275
Пилешки късчета с корнфлейкс

Пилешки гърди се нарязват на дребни късчета. Потапят се в майонеза.
Корнфлейкса го слагам в найлонова торбичка и с точилката го натрошавам на дребно.
Майонезените късчета ги овъргалям в корнфлейкса и ги нареждам в тавичка на хартия за печене. Пека около 15 мин. на 200градуса. Стават много сочни и вкусни.

 bouquet bouquet bouquet

Откак прочетох тази рецепта, нямам мира. Днес взех едни малки по размер гърди, около 280 грама. Едната половина ползвах за оризови спагети по китайски, а с другата, понеже беше много малко парче (~140 гр), реших да направя пробно хапките. Ами какво да кажа, получи се много вкусно и си излезе една прилична порция от това, уж, малко филе. Одобрени са Kissing Heart А в комбинация с млечно-майонезен-чеснов сос става още по-вкусно Simple Smile



Последна редакция: сб, 23 сеп 2017, 23:04 от Мишелин

# 298
  • София
  • Мнения: 17 709
Изглежда много вкусно. Аз като ги правя, прекалено много натрошавам корнфлейкса и не е така готино. С по- едри парченца, както ти си направила, е по- добре.

# 299
  • София
  • Мнения: 19 143
Ураа, не е пържено.
Не се умирисваш и стават повечко наведнъж. При първа възможност ще направя, синът ми и без това само врънка за пилешки хапки.

Общи условия

Активация на акаунт