Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? - 5 тема

  • 78 430
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 979
Ето една добра инициатива  с идеи за кутии https://www.poppygirl.life/home/the-little-chef-lunch-menu

Закуска - принцеса
Обяд - кюфтета, варени картофи и краставички + половин филия хляб
С.З. варена тиква с мляко и яйца
така аз ги наричам - понякога като се прибере и разбирам, че ги размества например ще изяде тиквата за десерт на обяд, а ще остави краставичките за следобедна Simple Smile

# 466
  • Мнения: 5 344
Хайде и аз да се включа с пожелание за усмихната и успешна седмица:
менюто за днес - резен руло стефани, гарнитура - картофи задушени в масло , краставичка. Плод- ябълка. По филия пълнозърнест хляб за всеки.

# 467
  • в огледалото на живота
  • Мнения: 8 193
Аз имам въпрос:не почерняват ли плодовете като ги поставите разрязани в кутията на децата?Виждам по снимките ,че така практикувате.
Визирам ябълка и прочие...

Дъщеря ми  обожава да ги хрупа,но само обелени.Опитах да ги 'цепна' само на половинки,но пак потъмняват.Недопустимо е и да и слагам нож в училище за да ги бели.
Засега кара на банани,праскови и грозде,но и омръзва.

# 468
  • Мнения: 6 550
Дев, аз ябълки и круши разрязвам на четири, оставям ги с кората. лекичко ги натърквам с парче лимон и увивам всяко парченце във фолио за опаковане. така не се окисляват и не потъмняват.
ние днес:
закуска: палачинка със сладко от диви ягоди
обяд: миш-маш; домашен хляб от лимецово брашно; салата от краставици и домати; сини сливи
сл. закуска: мъфин и плодов пауч

# 469
  • Мнения: 5 344
Аз нарязвам ябълките на фини полумесеци, за да влязат в отделението повечко. Никога не ми ги връщат. Не съм сигурна как изглеждат като ги отворят. Потъмнели-непотъмнели, като няма други - ядат ги.

# 470
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Ябълките и крушите аз ги нарязвам на 4, изчиствам ги, но не ги беля и  пак ги "сглобявам". Така не потъмняват. Ако трябва да са обелени - с домакинско фолио. Но понеже кутийте ми се затварят много плътно и не влиза въздух общо взето не потъмняват.

# 471
  • Wonderland
  • Мнения: 809
Режа на по малки парченца, подреждам ги пак под формата на ябълка, хапва ги разбойника, тях не е върнал ( за разлика от гроздето), но не беля. Мойте са от по малките -тип домашни гледам да взимам.

# 472
  • 2 етажа над тавана
  • Мнения: 1 844
Привет в новата седмица

Днес обядът на детето е паея само със зеленчуци; за закуска - сандвич с пълнозърнесто хлебче, масло, кашкавал и прошуто; за следобяд - овесено блокче + нектарина.

За мен - закуска - сандвич като на детето; обяд - и за мен паея, но към нея хапнах и една краставица; за следобяд -   кисело мляко с киноа и ябълка.

# 473
  • Русе, България
  • Мнения: 1 491
Здравейте, при мен ябълките се запазват горе-долу свежи, само леко са потъмнели. Нарязвам ги на малки полумесеци, за да се съберат в кутийката, но не ги беля. Признавам си, че миналата седмица едната ябълка не беше бутвана дори. Прибрах я в хладилника, а на сутринта имаше достатъчно приличен вид, за да му я сложа отново. Не обичам да хвърлям храна, било то и една малка ябълка.
Предпочитам отделните кутии за различните хранения, за да не се налага да изважда "манджата", ако просто му се прияде бисквитка в голямото междучасие. Една кутия с няколко отделения обаче би спестила място, което също е от значение.

Менюто днес: закуска у дома - препечена филийка с масло и филе;
М.З. - бисквити, сурови ядки и сушени боровинки;
О. - пилешко крилце на шиш от барбекю (от уикенда), кьопоолу (без чесън), варени картофи;
Сл.З. - ябълка и смокиня.

Аз съм с много разбутан стомах последните дни и трудно мисля за храна, да не говорим за готвене и ядене. Но някак ще се справим!

Успешна седмица на всички!

# 474
  • Мнения: 4 305
Аз имам въпрос:не почерняват ли плодовете като ги поставите разрязани в кутията на децата?Виждам по снимките ,че така практикувате.
Визирам ябълка и прочие...

Дъщеря ми  обожава да ги хрупа,но само обелени.Опитах да ги 'цепна' само на половинки,но пак потъмняват.Недопустимо е и да и слагам нож в училище за да ги бели.
Засега кара на банани,праскови и грозде,но и омръзва.

Dev,ето идея

,но пък виждам,че вие ги белите. Дъщеря ми също ги яде само нарязани и обелени,но аз нямам проблеми с окисляването им в кутията.

# 475
  • Мнения: 145
red soul, страхотна идея, благодаря ти! bouquet Точно сутринта синът ми се скъса да мрънка, че съм разрязала ябълките, и нямало да ги яде черни Laughing

# 476
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
Закуска - кесадия с чедър, песто, хумус и дом. сос -3/4 от нея.
Снакс - грозде и "Бейбибел".
Обяд - 1/4 от кесадията; кюфте от сьомга и зеленчуци; чери домати.

   Тук е много топло и ще го чакам след училище с чаша прясно изстискан ябълков сок с лед Simple Smile.

# 477
  • в огледалото на живота
  • Мнения: 8 193
Прекрасни сте,момичета,благодаря за идеите особено на ред соул  bouquet

Още утре ще го направя,като лекичко намекна,че ябълката ще е  'облечена'  Wink

Още веднъж благодаря  Heart Eyes

# 478
  • Sofia
  • Мнения: 9 789

Още утре ще го направя,като лекичко намекна,че ябълката ще е  'облечена'  Wink
Аз след като 5 год белих плодове и ми омръзна, моите ги излъгах че в кората са всички витамини, от които стават големите мускули. И понеже много искат да са с мускули като на баща си веднага проядоха плодове с кори.  Joy

# 479
  • тук
  • Мнения: 510
Добро утро.
Традиционно у нас днес.
Сложих разни сирена в тестото на хлебчето, че се оказах без прясно мляко,
ще видим как ще се приемат.
 

Общи условия

Активация на акаунт